La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 1.697 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Circul lor şi foamea noastră 2

ian.15

Privesc cu jale la ceea ce se întâmplă în PSD, la acest circ ieftin care ne este servit cam la jumătate de an.

Pe de o parte Dragnea şi acoliţii lui încearcă să aducă la guvernare alte slugi, iar când slugile îşi pălesc stăpânul la picioare şi apoi la coaste devin brusc duşmani de moarte şi trebuie eliminate.

Acest deja-vu nu face decât să arate că acest colos are picioare lut, în care dinozaurii încă nu au murit. Ca de fiecare dată, Suceava tace. Dacă ar şi face ceva vizibil ulterior nu m-ar deranja, dar din păcate nu se prea întâmplă asta.

Ştiu că dacă ai de spus ceva, ieşi şi cuvântezi. Bine, cu menţiunea că trebuie să-ţi permită şi dicţionarul de cuvinte pe care îl ai în tolbă, pentru că, în caz contrar, rişti să accentuezi penibilul.

Trecând peste aceste aspecte, altceva mă îngrijorează cu adevărat. Să-şi dea Liviu Dragnea şi Mihai Tudose la meclă cât or vrea, dar de ce ne împing şi pe noi în rahat? Asta e de fapt adevărata problemă pe care foarte multă lume nu o sesizează.

pompa benzina

Cât timp pe la tv, pe la radio şi pe facebook se discută ore întregi şi se alocă energii nebănuite, dincolo, în lumea reală în care suntem cu toţii prinşi şi participăm, lucrurile se precipită. Toate preţurile la carburanţi, energie şi alimentele de bază cresc de la o zi la alta. Încet, în salturi scurte, dar cresc. Şi asta nu poate decât să mă îngrijoreze.

Sugestiv este şi faptul că România a avut în 2017 cea mai mare creştere din Uniunea Europeană, dar nivelul de trai al populaţiei este acelaşi ca în urmă cu 5 ani. Curat-murdar, coane Fănică.

Şi în timp ce nouă nu ne este mai bine, avem răbdarea şi prostia să ne uităm la taberele combatante din PSD. Dacă am ieşi în stradă toţi cei nemulţumiţi că s-a scumpit benzina, că s-a scumpit motorina, că plătim mai mult pentru ouă şi pentru unt atunci sunt sigur că vom avea parte de mai mult respect din partea celor care ne conduc.

Cât ni se serveşte circul lor penibil şi noi îl gustăm la micul dejun, la prânz, la cină dar şi noaptea când ne trezim din somn, iar alţii îl devorează cu adevărat, nu ne rămâne decât să ne merităm soarta.

subscribe to comments RSS

Există 2 comentarii

 1. avatar SF_GH_GALINOCTONUL spune:

