La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 1.690 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

De ce? 2

ian.29

Am să ridic doar două dintre problemele care au apărut în municipiul Suceava în ultimele zile, situaţii în care primarul Ion Lungu a găsit o serie de soluţii de compromis dăunătoare pentru întreaga societate.

Prima situaţia pe care vreau să o aduc în atenţie este cea a mizeriei de la un cămin aflat în curtea Colegiului de Industrie Alimentară. Mai mulţi bipezi care locuiesc în acel cămin au considerat că este prea mult pentru ei să-şi ducă mizeria la un buncăr de gunoi, aşa încât au aruncat resturi menajere, peturi şi tot ce nu le era de folos prin casă direct pe geam. S-au comportat exact ca nişte maimuţe, adică au mâncat banana şi apoi au aruncat-o din copac.

Ei bine, ce a făcut primarul municipiului Suceava. A cerut firmei care se ocupă cu salubrizarea oraşului să intervină şi să cureţe zona, ceea ce s-a şi întâmplat. O operaţiune plătită din banii noştri.

În primul rând, maimuţoii care şi-au bătut joc de orice normă de convieţuire trebuiau scoşi în şuturi din cămin şi puşi să-şi strângă rahatul. Plus nişte amenzi de să vorbească singuri.

Mai exista şi o altă variantă. Acel gunoi putea fi strâns cu alte lichele, cele care primesc ajutor social, şi mă refer la cei care pot munci, şi care trebuie să-şi merite banii pe care-i primesc.

gunoi liceu alimentar

A doua chestiune este cea a ţiganilor de pe Mirăuţi. Toleraţi de primarul Ion Lungu pentru a-şi ridica nişte cocioabe în condiţii ilegale, ţiganii au ajuns să domine o parte dintr-o zonă foarte frumoasă a municipiului Suceava.

Deşi recunoaşte că acele construcţii sunt la „limita legalităţii”, primarul refuză demolarea lor până când nu va găsi o soluţie. Păi bine, dar când au fost construite acele case nu ai văzut domn primar? De ce a permis Ion Lungu o ilegalitate? Simplu, pentru că avea nevoie de voturile ţiganilor. Iar acum, când i se cere să readucă totul în limita legii, o dă din colţ în colţ.

Mă întreb şi eu de ce tolerăm toate aceste mizerii, făcute pe spatele oamenilor care îşi plătesc în mod cinstit taxele şi impozitele locale. De ce tolerăm un primar care ştie că se încalcă legea dar preferă să facă tot soiul de artificii pentru a nu supăra pe unii sau pe alţii?

Poate aveţi voi, sucevenii, un răspuns. Din păcate, eu nu-l am. 

subscribe to comments RSS

Există 2 comentarii

 1. avatar Nutzy spune:

  DE CE? E simplu si reiese si din postare, dar nu numai. Hai sa enumeram:
  1) Nesimtirea si lipsa de minima educatie a primatelor.
  2) Nesimtirea directoarei, care de cand e pe youtube (Hladiuc – cu cizme si cravasa – o nazista?), nu mai pune elevii la curatenie. Are angajati pt asa ceva, dar astia-s protejati fiindca poate ca-i fac acasa curatenie sau zacusca.

 2. avatar Flavius spune:

  De ce? Pentru ca se poate asa doar de ochii presei, pe moment. Problema nu a fost rezolvata. In continuare lichelele arunca sticle si galeti cu gunoi pe geam. Doamna de la curatenie strange saptamanal ceea ce putorile au aruncat…Părerea ta

* necesare