La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

  • 4.842 vizualizări

Popularitate

  • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Amendă de 100.000 de lei pentru austriecii de la Egger 0

mai20

Controlul celor de la Ministerul Mediului pe platforma de la Dorneşti, acolo unde funcţionează cele două fabrici austriece, Egger şi Schweighofer, s-a finalizat.

Aşa cum mă aşteptam, neregulile descoperite sunt minore, iar sancţiunile pe măsură, un mic dejun pentru cei în culpă.

Dacă la Egger s-a aplicat o amendă de 100.000 de lei, la Schweighofer nu s-a găsit nimic în neregulă, astfel încât procesele verbale încheiate nu cuprind nici un avertisment. Nici nu ar fi putut fi altceva de vreme ce acţiunea a fost anunţată cu vreo două săptămâni înainte, aşa încât a fost timp berechet pentru a remedia problemele.

egger dornesti

La cei de la Egger s-au constatat depăşiri la concentraţia de formaldehida. La cele 3 determinări efectuate în zilele de 6 şi 7 mai a existat o concentraţie de 0,041 mg/metru cub, faţă de limitele normale admise în valoare de 0,035 mg/metru cub.

În aceste condiţii, Egger a primit o notificare şi o amendă de 100.000 de lei conform Legii 278/2013 privind Protecţia Atmosferei. De asemenea, societatea austriacă a fost avertizată ca în termen de 30 de zile să intre în normalitate.

Trebuie spus că aceste măsurători au fost realizate de inspectorii de la Agenţia de Protecţia Mediului Dolj şi de la Agenţia de Protecţia Mediului Prahova şi este vorba de măsurători de scurtă durată. 

subscribe to comments RSS

Încă nu există comentarii

Părerea ta

* necesare