  Domnu’ Neagu,ar fi de observat,in primul rând,că enervarea dvs. pare mai degrabă un semn de derută,una a cărei origini nu este prea clară… Vituperând atât de categoric impotriva guvernelor PSD,o afacere internă,in fond,se vede treaba că dvs. #partea_ceailalta,astăzi si mâine,că va preocupă mult chestiunea preţurilor la oauă,unt,benzină,motorină,alte alea, care s-ar scumpi insuportabil,până la punctul in care aveţi o senzaţie de cufundare in rahat!
  Dar lucrurile sunt mai complicate,de mirare că vă scapă anumite nuanţe ale problemei,câteva care ar contribui decisiv la o mai bună inţelegere a mecanismelor,astfel:
  – Uimitor că vă scapă procesul prin care ouăle,de exmeplu,se scumpesc brusc,la fel ca si untul,energia electrică,patrunjelul etc…. Deoarece acestea sunt chestiuni dinamice care nu pot fi decât apanajul unei economii de piată,vă amintesc respectuos că,oricât aţi detesta dvs. PSD-ul,acesta nu poate si nici nu ar avea intenţia să introduca mercurialul la Piata-Mica,să se interfereze in preţul ouălor,nici să ieftinească băutura (dupa cum zice un cântec:”ieftineste ,Doamne,bautura…” deci nu PSD!) In context,ar avea insă importanţă,la oauă,altceva, respectiv faptul că un anume domn Flutur,cu mai mulţi ani in urmă a dat iama in găinile naţionale ale babei Safta care le vindea la Piata-Mică,sub pretextul unei boli cumplite,gripa aviară,deoarece nu se mai putea si băgau ei la tomberoane găinile spre asfixiere dar nu oricum ci imbrăcaţi in halate albe,cu un ritual masonico-ocult deosebit de atractiv si de sugestiv… Si ,iată, astăzi aducem “oauă” din import,acomodate acestea ,ca oauă,doar cu mecanismele minunate ale economiei de piată germane,sigur că sunt mai bune deoarece baba Safta le vindea si neştampilate,puteai uşor să innebunesti,plus ca s-au mai trezit unii să ceară să le numaraţi oauăle,aşa,de-ai dracu’,motiv pentru care au facut si puşcarie,nu? Nici cocoşul nu părea să fi fost bun, suspect că era cam roşu la penaj!
  – Toate datele statistice,alea care îi incurcă pe unii,arată ca guvernarea PSD este una de succes… Este inutil să evocăm cifre,pentru dvs. soluţia ar fi să le consultaţi in varianta ,fie ea si dezagreabilă,care este publică,deci nu statisticile lui Flutur,cele cu turismul…
  Insă un alt exemplu ar fi,poate,mai elocvent: ziarul la care scrieţi dvs. in mod obişnuit,un fel de gazetă de perete a fluturismului matur,tribună a pupinkurismului pedelist-portocaliu deghizat in liberalism balan,deci acest “ziar” s-a scumpit brusc,intocmai precum oauăle! Oare de ce,să fie aceasta vreo lucrare,vreo maşinaţiune pesedistă? Să fi crescut calitativ ţinuta grafică,pozele lui Flutur de pe prima pagină,cele cu fruntea increţită,cu ochelarii pe nas,tufliţi a Bukowina_care_ne_doare_in_kur,toate drapate in verdele pădurăresc (că doar n-o fi,ferească dumnezeu,de altă factură!!) deci să fie acestea mai clare,să aibe o rezoluţie mai bună,să fi crescut costurile de producţie odată cu creşterea calităţii informaţiei? Ale obiectivităţii,imparţialităţii,dedicării profunde in slujirea interesului public regional,neapărat regional ?
  Iar dacă excludem acest mecanism,inseamnă ca este la mintea cocoşului că scumpirile nu au legatură cu schimbarea guvernelor de către PSD…
  Am putea bănui insă că mecanismul ar fi următorul: ziarul e din ce in ce mai rar,se vinde din ce in ce mai puţin,că enerveaza lumea prin servilismul său greţos-interesat,că in absenţa unui tiraj decent se bazează doar pe publicitatea oferită preferenţial de domnul Flutur (ca şi cadourile de Mos Craciun,dacă inţelegeţi…) ceea ce induce cu necesitate “capitis diminutio” ,adică moartea civilă,falimentul,deoarece se află deja intr-un cerc vicios: cu cât scumpiţi mai mult ziarul, cu atât lumea il cumpără mai puţin (ca nu merita..) iar publicitatea lui Flutur durează fix cât mandatul său de gornist !
  Stabilitatea guvernamentală din timpul infinitelor cabinete Boc,câte or fi fost ele,nu v-au cutremurat deloc… In interiorul unei legislaturi avortate dar bine moşite cu forcepsul de către un anume mamoş kior (kior de beat,in general…) nu v-a dat frisoane imprejurarea că PIB-ul României s-a prăbuşit …Însă nu numai PIB-ul ţării ci şi al omului obişnuit,cititor al ziarelor locale inchinate,cum se zice : de la cel cu ţâţa-n gură/pân’ la cel cu barba sură…
  Parlamentarii suceveni de atunci,unii dintre ei si astăzi tot acolo + vreo cativa merituoşi de la televiziunea pentru o regiune penticostală puternică,mai mult sau mai puţin balani,mai mult sau mai puţini ofiteri superiori in rezerva ,in retragere sau in ofensivă,cu şapca sau fără şapcă,nu au ieftinit ouale,benzina sau apa,nu au protestat la măsurile lui Boc,in general nu au nimic,din mai multe motive… Insă principalul motiv este acela că treaba parlamentarului nu este aceea de a protesta ,de a se alătura in stradă (la Suceava,desigur…) doamnei acelea care este profesoară la facultatea de clătite&poale-n brâu de la USV şi nici personajului caragialesc Cosette Chichirau, nici beţivului prăbuşit Mihai Goţiu… Treaba parlamentarului este aceea de a iniţia,de a susţine,de a vota legi,de a fi prezent la dezbateri parlamentare…
  Ouăle se vor scumpi/ieftini şi in continuare după legile pieţei,aşa cum este şi normal,cu nuanţările mai sus evocate…

  • avatar Sandrinio spune:

   Trecind peste faptul ca nu ati avut curajul sa va semnati cu propriul nume, apreciez ceea ce ati comentat, si in special tonul civilizat. Nici eu nu sunt de acord cu atitudinile din Parlament, cu vuvuzele si zgomot, cum la fel nu sunt de acord cu faptul ca legi importante trec fara a fi supuse unei dezbateri publice reale, iar sugestiile din aceste discutii sa fie luate in considerare. Sunt perfect de acord ca parlamentarii trebuie sa scoata legi, si nu orice fel de legi, ci legi care sa nu se bata cap in cap cu altele deja existente sau care sa lase loc la diferite interpretari. Revenind la PSD si scandalul de acolo, credeti ca este normal ca in ziua in care trebuia sa sarbatorim 168 de la nasterea poetului Mihai Eminescu am asistat la un astfel de circ politic? Sau mai credeti ca nu ne-am facut de ris dupa ce premierul Japoniei nu a fost primit la Guvern in cadrul unei vizite care era anuntata cu mult timp in urma? Macar si pentru aceste doua motive preferam sa nu fi asistat la un astfel de spectacol grotesc.Părerea ta

* necesare