La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 7.747 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

„Fiinţele carnasiere cu boturile pline de sânge cald, trăiesc puţin, foarte puţin” 5

iun.13

Ioan Manole, fostul realizator de emisiuni de la Bucovina TV, concediat la puţine ore după alegerile locale din 10 iunie din Suceava, a dorit să ofere un punct de vedere la evenimentele care-l privesc direct.

Chiar dacă nu-i pronunţă numele lui Bogdan Gheorghiu, fostul realizator al emisiunii „La o vorbă cu Meşterul Manole” se referă în mod clar la directorul Bucovina TV. Răspunsul integral al lui Ioan Manole îl redau în cele ce urmează:

„Sunt în presă de 23 de ani, aşa că nimic nu mă sperie, nimic nu mă mai cutremură, nimic nu mă mai înspăimântă. Vine un timp când trebuie să mai iei o pauză de meditaţie chiar de câteva zeci de zile. Ce astăzi pare neverosimil de dureros – mâine o să pară un experiment încântător, util şi sănătos. Televiziunea este un narcotic uluitor ce consumă energii colosale, dar care generează emoţii intense şi imense ce scapă adesea de sub control şi-i face zombi pe oamenii slabi. Ura este una dintre aceste emoţii cu care se hrăneşte copios fiinţa creştină ce pupă icoane şi mâinile sponsorului politic, iar când aceasta se apropie de diabolic sentimentul predominat cu care te înfăşori ar trebui să fie cel de compasiune adâncă. Dezamăgirea, dacă ar fi să spun că este o dezamăgire, sunt unii oameni, plătiţi regeşte, cu tulburătoare vocaţie masochistă iar natura lor morbidă de tip hienă care s-ar hrăni şi cu cadavre doar ca nu cumva să renunţe la anumite tabieturi, îi determină să practice un ”iesmenism dezgustător şi suprarealist.

Este spectaculos, chiar dacă m-am ars de multe ori, să văd cu câtă voluptate oamenii se întrec în mod plenar-comunist în a face rău. Pe toate palierele. Fără remuşcări, chiar convinşi că toate ticăloşiile lor hidoase sunt virtuţi demne de statui. Creiere spălate de un lichelism paraclinic. Eu sunt un spirit liber, un om bun, cu credinţa că oamenii curajoşi şi ideile mari vor schimba lumea şi mă voi întoarce la cărţile mele şi la marile cărţi ale altora ce stau încă necitite, doar răsfoite. Voi scrie, voi trăi şi voi muri pentru această profesie devoratoare. Din orice poziţie. În cazul de faţă pot să spun că este doar un proiect încheiat amiabil şi care pune piatră de temelie unor alte proiecte, până în toamnă. Avem forţa, voinţa, buna-credinţă, talentul şi capacitatea de jertfă greu de găsit astăzi, poate doar la visătorii din alte timpuri. Din nefericire. Împreună cu câţiva prieteni autentici, curajoşi şi generoşi, continuăm în media. Avem şi ceva mijloace, dar ne mai trebuie. Atât!

Când eşti şi manager şi realizator trăieşti în mod sublim-dar cumplit de trist-drama unei dihotonomii sfâşietoare care, dacă nu eşti prudent, te poate ucide sau, în cazul cel mai fericit, te poate duce adânc în paranoia şi apoi la nebunie perpetuă. Nesfârşite insomnii care te determină să te întrebi de ce aduni într-o biată carcasa de carne atâta otravă şi atâta ură ca apoi să devii canibalul feroce al unor zile ireversibile iar tu să miroşi permanent a cadavru? Metaforic, evident. Poate pentru faptul că unii nu ştiu cât de volatilă este gloria şi că fiinţele carnasiere cu boturile pline de sânge cald, trăiesc puţin, foarte puţin. Mulţumesc mult că eşti alături de mine, este o forma rară de solidaritate pe care nu am mai trăit-o de ceva vreme şi de care aveam mare nevoie. Vitală.”

subscribe to comments RSS

Există 5 comentarii

 1. avatar carmen spune:

  Manolea,nu ma asteptam sa-ti faci autocaracterizarea:
  „Dezamăgirea, dacă ar fi să spun că este o dezamăgire, sunt unii oameni, plătiţi regeşte, cu tulburătoare vocaţie masochistă iar natura lor morbidă de tip hienă care s-ar hrăni şi cu cadavre doar ca nu cumva să renunţe la anumite tabieturi, îi determină să practice un ”iesmenism dezgustător şi suprarealist.
  Ai fot cel mai mare Yesmen si BARD al lui Flutur si al PDL.
  Ai intrat cu grandoare in galeria Lupea,Pora,Liiceanu, Horia Alexandrescu,Radu Moraru,Mircea Marian, Mircea Mihaies, Mircea Cartarescu ,Florian Bichir, Dan Andronic, Ion Cristoiu,Robert Turcescu,Grigore Cartianu, Patapievici.

 2. avatar john spune:

  Deci ajungem ireversibil in acelasi punct–cine nu e cu noi e impotriva noastra–spun ca noua putere a inceput prin a scoate sabia si finalul va fi previzibil…din pacate cei care pierd sunt cei multi a caror existenta devine tot mai grea si in scurt timp se va aseza peste aceste locuri neputinta si disperarea si se va cersi de la cei care ai fura,pacat ca sa pornit asa

 3. avatar mediul spune:

  Observ ca dl. Manole poseda oarecari cunostinte de biologie „aplicata”.
  As vrea primesc informatii de la domnia sa si despre durata de viata a „fiintelor coprofage cu botul plin de c…t”.
  Pentru redactarea materialului il rog sa se consulte cu fostii colegi gheorghiu, guliciuc, etc..

 4. avatar misu spune:

  Am lipsit ceva timp si vad ca au si disparut niste comentarii grele ca moartea la adresa lui Gheorghiu de pe aici, cu zeci si zeci de miliarde de pe la CJ si cu tot felul de mizerii din viata acestuia. Cred ca erau vreo 15 si toate s-au evaporat asa din senin ca intrun mister neelucidat. Sa fie manuta catifelata a lui nelu balanelu sau un virus politic nou ce ataca asa in nestire daca superi organul mic, chiar pitic , negru si cu dimensuini sub 10 cm de toata rusinea moguleasca potenta din Suceava.

 5. Misule, treaba este ca ‘PORCU’asa cum este poreclit Gheorghiu de cand era un mic borfas de cartier tremura si cacatii in el ca n-o sa-i mai vina pe banda rulanta miliardele publice de pe la CJ odata cu plecarea fluturelului si ca vacantele sale de mare smecher de prin Azore si croaziere de fitosi se vor sfarsi. Am auzind vorbindu-se prin CJ ca daca auditul comandat de Nechifor va constata ca bani au fost dati ca mita politica ii vor fi imputati si-l vor obliga pe porc sa-i retuneze. Si asa vorbeau cei de pe acolo ca urmeaza concedieri pe capete, oricum ce prezinta de vreo 2 saptamani Bovina PDL este de tot rahatul. Daca aia este televiziune inseamna ca noi toti santem soricei. Acum Plus Tv este cu 15 clase peste BOVINA PDL si aud ca se mai intareste.Părerea ta

* necesare