La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 2.930 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Ca porcul în păpuşoi 3

oct.28

O expresie folosită destul de des la sate, dar care nu este străină nici celor care locuiesc la oraşe, spune cam aşa: „Ca porcul în păpuşoi”.

Se referă la persoanele care nu au nimic de spus într-o anumită situaţie şi preferă să tacă.

Cam aşa se întâmplă în această perioadă cu organizaţiile non-guvernamentale (ONG) din Suceava. Şi slavă domnului, asemenea aspiratoare de bani există în număr suficient de mare în Suceava. Nu am văzut un comunicat de presă, o luare de poziţie, că dacă amintesc despre acţiuni stradale deja am ajuns în lumea ştiinţifico-fantastică.

Săptămâna trecută, toată presa locală a scris despre depozitul ilegal de deşeuri provenite de la fabrica de reşapat cauciucuri de la Slobozia, în apropiere de Milişăuţi.

Pe malul râului Suceava au fost îngropate tone de curele de transmisie uzate şi praf rezultat din tocarea anvelopelor. Un caz care într-o ţară civilizată ar fi stârnit proteste, şi nu doar din partea oamenilor care locuiesc în zonele limitrofe şi care sunt direct afectaţi. Nu a fost cazul la noi.

porc porumb

La fel cum nimeni nu a reacţionat la amplasarea unei gropi de gunoi, fie ea şi ecologică, pe vârful unui munte.

Iar aceste două cuvine, „la fel”, le-aş putea folosi de nenumărate ori, pentru alte cazuri, unele dintre ele chiar mai grave şi mai strigătoare la cer.

Practic, nu avem o voce care să vorbească despre asemenea situaţii. Din păcate, avem ONG-uri care se ocupă cu păpatul banului public. Şi atât. Misiunea lor se termină aici, celelalte acţiuni care ar putea fi derulate de aceste organizaţii fiind sublime, dar absente cu desăvârşire.

Întrebarea este dacă are rost să mai finanţăm din bani publici asemenea paraziţi, în condiţiile în care activitatea pe linie de mediu este doar în statut şi eventual se mai materializează şi cu vreo mare ecologizare, adică strânsul gunoaielor dintr-un parc sau de pe un ogor.

subscribe to comments RSS

Există 3 comentarii

 1. avatar Dominte spune:

  Si tu taci ca porcul in papusoi in privinta aliantei USL-PDL pe cazul gradinitei Aschiuta

 2. avatar suceveanca spune:

  nici in cazul aberant de pe strada Aleea Nucului nu s-a spus si nu s-a scris nimic in presa suceveana, desi acolo e caz de sanctiune pe problema de mediu, abuz in functie si asa mai departe. deci in Suceava nu se poate face nimic, toti stau in păpusoi.

 3. avatar suceveanca spune:

  au fost mutate gunoaiele in plina strada si pe locurile de parcare ale cetatenilor, zeama mizerabila a gunoaielor se scurge in strada cui îi pasa? asta in timp ce fostul buncar a ramas de izbelistePărerea ta

* necesare