La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 2.916 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Domnule Klaus, de ce ne-aţi deranjat? 3

mai4

Ieri a fost prezent la Suceava, Voroneţ şi Dragomirna întâiul om al statului, preşedintele Klaus Iohannis.

Până aici toate bune şi frumoase, numai că nimeni nu a înţeles ce a căutat şeful statului în judeţul Suceava, iar întrebat despre acest aspect a spus că a venit să discute cu oamenii de aici, din administraţie, pentru a putea transmite mai departe problemele ridicate cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Cinema Modern.

În calitate de fost primar, şi suficient de mulţi ani, domnule preşedinte ar fi trebuit să ştiţi că din funcţia pe care o aveţi acum nu puteţi face absolut nimic pentru a urni lucrurile într-o anumită direcţie, pentru a sprijini proiectele care vin din această zonă.

Pur şi simplu, din punctul meu de vedere, vizita de miercuri a fost un exerciţiu de imagine pentru Klaus Iohannis şi o pierdere de vreme pentru oamenii din administraţia locală şi judeţeană din Suceava.

klaus iohannis suceava

 

O zi pierdută şi în care s-au consumat bani inutil. Păi, domnule preşedinte Klau Iohannis, de discuţii ducem noi lipsă în România? Nu. De lucruri concrete. La asta suntem deficitari.

La bătut apa în piuă suntem campioni, nu doar europeni, ci chiar mondiali. Să vină domnul preşedite să ne spună că regiunea de Nord-Est este cea mai săracă şi că nu avem nici un kilometru de autostradă, iar investitorii nu sunt atraşi de zonă, de asta credeţi că era nevoie? Lucrurile astea le ştiam cu toţii, fără a fi nevoie de revelaţia sclipitoare a domnului preşedinte.

Şi, în plus, banii sunt în mâna Guvernului PSD, iar aşa cum s-a întâmplat în ultimii 27 de ani, şi cum se va petrece şi în următorii 100 de ani în România, banii de alocă pe criterii politice. Iar dacă domnul Klaus Iohannis crede că va schimba asta înseamnă că e un mare visător.

Apropo, dacă aţi dorit să vizitaţi mănăstirile din zona Sucevei de ce aveaţi nevoie de o atât de mare desfăşurare de forţe? Nu puteaţi să o faceţi pur şi simplu discret. 

subscribe to comments RSS

Există 3 comentarii

 1. avatar Un sucevean spune:

  Ce cred ca mai trebuia evidentiat?
  1) Evidenta slugarnicie tipica pupatorilor de funduri suceveni care au vopsit bordurile in galben si negru, cred ca in noaptea de 2->3 ca erau lipicioase a doua zi, doar pe arterele pe unde a trecut probabil coloana.
  2) Lipsa infrastructurii e doar vina votantilor. Au crezut ani la randul minciunile candidatilor, care mai de care mai mari. Doar un exemplu. Flutur s-a angajat ca cel mult intr-un an dupa ce va castiga sefia CJ, o sa termine soseaua de centura. Ajuns cu sacii in caruta si cu boii la jug (orice conexare cu domnii consilieri e incorecta, injusta si neavenita), se plange ca nu i s-au alocat fonduri. Eu cred ca si un cersetor de la intersectiile din oras daca avea bani putea face centura. Tu Flutur, de ce ai promis? Adu bani de acasa sau pleaca!

 2. avatar Catalin_Nechita_protejat_UNESCO spune:

