La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 2.156 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Băişanu – Donţu 1-0 3

nov.18

Astăzi a avut loc un meci la distanţă între liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, şi liderul de facto al PSD Suceava, Ovidiu Donţu.

Bătălia de etapă, pentru că războiul e mult prea departe de a fi tranşat, a fost câştigată de Băişanu. Iar pentru a fi mai clar am să explic toate acestea.

Este vorba de Consiliul Local Vicovu de Sus, a cărui dizolvare a fost susţinută de prefectul social-democrat de Suceava, Florin Sinescu, omul lui Ovidiu Donţu, dar care nu a fost dorită de liberali.

La Vicovu de Sus funcţionează Alianţa DA, adică PDL+PNL, fapt ce a permis menţinerea în funcţie a viceprimarului liberal Cozorici. PSD, prin primarul dictator Gheorghe Schipor, a dorit să schimbe balanţa, numai că instanţa i-a dat o lecţie care acum îl costă.

cei-doi-lideri-suceveni-ai-usl-catalin-nechifor-si-alexandru-baisanu-si-consilierul-local-ovidiu-dontu_49815905_MSV

Iar prin lecţia de azi a Curţii de Apel Suceava, care a decis continuarea activităţii Consiliului Local ales în iunie 2012, a fost dată o palmă nu doar primarului Schipor, ci şi şefului de facto al PSD Suceava, Ovidiu Donţu.

În felul acesta, alianţa PSD-PNL care nu a funcţionat vreodată a primit un nou răspuns, anume că totul este posibil prin justiţie. Mai exact, Băişanu i-a demonstrat lui Donţu că nu poate decide aşa cum vrea el în administraţia locală, iar Vicovu de Sus ar putea fi luat ca un reper pentru viitor.

A fost, dacă vreţi, un război dus pe frontul din Spania între forţele naziste ale lui Hilter şi cele ale Aliaţilor, în care fiecare şi-a testat armele. Momentant, la Sucdeava, în timpurile moderne, armele lui Băişanu au fost cele câştigătoare.

Rămâne de văut cine va câştiga războiul.

subscribe to comments RSS

Există 3 comentarii

 1. avatar eu spune:

  Justitia a decis.nu?

 2. avatar mihai calinescu spune:

  dizolvarea de drept a consiliului local, se poate realiza numai in conditiile si in cazurile limitativ prevazute de legea nr.215/2001, respectiv:
  a) daca CL nu s-a intrunit timp de 2 luni consecutiv, desi a fost convocat conform prevederilor legale in vigoare;
  b) daca CL nu a adoptat timp de 3 sedinte ordinare consecutive nici o hotarare
  c) daca numarul consilierilor scade sub jumatate plus 1 si nu se poate completa cu supleanti.
  Ei…aici ar fi foarte interesant de stiut, pe care din cele 3 cazuri de dizolvare a CL a fost intemeiata actiunea…pentru ca :
  a) – nu cred sa fie cazul sa nu vina consilierii la sedinta, odata ce au semnat convocatorul ( e drept ca forma veche a legii, permitea dizolvarea CL, numai daca nu s-a intrunit timp de 2 luni consecutiv…apoi, pentru a se preveni abuzurile primarilor, s-a introdus si prevederea ” desi a fost convocat conform prevederilor legale in vigoare”
  b) este aproape imposibil, intrucat, o data la 3 luni, CL alege din randul membrilor sai, prin HCL, presedintele de sedinta
  c) ma indoiesc , avand in vedere ca in CL vicov, primarul nu are majoritatea….
  Deci, parerea mea este ca nu a fost nici o lupta Baisanu-Dontu, si doar prostia crasa a cuiva care a citit legea clara, dar in diagonala….

 3. avatar Florin spune:

  Doi cur limbisti…Părerea ta

* necesare