La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 5.465 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Bârna din ochii lui Orest Onofrei 19

feb.20

Interesantă şi plină de bun simţ replica pe care primarul din Milişăuţi i-a formulat-o public senatorului Orest Onofrei.

Ca o paranteză, sunt convins că în spatele acelei replici se află Mircea Laurus, edilul din Milişăuţi, doar într-o mică proporţie, restul fiind idei concepute în laboratoarele PSD Suceava.

Trecând peste acest amănunt, care nu schimbă cu nimic fondul problemei, se desprind câteva informaţii pe care senatorul PD-L Orest Onofrei a vrut să le uite sau nu a vrut să le ştie.

Bunăoară, i s-a amintit că în perioada în care era prefect de Suceava le-a spus oamenilor din Milişăuţi: „Oameni buni, nu ne mai putem întoarce la opincă”, cu trimitere la faptul că odată ridicat prin referendum la rangul de oraş, Milişăuţiul va rămâne oraş, ideea de a redeveni comună fiind una utopică.

Laurus a ţinut să-i spună lui Onofrei că taxele şi impozitele pe care locuitorii din Milişăuţi le plătesc nu sunt cu mult diferite faţă de cele plătite de oamenii din comunele de rang I, aşa încât ideea că ar fi defavorizaţi prin trecerea la rangul de oraş nu stă în picioare.

E drept, că în momentul în care spui oraş te gândeşti la toate facilităţile, apă curentă, canalizare sau străzi asfaltate.

Dar dacă te uiţi bine prin ograda multor oraşe cu state vechi de plată pe harta României constaţi că situaţia nu e mult diferită în bine în alte locuri.

De exemplu, în Câmpulung Moldovenesc, oraş vechi şi important al judeţului Suceava, condus de aproape 8 ani de Gabriel Şerban, fost coleg cu Orest Onofrei în PNL, actuali colegi în PD-L, situaţia este poate chiar mai dezastruoasă. Pe străzile laterale, noroiul este o realitate de sute de ani, iar în ceea ce priveşte alte condiţii de trai la oraş nici nu are rost să mai amintim.

Este posibil ca bârnele din ochi să nu-i permită lui Orest Onofrei să vadă situaţia reală din teren. Sau poate că îi place prea mult la Bucureşti şi a uitat ce se mai întâmplă prin judeţ.

subscribe to comments RSS

Există 19 comentarii

 1. A compara municipiul Câmpulung Moldovenesc cu orasul Milisauti este la fel ca si cum ai compara fundul unui autobuz cu catedrala NOTRE DAME.

 2. avatar john spune:

  Nu inteleg care sunt calitatile pentru care Onofrei e parlamentar un om mediocru ,care a beneficiat de-a lungul timpupui de avantaje personale prin faptul ca e politician.Ma intreb si acum de ce am votat cu el la ultimele alegeri(atunci promisiunea era ca se va modifica constitutia si coruptia va fi mai mica si ca statul nu va mai cheltui pe o administratie obeza demna de o tara de citeva ori mai mare ca RO)Oricum cred ca e ultimul mandat pe care-l mai primeste si sa treaca el sa faca ce stie mai bine ,sa aibe grija de animale si nu de soarta oamenilor

 3. Aceasta „lupta” politica pasionala( ura personala ..nu interesele tarii!) , diversiuni rafinate adaptate la anii 2012…manipulari grosolane prin nivelul suburban practicat la tv cunoscute ., circul anticoruptie si justitie…sunt ca sectantii..obsedati in lumea lor ramasa in blocajul alegeriilor din 2009…si a vietii de risipa si vanzare fara nici o raspundere aaniilor 2000-2008..asta e problema USL. Nu doreste sa accepte realitatea si incearca prin orice mijloace sa-si pastreze sistemul mafiot ( baronii!!) si masa de votanti ..oricum dependenti de ajutorul statului ..bugetari, pensionari, asistati….Ei nu inteleg ce inseamna UE si unde sunt interesele tarii azi…pe ei ii intereseaza sa supravietuiasca MINCIUNA si IPOCRIZIA inceputa inca din 1989…in frunte cu acest criminal Iliescu , ce inca da sfaturi..lui Ponta !!

