La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 2.506 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Aurel Buzincu şi paiul din ochii altora 3

sept.7

Acţiunea de duminică de la Dumbrăveni, intitulată „Colocviul Cioran” are deja contestatari.

Ce-i drept nu direct, ci pe la colţuri, aşa cum se întâmplă de ani şi ani de zile în lumea culturală din Suceava.

Unul dintre cei care şi-a exprimat frustrarea, şi cred că nu greşesc când spun asta, este Aurel Buzincu, şeful Direcţiei pentru Cultură şi Culte Suceava. În diferite grupuri, el i-a criticat pe organizatori pentru acţiune, ba că nu ar fi invitat nu ştiu ce personalităţi de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, ba că municipiul Suceava şi lumea culturală de aici nu au fost suficient de bine reprezentate.

Până să-şi dea cu părerea despre ce fac alţii, Aurel Buzincu ar face mult mai bine să-şi vadă lungul nasului, a se citi activitatea sa din fruntea Direcţiei pentru Cultură şi Culte. Care din punctul meu de vedere, şi nu doar al meu, este undeva spre zero. Faptul că la Dumbrăveni a ajuns academicianul Eugen Simion, fost preşedinte al Academiei Române, dar şi alte nume sonore ale intelectualităţii din România, Moldova şi Ucraina nu poate fi decât un motiv de mândrie.

Din păcate, pentru unii este doar un motiv de invidie. Cei de la Dumbrăveni, în frunte cu Mihai Chiriac, secretarul Primăriei, au dovedit că lăsând deoparte meschinăria pot organiza lucruri deosebite. Şi mă refer nu doar la lansarea operei lui Emil Cioran, ci şi la alte acţiuni, cum ar fi Zilele Eminescu sau manifestările dedicate poetului Adrian Păunescu.

Pentru mine, Dumbrăveniul este capitala culturală a judeţului, iar Aurel Buzincu ar trebui să-i ia drept exemplu pe oamenii de acolo. Până una alta, aceştia reuşesc an de an să aducă personalităţi de prim rang ale culturii din România, în timp ce la Suceava nu vine mai nimeni.

Invidia nu duce decât la dezbinare, iar şeful Direcţiei pentru Cultură şi Culte ar face bine să nu uite asta.

subscribe to comments RSS

Există 3 comentarii

 1. avatar vasileasca spune:

  mda, se pare ca se doreste inlocuirea domniei sale.. depinde insa cu cine…. altminteri, mai bine lasati omul in pace….

 2. avatar A. Buzincu spune:

  Domnule Sandrinio Neagu,
  Nu scriu aceste propoizitii pentru altceva decat pentru ca Dvs., cum singur si nesilit de nimeni spuneti, vreti „… ca oamenii din oraşul şi judeţul nostru să ştie cât mai multe din ceea ce ei nu vor să ne spună”.
  Aveti despre activitatea mea si despre mine ce parere doriti si puteti avea. N-am cum sa va opresc sa ma judecati cum doriti, n-am cum sa va controlez.
  Ca ziarist insa, trebuie sa spuneti pe cat posibil adevarul. Chiar verificat, daca se poate. Incat, daca aveati intentii profesionale scriindu-va articolul acesta, ma chestionati direct in problema Dumbraveni. Si aveati de aflat – si poate ca si de scris, daca lucrul mai era interesant – ca am o opinie excelenta despre ceea ce se intampla la Dumbraveni, ca il respect pe Eugen Simioan ca fiind cine este in domeniul in care activez eu insumi, ca am o excelenta parere despre colectia in care a fost publicat Cioran, ca intr-adevar n-am fost invitat la manifestare (dar nici nu era obligatoriu sa fiu si ca nici nu am motive de suparare din cauza asta)….
  In fine, mai puteati afla ca nu frecventez grupurile, nu practic …critica pe la colturi si nu i-am criticat pe organizatori – pentru motivul simplu ca nici macar nu stiu cum a fost organizarea si cine au fost ceilalti invitati sau pe cine n-au invitat. Cat despre sustinerea privitoare la …reprezentarea Universitatii si a Sucevei ce sa zic? Dupa mine, termenul „reprezentare” insusi nu spune nimic in context (organizatorul invita pe cine doreste), iar pe de alta parte, cunosc macar pe cineva din Universitate prezent acolo, ca si din Suceava. De ce mi-as lua eu sarcina de a cantari atare lucruri? Nu, nici vorba. Si tot asa, repet, n-am motive de suparare in legatura cu evenimentul. Nici personale si nici profesionale (Directia nu este organizator de atare manifestari, ea se ocupa cu altceva – drept care nu e vorba de concurenta).
  Felicitari organizatorilor, ca si participantilor!
  Nu si Dvs. – care, nu stiu de ce, ati avut nevoie sa inventati (ori sa construiti pe) o minciuna ca sa ma defaimati.
  Nu astept scuze, nu e nevoie de ele.
  A. BuzincuPărerea ta

* necesare