La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 3.729 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Renunţă ÎPS Pimen la funcţia de Arhiepiscop? 5

sept.26

Tot mai multe voci din preajma şi din interiorul bisericii ortodoxe din Bucovina vorbesc despre o retragere a ÎPS Pimen din funcţia de Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

Zvonurile nu sunt chiar o noutate, şi au mai circulat pe piaţă şi imediat după ce PreaFericitul Daniel a devenit Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. La acea vreme s-a speculat că ÎPS Pimen va face un pas în spate tocmai din cauza divergenţelor de opinie pe care le-a avut de-a lungul timpului cu PF Daniel, în perioada când acesta se afla în fruntea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

ÎPS Pimen nu a cedat însă funcţia de conducere a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, iar dacă nu o va face de bunăvoie nimeni nu va putea decide înlocuirea sa.

În vârstă de 83 de ani, pe care i-a împlinit în luna august, ÎPS Pimen are meritul de a fi înfiinţat Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Se întâmpla în martie 1991, iar ulterior a pus bazele Fondului Bisericesc Religionar Ortodox din Bucovina, prin intermediul căruia a acţionat în judecată statul român solicitând 192.000 de hectare de păduri.

Procesul nu s-a finalizat încă, deşi are 11 ani de când a început, dar dacă instanţele vor da câştig de cauză Fondului, biserica din Bucovina va deveni cea mai bogată unitate de cult din România.

Este o miză enormă, la fel cum este şi aceea cu privire la viitorul conducător al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

subscribe to comments RSS

Există 5 comentarii

 1. avatar Camil spune:

  Care e Bucovina aia de care tot vorbeşti şi unde e pe hartă?

 2. avatar g. ja. spune:

  Bai dobitoc de camil, bucovina aia este in pzda lu mumata, daca pe harta n-ai gasito!
  Iar cat despre tine, tu vrei sa fii mai dobitoc decat dobitocul asta care zice ca IPS Pimen a pus bazele fondului religionar.
  Vai de capul vostru!

 3. avatar Maximus spune:

  La pensie colonele Zainea, mai lasa si pe altii sa smenuiasca parohiile si averea imensa a arhiepiscopiei.Se vor bate ca hienele pentru functia dumitale, ca deh, merita. In rest , multa sanatate.

 4. avatar dfghj spune:

  Nea ZAINEA … mai las-o balta cu padurile. Voi sunteti cei care spuneti ca nu vreti averi pe pamant ??? Lasa si ia padure sus in …. cer. Aici voi rugativa si lasati cele lumesti oamenilor. Va vor da ei cele patru scinduri trebuincioase atunci cind va fi necesar si nu incercati sa … le faceti voi acum din padurile care v-au hranit si mai ales ne hranesc de milenii. GATA cu mina intinsa pe la colturi de strada si … la munca (rugaciune).Părerea ta

* necesare