  • avatar kuku spune:

   Banuiesc ca reprezentati,ca de obicei,grupul de reflectie si dialog din parcarea manastirii Dragomirna,pe care a uzurpat-o cu carciumi un domn care nu este baron ,nu este penticostal si nu are naravuri proaste,impotriva firii. Sigur ca tu,postacule de la organizatia de tineret-imbecil a pedele,intelegi foarte bine ce este UE,ai un monopol asupra intelesurilor,te tragi de bracinar cu Iliescu,stii ce este bine pentru Ponta,nu dormi ca Antonescu,stii totul,de parca ai fi si mare si treaz si cu ceva scoala la baza.
   Ce vant o sa bata prin sandramalele voastre portocalii cand va va suna ceasul politic?
   Cui vor mai da sfaturi „senatorul mileniului trei”,cu graiul lui cu-ndemnuri pentru vite sau padurarul sau traficantul de tigari,minoritarii religiosi si sexuali?
   Adica,exact staff-ul de campanie al pedele…
   Te si compatimesc,nu este usor pentru tine sa mimezi ca esti mai destept si mai scolit decat esti… Nici daca ati pune mana de la mana toti 80,nu v-ar iesi un text care sa denote un IQ mai mare de 79 puncte…

 4. La ce se pricep Victor Ponta si Crin Antonescu ? La vorbit. Nu e putin lucru. E chiar o obligatie. Un bun politician, lider de partid si pretendent la functii de conducere in stat trebuie sa fie si un bun vorbitor. Cu conditia sa vorbeasca despre ceva si nu despre orice. Caci usurinta discursului e un dar viclean care da ascultatorului acces imediat la caracterul si la competenta vorbitorului. Din acest punct de vedere, ambitiile politice ale pretendentilor Victor Ponta si Crin Antonescu ar fi mai bine slujite de prezenta muta a celor doi in ocazii publice, electorale si, mai ales, televizate. Problema acestor doi oameni e tocmai dezinvoltura cu care nu pot vorbi despre ceva anume dar pot vorbi despre nimic. De mai mult de un an, diferenta intre imaturitatea vorbareata a acestor doua melite televizate si nevoile politice ale României a devenit insuportabila. Ponta si Antonescu nu inteleg nimic, nu stiu nimic si nu pot spune nimic despre economie, criza, finante si solutiile care ne stau sau nu ne stau la indemana.

  In zgomotul si furia presei romanesti, azi, cand oportunismul e valoarea cardinala, e si reconfortant si datator de speranta sa vezi ca mai raman si voci constante, coerente, articulate si principiale. Nu in ultimul rand, stilisic memorabile. Mironositzele din USL par a suferi de mania persecutiei ! Pentru asta, contemporaneitatea lui Basescu pare a le veni ca o manuşa. In fond, in opozitie nu avem decat niste nevrozati. Tot ce avem de facut e sa nu le creditam.. fixatia (adica, pana la deplina lor insanatosire, sa-i consideram nefrecventabili electoral).

 5. Comparația nu e argument. Părerea mea e că cea mai mare parte a acestui popor are un nivel foarte scăzut, de aceea există și fac audiență emisiuni mizerabile si oameni mizerabili. Partea cealaltă se refugiază pe canalele cu ținută, românești sau străine. Nu m-am uitat niciodată la emisiunea despre care e vorba, nici la altele de aceeași calitate. În schimb, aproape toate cunoștințele tale citesc Clip, Plic, Plici, Lipici și se uită la OTV.

  Respectuos va semnalez ca TOATE breslele profesionale sunt importante si curentele religioase la fel ; ierarhizarea lor, este un demers subiectiv si sinucigas. Nu poti sa le stii si sa le controlezi pe toate. Important si de analizat este profesionalismul, onestitatea si dupa caz talentul si daruirea in profesiunea exercitata. Din perspectiva mea, ceea ce fac responsabil(i) sau „nu” unii dintre asa zisi jurnalisti si cam toti politicienii este asemanator cu consecintele unui pilot, mecanic de locomotiva, sofer de autobuz, capitanul unei nave, care piloteaza/conduce/navigheaza in stare grava de ebrietate, serios drogat, bolnav grav sau sedat asa cum pareti dv. Acum nu este necesar sa investeasca intr-un glonte pentru tine: este inutil dintr-un motiv mai mult decat firesc: te vei scufunda in propriul tau mormant de dejectii.

