La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 1.878 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Băişanu, marele perdant al alegerilor locale 4

iun.8

S-a tras linie şi peste alegerile locale din acest an, iar unii râd cu gura până la urechi, iar alţii îşi plâng în pumni.

Marele perdant al acestor alegeri este Alexandru Băişanu. Şi asta din două puncte de vedere pe care am să încerc să le şi explic.

Eşecul cel mai dureros este cel de la Consiliul Judeţean Suceava. Dacă ALDE, partidul păstorit la Suceava, atât la municipiu cât şi la judeţ, ar fi trecut pragul electoral, iar PNL nu obţinea majoritatea se ajungea la negocieri, inclusiv pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

De fapt, pentru Băişanu aceasta a fost miza principală, Consiliul Judeţean Suceava. A eşuat însă la un vârf de băţ, obţinând undeva la 4,9% din sufragiile exprimate. În acest fel, ALDE nu doar că nu va avea nici un cuvânt de spus, dar nici măcar nu va fi reprezentat în Consiliul Judeţean, iar  pretenţiile şi orgoliul lui Alexandru Băişanu sunt şubrezite rău de tot.

Rezultatul era oarecum aşteptat, de vreme ce campania lui Băişanu s-a bazat exclusiv pe municipiul Suceava, de unde a crezut că adună suficiente voturi şi pentru Consiliul Judeţean Suceava. Ei bine, s-a înşelat, pentru că în celelalte localităţi fie nu a avut candidaţi, fie au fost prea slabi pentru a convinge electoratul, poate mai puţin municipiul Rădăuţi.

baisanu

 

Al doilea eşec al lui Băişanu este cel pentru funcţia de primar al municipiului Suceava. Ca să fiu sincer, nu mă aşteptam să se bată cu şanse reale pentru funcţia de edil, pronosticul meu pentru scorul său electoral fiind de 15-20%, ceea ce înseamnă că am estimat corect.

Din păcate, ALDE nu va avea de spus nimic nici la Consiliul Local Suceava, cei trei consilieri ai acestei formaţiuni politice, plus cei opt aleşi din partea PSD neputând înclina balanaţă în faţa celor zece ai PNL şi doi ai PMP.

Spun că Băişanu este marele perdant şi pentru faptul că în eventualitatea unei alianţe PSD-ALDE pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an, oferta sa electorală la nivel de judeţ este destul de slăbuţă. Iar când vii cu mâna goală la negocieri rişti să pleci la fel cum ai venit.

Concluzia pe care trebuie să o tragă Alexandru Băişanu este aceea că fără un partid puternic în spate, în ciuda faptului că are o televiziune la care-şi acordă spaţii generoase pentru propagandă, impactul său electoral nu depăşeşte 15%. Iar cu fiecare an care trece, procentul se erodează.

subscribe to comments RSS

Există 4 comentarii

 1. avatar Sucevean ofticat spune:

  🙂
  PERDANT!!! DEXONLINE.RO

 2. avatar Alecu spune:

  În condițiile în care dl Băișanu a fost peste 10%, dar nu și peste 15%, nu cred că este corectă afirmația dtale cum că „pronosticul meu pentru scorul său electoral fiind de 15-20%, ceea ce înseamnă că am estimat corect”.
  Totuși, oncluzia dtale cum că „fără un partid puternic în spate, în ciuda faptului că are o televiziune la care-şi acordă spaţii generoase pentru propagandă, impactul său electoral nu depăşeşte 15%” este corectă, dar nu ai de ce să îți faci griji: dl. Băișanu cu siguranță va primi un loc 3 – 4 pe listele comune ale PSD – ALE, eventual UNPR de la alegerile legislative iar pentru județul Suceava o astfel de alianță poate prinde 3 -4 mandate de deputat, poate chiar 5, depinde ce noutăți mai apar. Singurul lucru care mai poate să îl opreacă pe dl. Băișanu din a mai câștiga un mandat este o anchetă mai serioasă, desfășurată cu celeritate și „tam-tam”.
  Prin urmare, nu este dl. Băișanu nici „perdantr”, nici „pierdant”, dar poate fi dacă apare o anchetă care să-i strice combinațiile. Asta este însă valabil la orice alt candidat, indiferent de partid.Părerea ta

* necesare