La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 1.794 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Anul struţului 2

apr.28

De la scandalosul caz de distrugere a spaţiului verde şi încălcarea fără jenă a domeniului public din faţa restaurantului Padrino a trecut o săptămână.

Timp ar fi fost suficient pentru ca instituţiile statului, şi în special Primăria Suceava, să ia ceva măsuri. Aşa cum anticipam, nu s-a întâmplat absolut nimic. Viorel Ailenei îşi face de cap în continuare în târg, terenul mutilat de el din domeniul public a devenit parcare pentru maşinile care-i aduc seară de seară pe clienţi la restaurant, iar conducerea Primăriei Suceava bagă capul în nisip.

Întrebat ieri în timpul conferinţei de presă despre acest subiect, primarul Ion Lungu a dat senzaţia că nu se află în apele sale, şi ca urmare a scăldat subiectul cât se poate de rapid. A promis cumva cu un sfert de gură că va dispune desfiinţarea parcării înfiinţată ilegal de patronul restaurantului Padrino. Scuza a fost aceea că Viorel Ailenei este „nebun”, de parcă asta i-ar încălzi cu ceva pe oamenii care vor fi nevoiţi să treacă pe trotuarul celălalt dacă vor să meargă spre sau dinspre parcul de la Universitate.

Încercări ridicole de a ascunde neputinţa conducerii Primăriei Suceava, cel puţin aşa vreau să cred, deşi gândul mă duce mai departe la ceea ce se petrece la Padrino.

Curios este că nici reprezentanţii partidelor politice nu par prea dispuşi să discute despre acest subiect. Om fi în anul struţului după vreun calendar asiatic şi eu nu mi-am dat seama. Cât despre societatea civilă din Suceava mi-am dat seama de multă vreme că nu există. Evenimentele recente doar mi-au confirmat ceea ce ştiam. Şi până la urmă nici nu ştiu de ce mă mir, de vreme ce ONG-urile de pe la noi sunt preocupate doar să încheie parteneriate cu autorităţile locale de unde să mulgă ceva bani cu care să-i laude pe iubiţii noştri conducători.

subscribe to comments RSS

Există 2 comentarii

 1. avatar Camil spune:

  Băieţii cu grafitti să se ducă să scrie pe betonul ăluia: „Lungule, eşti chior?”

 2. avatar Gogu spune:

  Hai mai Sandrinio, de ce esti asa de inversunat? Daca iti da nea Viorel un rackiu si un abonament lunar iti mai trece din suparare?
  Problema este una destul de spinoasa, fie ca re vrem sau nu padrino a devenit localul de noapte cel mai vizat de suceveni si este nevoie de o parcare minima pe acolo, este f enervant sa iesi cu prietenii sau fata in padrino si sa nu ai unde parca. Noroiul care era inainte pe acel trotuar era absolut jalnic.
  Pacat ca Aelenei nu a gasit o solutie mai „legala”, ca sa nu mai iasa atata zarva. Nu vreau deloc sa ii iau apararea, este un sacal si se vede pe el, dar padrino este un punct de interes maxim pentru suceveni (numai sucevenii l-au facut sa fie asa!) si e pacat sa avem in fata lui un trotuar legitim dar plin de noroi si unde nu se paote parca.Părerea ta

* necesare