  Paralelismul insa nu se poate opri aici, fiinca toate aceste profesiuni impun dreptul la o licenta, examinari periodice psihologice, medicale si profesionale. Problema in cazul jurnalistilor, de care faceti vorbire, pe buna dreptate si al politicienilor, comentatorilor adaugati de catre mine, este ca acestia nu au obtinut si nu au cum sa piarda un certificat moral, dar si profesional. Asa si ptr. stiinta dumneavoastra domnule KAKACEL CU CREIER SPALACEL , va asigur ca procesul de decantare a inceput de mult si este permanetizat. Fara instante, exista zone bine delimitate, unele salubrizate de opinia MAIMUTELOR care se hranesc din pensii de calai si asasini platiti. Ce cred ca nu este exprimat palpabil, este ca aceste “mecanisme,, sunt subtile la nivelul unei bune parti din poporul acesta. Caragiale ramanand mai mult decat actual, va indemn sa va lustruiti cu o mana franghia si cu cealalta organul atrofiat de mult.

 6. avatar kuku spune:

  Bate un vânt rece,dinspre USL inspre PD-minus-L,un vant de cca 60%… Sigur ca ,in aceste conditii,trebe mobilizati toti oratorii pedele,respectiv Basescu cel putrefiat de cultura,madamele preakurvioase-cu-poşete-bâzdâcoase,alde Ingaş,barbatul de genul neutru Funeriu,Wiliam Brânza,nudistul ilegalist Boc,herr Schmetterling la sectiunea „lemn-de-brad-si-oi-pe-dealuri”, care toţi ăştia,mă-nţelegi,vorbesc de ţi se rupe apa si lor in praştie,adica ei sunt niste monstri politici care au reformat patria si mai au un pic si reformeaza si UE,adica o sa le desfiinteze si lor caile ferate,scolile spitalele,o sa-i fugareasca pe loturi,cate 2-3 milioane de tara UE, in Asia si Africa,o sa le scoata gargaunii din cap si banii din conturi…
  Sigur,exista si expresii ale unei inteligente colective,cum este postarea de mai sus,ideea este ca geaba ai tu 60% in sondaje daca nu stii sa dai cu jula in ziua si,mai ales, in noaptea votului…
  Sau,cum a zis nemuritorul Gambetta dar si Bercea Mondial,cunoscut pentru operele sale maieutice:Bani să ai, ca intelectuali de cumparat sunt kklău!

 7. Sarac, incolor, inodor, sterp, steril si mai mult decat desertic, Kuku-le; aceleasi sintagme nefericite, clisee care sant repetate obsesiv si care, in structura lor ideatica, ascund o ura otravita dar si cumplite si morbide obsesii. Nimic nou sau semnificativ in exprimarile tale de ani buni, asa ca nici nu mai sperii, nici nu mai impresionezi, nici nu mai convingi. Precum mortul care nu mai este nici macar fantoma in devenire. Te incadrezi in aceleasi grupuri…Iata, ce zici?

  Un grup alcătuit din ciurucurile lui Emil Constantinescu, plozii spirituali ai d-nei Zoe Petre, universitari famelici, jurnalişti traşi pe linie moartă, simbriaşi ai turnătorului Voiculescu, ciomăgari ai infractorului Vîntu. Plus plevuşca veşnic îndoliată că n-o bagă nimeni în seamă: frustraţii care se visează miniştri, ambasadori, şefi de agenţii, mai-mari peste televiziunea şi radioul publice ori măcar prefecţi. Pe langa asta, cred ca ‘demascarea’ parlamentarilor chiulai a cazut in derizoriu, dovada a limitelor grave din capul unora de la putere, care nu pot trece de gazetele de perete cu ‘asa NU’, raspandind afise scolaresti. De fapt, intrucat prin constitutie mandatul unui deputat este imperativ, adica incumba o obligatie de „a face”, greva parlamentara (expusa expresis verbis in discursurile liderilor, discursuri care reprezinta DOCUMENTE, desi nu par constienti de asta) sau protest constand in absenta de la exercitarea mandatului imperativ poate fi incadrat fara probleme intr-una dintre infractiunile inscrise in codul penal! Tot aici exista si „insusirea de foloase necuvenite”, pentru ca toate sumele, nu mici, cu ce aduna pe luna un singur parlamentar, toate cheltuielile, pot fi platiti toti angajatii unei scoli generale! Asa ca ar trebui trecut de la ‘glumite’ de prost gust la lucruri serioase.

