La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

  • 1.253 vizualizări

Popularitate

  • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Când o face plopul mere … 0

feb.2

… şi răchita micşunele, tot atunci va fi şi sala de sport un lăcaş de cult. Iar asta trebuie să afle neapărat şi prefectul de Suceava, Constantin Harasim, care periodic ar mai trebui să pună mâna şi pe carte.

La inagurarea sălii de sport a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, printre cei care au vorbit la microfon în faţa invitaţilor şi profesorilor prezenţi s-a numărat şi prefectul Harasim. Cu o nonşalanţă dezarmantă, el a mulţumit că se află în lăcaşul de cult al unei şcoli de tradiţie (vezi video de la 0.12 la 0.17).

Ia să vedem ce înseamnă lăcaş de cult, că se vede treaba, unii chiar au o problemă cu limba română.

Un lăcaș de cult este un edificiu delimitat spațial și construit după anumite reguli, ce este folosit pentru utilizări consacrate și unde se adună practicanții unei religii pentru a se ruga, pentru a participa la desfășurarea de ritualuri de cult religios sau ceremonii și pentru a celebra sărbători religioase”, aşa sună o descriere a lăcaşului de cult.

http://www.sandrinio.ro/media/video/constantin-harasim.mp4

Spre deosebire, o sală de sport este un loc unde se adună oamenii pentru a face activităţi sportive. Fireşte, se pot organiza şi acţiuni cu caracter religios, dar scopul pentru care a fost construită o sală de sport este cu totul altul.

Mai rămâne ca domnul Harasim să ne anunţe că a organizat „exerciţiul” pentru prevenirea răspândirea gripei porcine din Vama Siret în mod fortuit, înţelegând prin asta forţat de împrejurările şi răspândirea virusului AH1N1 din Ucraina.

De fapt, fortuit înseamnă întâmplător şi nu forţat, aşa cum poate ar crede unii.

 

subscribe to comments RSS

Încă nu există comentarii

Părerea ta

* necesare