La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 1.479 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Criminalii 3

dec.7

Poate că titlul o să vi se pară dur sau poate scos din context, dar vă dau asigurări că nu este deloc aşa.

Am să aduc şi argumente, dar mai întâi să prezint faptele. Pe esplanada din faţa Casei de Cultură, care se extinde cu minunatul pietonal cu locuri de parcare pentru maşini din faţa Palatului Administrativ, s-a aşezat ceva zăpadă, iar în anumite momente ale zilei s-a format polei.

Nu e nimic spectaculos în ceea ce spun, şi asta pentru că sucevenii care au avut drum prin zona menţionată au putut observa singuri acest lucru.

Pentru a combate poleiul, reprezentaţii Primăriei Suceava au venit şi cu soluţia salvatoare: au aruncat sare. Se poate vedea o dâră impresionantă de sare pe esplanadă, probabil cum a circulat tractorul cu remorcă, dar asta contează mai puţin. Important este că oamenii nu alunecă şi nu îşi rupă picioarele.

Corect şi total fals în acelaşi timp. Da, sucevenii trebuie protejaţi, dar există şi alte metode de a elimina poleiul.

sare pe esplanada2

Sarea aruncată peste granitul de calitate îndoielnică de pe esplanada din faţa Casei de Cultură va distruge totul, iar în primăvară sunt toate şansele să călcăm pe o suprafaţa plină de gropi mai mici sau mai mari.

Proiectul parcărilor subterane, care a inclus şi esplanada din granit adus din China, a costat vreo 10 milioane de euro, dacă îmi aduc bine aminte. Ei bine, crima este distrugerea cu bună ştiinţă a suprafeţei din faţa Casei de Cultură.

Până la urmă nu trebuie să omorî pe nimeni ca să fii neapărat criminal. Şi crima financiară se plăteşte, iar în unele state chiar foarte scump.

Consider că oamenii din Primăria Suceava care au dat undă verde pentru folosirea sării pe esplanada din faţa Casei de Cultură trebuie să plătească. Şi nu vrea nimeni să-i vadă la închisoare, ci să plătească refacerea granitului.

Cu toate milioanele furate, unii dintre ei nu ar fi deloc fericiţi să aibă în faţă această perspectivă. 

subscribe to comments RSS

Există 3 comentarii

 1. avatar Eu spune:

  Corect punctul de vedere, dar oare nu trebuia asteptat sa vedem ca e stricat granitul ala? Cred ca asa zice orice angajat care freaca menta la primaria Suceava, institutie cu un numar dublu de angajati fata de media pe tara.
  Este insa si mai interesant de observat cum s-a transformat parcarea subterana in garaj pe perioada de iarna. Efectiv nu sunt locuri de parcare nici ziua, nici noaptea. Nu mai e nimeni sa verifice perioada parcarii masinilor.
  Un gospodar, ar trebui sa dea in gestionarea unei firme private parcarea, care sa devina cu plata, contra unei sume deloc nesemnificative.
  Pentru 1 RON/ora, sau 10 RON/zi, sunt sigur ca acea parcare ar redeveni ceea ce ar trebui sa fie, adica o parcare civilizata, utila celor care vin cu treaba in zona, nu un garaj al mosnegilor din zona sau al angajatilor de la diferite banci sau prefectura, etc.

 2. avatar mediul spune:

  „Cu toate milioanele furate, unii dintre ei nu ar fi deloc fericiţi să aibă în faţă această perspectivă. ”

  Da’ ce ati vrut oare sa spuneti d le Neagu?
  Stiti ceva ce (nu)stie toata lumea? Fiti mai la obiect.

 3. avatar last biker spune:

  Parcarea subterana a fost construita avand la baza fonduri europene si ca urmare nu se poate pune tarif de stationare. Asta e regula cand se foloseste acest tip de fonduri. Se socoteste ca este un bun destinat societatii si ca urmare e gratuit.Părerea ta

* necesare