La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

  • 1.430 vizualizări

Popularitate

  • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Bârna din ochi 1

apr.15

Suceava este printre cele mai poluate oraşe din România. Nimic surprinzător şi spectaculos până aici.

Ce mă uimeşte este atitudine autorităţilor locale, în frunte cu primarul Ion Lungu, angajaţii mult prea umflatului aparat al administraţiei locale, dar şi consilierii locali. Suceava se prezintă astfel de ani şi ani de zile şi doar ignoranţa celor care conduc oraşul a făcut să nu se vadă nimic din sediul Primăriei.

Despre acest subiect, al mizeriei din oraş, am scris aici mai multe articole în ultimii doi ani. Am scris despre lucrările din oraş în urma cărora curg râuri de noroi după fiecare ploaie şi după fiecare dezgheţ.

Am scris despre perioadele calde, când noroiul se transformă în praf. Am scris despre zilele când vântul suflă cu putere şi praful îţi intră peste tot, dându-ţi senzaţia că eşti în Sahara şi nu într-un oraş guvernat.

Despre toate acestea am vorbit. Şi nu o dată, ci de mai multe ori. Nu s-a sinchisit nimeni să ia vreo măsură. A fost nevoie să vină Uniunea Europeană şi să ne ameninţe că vom fi amendaţi pentru poluare pentru ca stimabilii consilieri locali şi primarul Ion Lungu să ajungă la concluzia că trebuie luate măsuri în acest sens.

Mi-e jenă că am ajuns aici, şi mă întreb de câţiva ani pentru ce plătesc impozit la Primărie, plus taxa de salubrizare, care între timp a şi crescut, într-un oraş tot mai murdar. Dacă voi aveţi vreo explicaţie, chiar vă rog să-mi daţi şi mie de veste.

Am mai scris aici şi despre mutilarea oraşului de către oricine doreşte s-o facă. Despre pomii tăiaţi de la jumătate de cei de la Pasha care vor să aibă vizibilitate, de pomii raşi de patronul de la Padrino pentru a face loc maşinilor clienţilor. Credeţi că s-a luat vreo măsură? Nici gând. Mai nou, în nesimţirea lui, patronul de la Padrino a aruncat câteva lăzi pe spaţiul public pentru a-şi marca teritoriul şi pentru a rezerva astfel locuri de parcare pentru clienţi. Fireşte, reprezentanţii Primăriei Suceava nu văd nimic. Dacă aş şti că o voce a vreunui reprezentat al Uniunii Europene s-ar auzi la etajul doi al Primăriei l-aş aduce pe cheltuiala mea la Suceava.

Metode coercitive pentru a-i pedepsi pe cei care greşesc cu nesimţire există. Din păcate, ar trebui să avem şi oameni care să aplice sancţiuni. De la vorbe la fapte e însă cale lungă.

subscribe to comments RSS

Există un singur comentariu

  1. avatar john spune:

    Din pacate ,asa este,orasul Suceava arata jalnic ,groaznic,deplorabil,un oras care arata neputinta administratiei pt a rezolva problemele,totul e o intelegere jegoasa intre primarie si o serie de firme hraparete dar incapabile de a face lucrari la nivelul timpului in care traim.A inceput o reabilitare a strazilot tipic romaneasca,fara a se inlatura vechiul covor asfaltic si a se compacta suprafata strazii cu materiale de balastiera si apoi sa se puna asfaltul pe o suprafata solida ,dar mosul asta de a angaja oameni care nu au nici o meserie si platiti cu 2 lei ,care pun asfalt peste praf ,noroi,fara a tinr cont ca exista locuri in care carosabilul e surpat nu va duce decit la lucrari in care se cheltuie bani(si nu putini) si lucrari de proasta calitate care dupa un an sau 2 incep sa se deterioreze si sa arate ca inainte.Poate se informeaza si firmele de asfaltatori ca se poate si betona folosind fier beton si aceste lucrari sunt mult mai viabile in timp asa doar sa dam nu o roaba de asfalt peste cel vechi nu facem decit sa dam banii pe apa simbetei sau mai bine zis in buzunarele unora.Părerea ta

* necesare