  eMai ales ca exemplul este dezastruos, indemnand pe fata la nemunca! Primul ministru a avut exact tonul potrivit, veritabil program de guvernare, cand a spus „nu vom mai plati lenea”. Pai ce facem?

 8. SONDAJ RECENT (CA SI CELELALTE SONDAJE) DAR ACESTA ESTE DAT PUBLICITATII ASTAZI.

  EXCLUSIV : Mihai Răzvan Ungureanu intră direct pe primul loc în topul încrederii românilor, cu 29%

  „Evenimentul zilei” a intrat în posesia unui sondaj CSOP, potrivit căruia actualul premier Mihai Răzvan Ungureanu a intrat în topul încrederii în politicieni direct pe primul loc. Cercetarea arată că 29% dintre români au ”multă și foarte multă” încredere în șeful Guvernului.

  Locul doi a fost adjudecat de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, cotat cu 28%. Liberalul Crin Antonescu, co-președinte al USL și candidat la Președinție din partea acestei formațiuni, este abia al treilea, cu 26%, în timp ce în partenerul său Victor Ponta (PSD) au ”multă și foarte multă încredere” 25% dintre cei intervievați.

  În ceea ce privește nivelul de satisfacție față de activitatea lui Ungureanu, 38% s-au declarat ”mulțumiți și foarte mulțumiți”, 32 % au fost ”nemulțumiți și foarte nemulțumiți”, în timp ce 30% nu au știut ce să răspundă sau au refuzat să o facă.

  Pe de altă parte, se remarcă faptul că, imediat după ce Mihai Răzvan Ungureanu a fost desemnat premier de către președintele Traian Băsescu, iar PDL a luat decizia înlocuirii tuturor miniștrilor, proporția celor care cred că România se îndreaptă într-o direcție greșită a scăzut până la 74%.

  Greva parlamentară a USL. Majoritatea românilor crede că e un lucru rău pentru țară

  Doar 23% dintre români consideră că greva parlamentară a PSD și PNL este un lucru bun pentru țară în situația actuală, arată sondajul CSOP. În același timp, 60% dintre români consideră că greva USL este un lucru rău pentru sitauțaia actuală în care se află România.

  Intenția de vot pentru partide
  Cercetarea sociologică realizată în perioada 16-17 februarie 2012 arată că în cursul lunilor ianuarie și februarie alianța partidelor de opoziție, USL, s-a menținut la nivelul de 47-48% în privința intențiilor de vot.

  Dacă duminica viitoare ar fi alegeri, PDL ar obține un scor de 20%, arată același sondaj CSOP. Față de perioada 24-25 ianuarie 2012, scorul PDL este mai mare cu 4% arată sondajul CSOP.
  Partidul Poporului, condus de Dan Diaconescu, are o intenție de vot de 18%, cu două procente mai puțin față de sfârșitul lunii ianuarie.

