La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

  • 1.809 vizualizări

Popularitate

  • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Ce vom avea la alegerile din 5 iunie? 2

mart.13

Ultima turnantă pentru alegerile locale din 5 iunie este aproape pregătită.

La nivelul municipiului Suceava lucrurile par a fi clarificate, cel puţin în privinţa candidaţilor cărora ne vom gândi să le acordăm sau nu votul.

După ultimele negocieri, suntem pe cale să avem o luptă în trei, între actualul primar Ion Lungu, deputatul Alexandru Băişanu şi medicul Tiberius Brădăţan.

Dacă e să mă întrebaţi sincer, în acest moment vizibilitatea cea mai mare o are Ion Lungu. Asta şi pentru că a apărut mereu, şi când spun mereu mă refer la ultimii 11 ani şi 9 luni, în atenţia oamenilor din Suceava. Cu minciuni, cu prosteală, cu promisiuni neonorate, cu scandaluri legate de afacerile propriei familii (pe care până acum a ştiut să le gestioneze bine, ce-i drept fără a fi deranjat de absolut nimeni), Lungu a avut limpezimea şi stăpânirea de caracter de a se strecura şi de a păcăli un oraş întreg.

Până acum i-a reuşit extraordinar de bine, iar toate manevrele pe care le face, rudimentare şi ridicole uneori (mai ţineţi minte cum răgea – şi nu e nimic exagerat – o colindă acu’ vreo două ierni pe scena improvizată din faţa Casei de Cultură?) nu fac decât să-l menţină într-o cotă de popularitate destul de ridicată.

Mergând pe acest principiu, contracandidaţii săi ar trebui să adopte aceeaşi strategie, care s-a dovedit câştigătoare la trei alegeri consecutive. Dar, oare ăsta este viitorul nostru ca oraş?

Pe medicul Tiberius Brădăţan îl stimez pentru bunul său simţ, un lucru poate unic în politica suceveană. Totuşi, nu-l văd pupându-se cu babe şi moşnegi (scuzaţi aceşti termeni) şi promiţându-le străzi asfaltate şi câte în lună şi în stele cu nonşalanţa politicianului hârşit . El este un om care ştie, şi vrea să ştie că se poate face totul corect. E o atitudine normală, dar care nu cred că-l va ajuta prea mult.

procente

În ecuaţia alegerilor din iunie, în afara celor doi mai contează Alexandru Băişanu. Lovit în orgoliu acum 4 ani, cu răni pe care le linge, iar înlăturarea din funcţia de co-preşedinte al PNL Suceava este altă rană deschisă, Băişanu visează răzbunare. Iar să ignori omul rănit este o mare greşeală.

Un sondaj recent, deşi nu ştiu cât de mult trebuie să pun baze în aceste studii, ar arăta că Lungu este creditat cu 38% din intenţiile de vot, Băişanu, cu 30,5% din sufragiile alegătorilor, iar Brădăţan se regăseşte în intenţia de vot a 22,5% dintre suceveni.

Mi se par nişte rezultate mai apropiate de realitate decât cele prin care a fost eliminat deputatul Ioan Balan. Acolo a fost o mascaradă menită să-l readucă pe Lungu în PNL. Dar, despre acest subiect cu altă ocazie.

Revenind, cu procentele de mai sus, dacă sunt cât de cât reale, cred că oricine poate ieşi primar în municipiul Suceava cu o campanie adecvată.

Până acum, Tiberius Brădăţan nu a făcut nimic, poate şi pentru că PSD o lălăie cu lansarea sa în mod oficial. În schimb, Băişanu se alimentează din această delăsare, şi, poate ce-i mai important, ştie ce-şi doreşte.

Din câte am înţeles, Ion Lungu lasă de înţeles că se teme doar de Tiberius Brădăţan, nu şi de Alexandru Băişanu. Eu cred că doar blufează, şi în realitate este cu morcovul cât Casa Poporului şi încearcă să ne păcălească pentru a patra oară consecutiv.

 

subscribe to comments RSS

Există 2 comentarii

  1. avatar Alecu spune:

    Mai ții minte cum îl omagiai pe Lungu și scriai despre sângele său albastru de liberal convins?

  2. avatar sica spune:

    PSD are bun simt, BRAVO, vreau un doctor primar
    Candidatura a fost anuntata prea in frica. Doua sau trei randuri, pe unde conteaza, si asta e. Vreau un om care munceste cu adevarat si care cunoaste ce este viata. Ce ma revolta cel mai mult este ca PSD se lasa calarit, lovit si minimizat de vopsitii din pnl. Aloo, psd-ul unde e ?Părerea ta

* necesare