La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 2.374 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Băişanu, o posibilă variantă câştigătoare 7

feb.11

După ultimele evenimente pe scena politică suceveană s-au clarificat câteva aspecte.

Primul ar fi acela că Ioan Balan, fostul preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Suceava, nu va mai candida pentru funcţia de primar. Nu ştiu exact ce va face în viitor, dar este posibil să candideze pentru un nou mandat de deputat.

Celălalt liberal care şi-a anunţat intenţia de a candida, deputatul Alexandru Băişanu, nu a anunţat încă oficial ce cale va urma. Cert este că nu va putea candida din partea PNL, dar nu este exclus să vedem un nou duel Lungu – Băişanu, aşa cum s-a întâmplat şi la alegerile din 2012.

Oficializarea duetului PSD – ALDE ar putea însemna drum liber pentru Alexandru Băişanu pentru o candidatură din partea acestui binom.

baisanu

Dacă acest lucru se va întâmpla, Băişanu are o mare şansă de a-şi lua revanşa pentru înfrângerea de acum patru ani. Şi nu trebuie uitat, că în 2012 Alexandru Băişanu, care a candidat din partea USL, a pierdut alegerile la mustaţă, la numai câteva sute de voturi, diferenţa fiind făcută în mod oarecum dubios doar la două secţii de votare din Burdujeni. În rest, în tot oraşul, Băişanu l-a bătut clar pe Ion Lungu, ceea ce s-ar putea întâmpla şi acum.

Cheia este la PSD, iar dacă acest partid îl va susţine în mod real pe Alexandru Băişanu, atunci îl creditez cu şanse de reuşită. Repet, şansele sunt legate direct de implicarea celor de la PSD. În schimb, dacă social-democraţii vor face non-combat, cum s-a întâmplat în 2012, şansele de câştig ale lui Băişanu se reduc.

Iar cum PSD Suceava nu are un candidat viabil, cel puţin până în acest moment, Alexandru Băişanu ar putea fi aruncat în luptă. Oricum, PSD Suceava nu ar avea nimic de pierdut şi am să explic şi de ce anume.

În cazul în care Băişanu pierde, nimeni nu-i va putea reproşa nimic liderului local al PSD, senatorul Ovidiu Donţu, pentru că a fost nevoit să accepte o candidatură impusă de la Bucureşti. Dimpotrivă, cu Alexandru Băişanu primar, şeful organizaţiei municipale a PSD Suceava se poate bate cu cărămida în piept că a recâştigat primăria după 16 ani de abstinenţă.

subscribe to comments RSS

Există 7 comentarii

 1. avatar Alecu spune:

  Nu vreau să te superi pe mine, dar nu înțeleg care sunt cei 16 ani de abstinență că la mine calculele sunt astfel: 2016 – 2004 = 12.
  Am mari îndoieli în tot ceea ce privește șansele unei candidaturi viabile a dlui Băișanu: a supărat prea mulți pesediști, chiar și din cei care erau adversari interni ai dlui Donțu. Nu prea văd pe cine s-ar putea baza atât de mult.
  Acum, puțină istorie și, trebuie să recunosc, un pic de zvonistică: Din câte îmi aduc aminte, în anul 2008, au candidat pentru un mandat de deputat în colegiul 1 Suceava (municipiul reședință de județ fără Burdujeni) atât Ovidiu Liviu Donțu (PSD), cât și Ștefan Alexandru Băişanu (PNL). Niciunul nu a câștigat, mandatul fiind obținut de dna Sanda Maria Ardeleanu – PDL la acea dată se bucura de o simpatie foarte mare, nu chiar cât cea pentru USL în 2012, dar suficient cât să se impună. Totuși, Donțu și Băișanu și-au aruncat vorbe grele iar la un moment dat, pare-mi-se pe Bucovina TV, Donțu a apărut cu o declarație cum că Băișanu este toxic. Multă vreme nu și-au vorbit cei doi, umblă vorba în târg. Altă vorbă în târg a fost că multă lămâie (unii spun că și cu ceva tărie) i-a fost necesară lui Donțu în 2012 ca să îl susțină pe Băișanu din partea USL. Asperitățile dintre cei doi nu s-au netezit nici acum.

 2. avatar Dinu spune:

  Nu inteleg de ce fostul rector dl. Graur nu ar avea sanse nai mari decat Baisanu. Chiar si fara sustinerea vreunui partid!

 3. avatar Bogdan Tran. spune:

  Eu votez cu Tepes! Vlad Tepes. Dracu’ nu candideaza ?

 4. avatar Bara Vasile spune:

  Aaaa!!!! Nuuuu !!! Mai bine votati cu Alexandru Lapusneanu sau cu Ioan Voda cel Cumplit.Altfel e belea mare.Părerea ta

* necesare