 9. avatar kuku spune:

  Du-te si te dă niţel cu capul de pereţii unui WC public (sau privat,ca acuma imi dau seama ca le-ati desfiintat pe alea publice…) si cere de la cineva de la voi un manual de drept constitutional care sa nu fie facut de Boc: vei afla ca in lumea civilizata si chiar si in cea necivilizata mandatele imperative sunt interzise! Parlamentarii nu au nici un mandat imperativ,este prohibit,din momentul in care este ales orice parlamentar se prezuma ca reprezinta intreaga natiune si nu colegiul electoral care l-a trimis in parlament. Asta ca sa nu i se scoale vreunuia sa proclame independenta colegiului elecoral Vicov,sa zicem..Ca pastreaza legatura cu colegiul este altceva,tine de zone care va sunt straine,abia acuma vad ca si pe la noi au prins aberatiile debitate de sfertodoctul Boc…
  Daca pedelistii nu sunt in greva si zac in scaun,in virtutea unui neconstitutional mandat imperativ,ce folos a avut natiunea romana din asta? Era cat pe ce sa cred ca ati facut un colaj si v-a iesit unul cu 81 la IQ… M-am inselat!
  Fa ceva mai util,de exemplu o statuie de slanina pentru madam Roberta numaracioasa,femeia cu doua kururi si patru buci, ca si aia stie cam tot cat stii si tu despre mandatul imperativ!

 10. avatar kuku spune:

  P.S. Sunteti vioi,n-am ce zice! Acest sondaj a fost,este si va fi ,desigur,corect… El este facut in dosul curţii,are o marja de eroare de plus/minus 30% si s-a facut pe esantion de 1200 membri pedele,considerati reprezentativi.N-am vazut pe unde era UNPR… Poate la cules de floricele,sub comanda viguroasa a generalului C.I. (camasi si izmene) Oprea.

 11. MRU ridica stacheta pretentiilor societatii romanesti. Daca, asa cum spuneti, Dl. Boc si Basescu nu au reusit, nu a fost esecul lor ci al societatii romanesti in ansamblu! Este esecul dvs . al meu si al tuturor! Asa cum spunea Basescu : ma pot lupta cu politicienii, nu ma pot lupta cu poporul roman! Toti romanii sunt contra coruptiei, dar toti ciupesc ceva! Sa fim cinstiti! Dvs nu ati ciupit ceva niciodata in viata? Problema marii coruptii este importanta , dar nu rezova problema „micii ciupeli”. Este adanc inradacinata in mentalul national! Nu disperati! Nu suntem campioni mondiali! Si in cea mai bogata tara din lume fiecare triseaza la nivelul sau! Diferenta este bogatia nationala ! Daca MRU esueaza, esuam noi romanii in ansamblu !.

  Mafia securisto-comunistă care a subjugat Romani prin genocidul din decembrie 1989, prin mineriade si restul „metodelor specifice” gestionate de tovarăsul Iliescu-KGB, nu poate fi decapitată decat prin revolutie autentică reusită, sau prin lovitură militară. Această mafie are ca varf de lance puterea judecătorească de care nimeni nu se poate atinge cu nimic. Mihai Răzvan Ungureanu nu va reusi nimic. S-ar putea ca mafia să-i cedeze 1,5% din PIB in partea asta si să-i ia in alta 3%, asa ca de invătătură de minte!

  Mihai Razvan Ungureanu ca si Romania are o piedica. Si piedica este alianta contra firii, USL, in care mafioti sau secursit ca Adrian Nastase, ilici, Voiculescu, Oprisan, Mitrea etc au pus in fata doua marionete Ponta si Antonescu pentru ca ei sa poata ajunge iar la putere. Toata Europa este in criza, dar Romania trebuie sa lupte impotriva mizeriei mediatice USL, manipularilor si urii acestora impotriva romanilor care incearca sa faca ceva bun si cinstit in Romania.

  Este evidenta, recunoscuta si aproape asumata absenta increderii electoratului in clasa politica; semnale de moderare a aplombului ideologic sunt din ambele parti, respectiv putere si opozitie, asa ca nu este exclus ca obiectivul noului guvern sa coincida cumva cu dorinta coloratilor de a investi intr-o noua formula de dialog cu marea masa electorala. Un pic mai realist si cu mai multa incredere intr-o suita de masuri de insanatosire a modului de a deconta uriasul esec economic si social.

  Repet, semnale exista, situatia este disperata, ramane de vazut cat anume sunt dispusi baietzii cu nume de aur sa investeasca in viitor.

  Cum si politica este o afacere aceasta tendinta de normalizare poate fi contabilizata ca pierdere de moment cu titlu de investitie in viitorul apropiat; miza nu poate fi decat economica, patriotismul civic nu tine de foame nici la noi si nici la nemti.

