La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 2.642 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Cine-l ţine în spate pe Aurel Buzincu? 2

aug.20

Unul dintre cei mai longevivi şefi din târgul Sucevei este Aurel Buzincu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional.

Acesta s-a strecurat prin hăţişul PDL-PSD-PNL şi a supravieţuit în funcţia de director, deşi nu-l recomandau foarte multe isprăvi pentru acest post. Fost membru PNL, simpatizant PDL şi probabil, în ultima vreme, un înfocat susţinător al PSD, Aurel Buzincu a rămas pe funcţie încă din 2005.

Puţini se mai pot lăuda în Suceava cu o asemenea performanţă, dar poate că discreţia este un atu de care puţini şefi de instituţie ştiu să profite.

Conform protocolului încheiat între PSD, PNL şi PC, Direcţia pentru Cultură Suceava trebuia să fie preluată de un social-democrat. La un moment dat, s-a vorbit de Carmen Agoutin, PSD-istă convinsă şi cu vechi state de plată, pentru această funcţie, dar colegii ei de partid nu au fost în stare, sau nu au dorit, să-i găsească un post de funcţionar public pentru a realiza schimbarea.

aurel buzincu

Aşa se face că Aurel Buzincu a mai trecut un hop, care în traducere înseamnă menţinerea pe funcţie. Gurile rele spun că principalul său susţinător este un … penelist.

Mai exact, prin birourile Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Suceava a fos văzut de mai multe ori Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor şi un duşman declarat al multor suceveni.

Chiar dacă în spatele lui Buzincu nu se află Fenechiu cineva tot l-a ajutat să supravieţuiască. Iar acel cineva nu este chiar un nimeni de a reuşit să-l treacă prin trei guvernări.

Să fie pe filieră preoţească? Prietenii ştiu de ce.

subscribe to comments RSS

Există 2 comentarii

 1. avatar gigicarabarabulea spune:

  pe Buzincu il tin in spate in primul rand conduita, munca, seriozitatea, şi, ai remarcat corect, discretia.
  Evident ca are ca orice sef pe cineva in spate, dar nu aici e problema. Daca tot se vrea om in locul sau, trebuie gasit cineva mult mai bun. Daca iar se agita apele si apar tot felul de nume sinistre de puşi politici degeaba schimbare.. altminteri, unde e progresul ?
  La urma urmei, Buzincu nu e cela vechi sef din cultura de prin institutiile din judetul Suceava, ia verifica bibliotecile, muzeele unde exista oameni de aproape 10 ani sau mai bine… normal ar fi maxim 2 mandate de 4 ani după care o pauza de minim 4 ani… dar na, sa nu zica lumea ca e rotatia cadrelor ca la comunisti, de aceea îi lasa pe posturi şi tătăt lumea îi fericită, nu-i aşa ?

 2. avatar artemie craciun spune:

  E un atac sub centura! POLITRUCII – TROCARI(vine de la troaca;recipient in care isi fac necesitatile anumite fiinte,apoi savureaza continutul!) …acestia cred ca au acest drept meschin si ipocrit!! A.Buzincu este decent competent si cinstit,ca de altfel, ca toti oamenii cu o vasta cultura.Feriti-va de demnitatea si decenta acestui OM… lingai!!,este prof.univ. scriitor, critic literar si istoric al literaturi;aveti iz de mita si politica comunista;aveti dreptul sa-i stergeti praful (a se citi;lingeti)de pe mergatorii sai uniniversitari tociti de scarile bibliotecilor; este mandria Bucovinei,iar voi politrucilor ar trebui, de la sediile partidelor voastre, sa dati buzna sa-i dezlegati sireturile incaltamintei;(translate;inchinati) este omul ce a patruns intre cei nemuritori ai Bucovinei,mai mult;a invatat decenta,omenia si frica de D-zeu, de prin toate manastirile si bisericile ce le are in grija;el e singur cu D-zeu-ul lui,viermi muritori, n-are nevoie de ocrotire si sprijin…mai mult…de o protectie meschina; ati dat navala ca unguri lui Atilla peste o casa decenta si fara aparare… feriti-va!!! e un sfant din panteonul culturii romane .Părerea ta

* necesare