La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 2.500 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Despre gunoaie şi banii pe care îi plătim la Primărie 2

feb.5

Lângă Liceul cu Program Sportiv gunoiul a dat pe afară, dar asta începe deja să devină o obşinuinţă.

S-a întâmplat la final de săptămână, iar din ceea ce a scris colega mea Dana Humoreanu pe facebook îmi dau seama că e o chestie generalizată şi nu doar un accident, în sensul că şi în alte zone din municipiul Suceava situaţia era identică.

Nu ştiu exact ce prevede contractul pe care Primăria Suceava la încheiat cu firma Diasil, dar cu siguranţă acolo ar trebui să existe şi niscai penalităţi în cazul în care tomberoanele cu gunoi nu sunt ridicate la timp. Spun ar trebui, dar şi chiar dacă ar exista aşa ceva e greu de crezut că Diasil va fi penalizată.

Cum de ce? Între edilul şef numit Ion Lungu şi acţionarul de la Diasil, Anton Curelaru, există o relaţie cu mult peste ceea ce ar trebui să fie una de afaceri, iar gunoaiele produc mulţi, foarte mulţi bani.

gunoi suceava

 

Mâine-poimâine, pe lângă banii pe care îi plătim pentru salubrizare, o să ni se solicite să ne cărăm singuri gunoiul la vreo groapă de te miri unde.

Sunt o grămadă de lucruri care nu funcţionează normal în acest oraş, şi de multe ori chiar dacă sunt semnalate nimeni nu face nimic pentru a le corecta.

În aceste condiţii stai şi te întrebi, de unde atâta nepăsare şi lipsă de implicare? Dar aşa se întâmplă când un primar se veşnicizează în funcţie, iar în jurul său cresc şi se dezvoltă sisteme oculte care nu mai au nici o legătură cu buna administrare a oraşului.

Începem să devenim un oraş blestemat, care merge într-o direcţie greşită. Ştiţi ce spunea Ion Lungu în perioada de început din fruntea Primăriei Suceava: că primele două mandate sunt pentru investiţii şi şantiere, iar al treilea va fi pentru înfrumuseţarea oraşului.

A ajuns la al patrulea mandat. Vouă vi se pare că se lucrează la înfrumuseţarea Sucevei?

P.S. O completare necesară şi utilă pentru buna informare a sucevenilor este aceea că Diasil se ocupă de salubrizare şi ridicat gunoiul doar parţial în municipiul Suceava. Celelalte două firme implicate în acest proces sunt Florconstruct, care aparţine omului de afaceri Vasile Florea, respectiv Free Tehnic, administrată de fiul lui Vasile Florea, cel puţin pe hârtie.

subscribe to comments RSS

Există 2 comentarii

 1. avatar mitica spune:

  curatenia orasului este doar una dintre atributiile orasului.

  dezvoltarea economica este cel mai important domeniu in care activitatea primariei este practic nula.
  mergeti si vedeti cu proprii ochi la ce nivel de dezvoltare au ajuns bistrita, oradea, alba iulia… ca sa nu mai zic de cluj.

  din acest punct de vedere primarul si primaria sunt niste putori inavutite din salariul de bugetar, mult prea mic pentru a le justifica vilele, proprietatile, afacerile, conturile bancare si stilul de viata.

  aaaa, am uitat… ei sunt saraci pe persoana fizica, doar famiglia si neamurile sunt milionari in euro, ma scuzati !

  noi traim printre gunoaie pentru ca ei sa se imbogateasca.

 2. avatar eu spune:

  serios? chiar nu e evident ca pe tomberoane scrie florconstruct? hai sa scriem si noi daca tot internetul e infinit si relativ ieftin. documentatie de mahala. dovada ca oamenii din suceava habar nu au cine le ridica gunoiul.Părerea ta

* necesare