  Diferenta ar fi ca nemtii au economii legale iar noi- miliardari de carton cu depozitele in paradisuri fiscale si politicieni cu statut de ingeri sau chiar fecioare neprihanite, pentru bietii pamanteni.

  • avatar kuku spune:

   „Dvs nu ati ciupit ceva niciodata in viata?”
   Ba da ! Si anume o chelnerita permisiva care se cerea ciupita tot asa cum cerea si ciubuc,in aceeasi maniera imorala,facand din ochi cu kurul si anume cu buka stanga,desigur!
   Dat fiind nivelul foarte ridicat al discutiei,va mai las pe sectiuni,ca doar mai sunt si alte forumu-uri,alte facebukuri,pe care aveti de construit sondaje si victorii din cutite si pahare.

 12. avatar NOUA DREAPTA spune:

  Ca si sondajul efectuat de clanul gangsterilor lui Voiculescu, unul dintre cei mai mari romani care au existat vreodata in scumpa noastra tarisoara, acest sondaj este corect. Daca sondajul facut in birourile celor mai mutilate minti ce distrug Romania in liniste este corect si acesta este corect. Institutele de sondare ale monstrului numit Varanul si ale Cameliei Voioculescu ar aduce zilnic sondaje in care USL-UL sa aiba 130% iar marea javra nationala ce poarta nume de floare otravita depaseste lejer 200% la prezidentiale. Sictir, pigmeule cu puroi infect pe sinapse !.

  • avatar kuku spune:

   Daca voi sunteti noua dreapta,ma intreb ce face vechea dreapta,cum a ajuns ea sa se inrudeasca ideologic cu filosoful de la Antwerp (numele de fata al Anvers-ului) cu Magureanu,cu neoprotestantii de la Suceava,cu minoritarii sexuali,cu slugile rusesti si ucrainene,etc.
   In plus,voi,epigonii acelei vechi drepte, sunteti si imbecili,trogloditi,inculti:in Legiune au fost varfurile intelectualitatiii romanesti,eu nu sunt de acord cu ei dar asta e,pe unii ca voi ii trimeteau in vacante sa faca caramizi si sa ajute pe cei saraci,inclusiv cu duhul. Daca aia ar fi scris pe forumuri s-ar fi cunoscut – voi stiti macar cateva nume din dreapta bucovineana?
   Ati auzit,macar,de Traian Braileanu?

 13. avatar zorro spune:

  Manole…labagiula! daca tot faci comentarii pupincuriste, macar sterge-te de kkt ce ti-a ramas pe ochi de la ultima limba si observa ca pe ip-ul tau *(acelasi care arata clar ca intre pe site-uri porno) iti genereaza o singura imagine la toate comentariile.
  Mai bine te-ai reprofila si te-ai intoarce in padure …oricum daca se schimba regimul politic, vei capata toleranta si la gustul de kkt USL

 14. avatar kiki spune:

  bai Sandrinio, tu esti om serios. Cum poti lasa atatia frustrati, carora nu le permit parintii sau nevasta sa vorbeacs acasa , sa injure la articolele tale? Nu vezi cum vorbesc? pe astia nu i-ar primi nici la gradina zoo din radauti, in cusca cu maimuta. AAa, poate leul sa ii manace. Ce jeguri are neamul romanesc, cum sa poata merge mai departe?

 15. avatar ranger spune:

  e luni si lumea merge la serviciu. nechifor se intinde, se intoarce pe partea aialalata si se gandeste……………..ehe baietii mosului, mai etse pana la 11 la conferinta de presa, poate visez ceva si le dau eu o duma gaozarilor de la presa:))

 16. avatar satean spune:

  MIRCEA LAURUS SE CULCA CU FEMEIA DE SERVICI DE LA PRIMARIE !!!!! Nu a facut NIMIC de cand pe primar, zerooooooooooooo. MIRCEA LAURUS E CEL MAI PROST PRIMAR DIN ROMANIA, rusine psd ca permiti unui asemenea om in randul partiduluiPărerea ta

* necesare