  Buna intrebare,domnule Neagu!
  Iar răspunsurile,că sunt mai multe,au nevoie de căutari migaloase si pot incepe ,de pilda, cu locul ales pentru intâlnirea cu cei 300… Era sa zic “cu cei 300 de aleşi..”, insă putea să pară o şiretenie raională,de detectiv angajat la cazuri de infidelităţi şi prinderi in flagrant delicios…
  La teatru,unde s-a jucat o piesa proastă,cu trei actori stânjeniti,parcaţi pe scena ,intr-un decor simplificat,cu replici aiurea,adresate unor actori care nu se aflau de faţa…
  Cine era scenaristul,cine regizorul?
  Herr Klaus a citit un text ,pre limba sa poticnită,in care nu gandeşte decât ocazional… Domnul Lungu a insistat pe marile sale investiţii in cultură,(scârţ,Marghioalo!…)cineva l-a intrebat,firesc,la al câtelea mandat este.. La al patrulea ,a zis el, iar actorul celălalt a subliniat scurt,sibilinic: se vede! Ca să stie si domnu’ Johannis că ce fraier a fost când a lăsat Sibiul pentru o discutabilă demnitate in urbea Miticilor,asa cum se vad ei si din Bukowina,ca land,ori ca herzoghtum,dacă se intoarce mein Got iarăşi cu faţa la noi,care suntem buricul pamântului,noi il alegem pe Flutur, să ne facă centura intr-un termen rezonabil,de cca 100 de ani,să ne bage gaz la aligatorii din zona de munte,cand şi-o aduce aminte ,alte alea,noi festivaluri ale brânzei topite si ale iei bărbăteşti bucovinene! Iar “ăştia”,miticii,cum ar fi,nu ne fac nouă autostrazi,geaba a deschis dumnealui un nou punct de trecere a frontierei spre Ukraina frăţească, ca sa ne aduca bucovinenii ,homo bucovinensis,mai ezact,ţigări de contrabandă civilizată,cu mita la vameşi,nu cu parapanta sau cu tunelul,ca la graniţa Mexic-SUA !
  Păi este normal să aveţi si lipsuri,a zis domnu’ preşedinte ,mult mai coerent,ca atunci când ataca dumnealui la bai’neta la PSD, in razboiul hibrid total,cu casca pe cap,că ce să te astepţi de la “astia de la Bucuresti…”,repetând tema batucită inaintea sa de un oarecare Gherman precum si de un anume Attila-si-mai-nu-stiu-cum,irlandez din Transilvania dar si de unii bucovineni din comuna Horea,judetul Botosani,incă netraşi pe roată…
  Lămurindu-ne,oarecum,că cam ce vrea dumnealui,ajutat de şiretul Ghita al nostru dar si de mai puţin şiretul Ion,care ar vrea doar bani pentru mai multe roabe de Paşte,să puna oauăle inchistrite si numărate de el insuşi,impreuna cu veşnicul vice,domnul Harsovschi,ale duşmanilor pesedisti..
  Adică ei au inaugurat la Suceava,apoi la cele doua mânăstiri aflate “sub protectia UNESCO”,o discuţie veninoasă,chiar acuma,cu un an inainte de centenarul Unirii,despre regionalizare,să vina iarăşi unii tolomaci dar si slugi străine să ne invite sa fim iarăşi ducat,că ce bine era atunci,aveam şi stemă,nu ca astăzi când avem stema judeţului,(mai mic in grad ca Herzogthum Bukowina,nu?) colorată in galben-albastru,culorile nationale ale Ukrainei.. Un herzoghtum intreg,cu Flutur gauleiter sau,de ce nu,asociat si cu bratia Ivan,de la Cernivţi…
  Să asteptam cu un interes mai mult sau mai putin disimulat perioada urmatoare. Vom vedea daca presa inchinataă va incepe să tune si să fulgere,să cada guvernul care se opune regionalizarii,deoarece domnul Johannis a spus la Suceava lucruri rare şi grele!
  Iar doamna Munteanu,de la facultatea de clătite si poale-n brâu,sa iasă din nou si să precizeze:
  Jos amnistia,jos graţierea,sus puşcaria,să vină Vlad Ţepeş, cu ţeapa lui sculată,fiindcă nouă ne pasă!
  Acuma nu că pesedistii de la guvern ar fi mai deştepti sau mai patrioţi pe scara Richter,că tot ei au scos această tema cretină si au pus-o in discuţie apoi s-au speriat si au bagat-o in tufe,ca pe o rufă murdară,care nu-i caracterizeaza,deşi….
  Una peste alta,cum nu s-au cutremurat căpriorii investiţiei in cultura a domnului Lungu,anume cinematograful reşapat ca teatru,in timp ce primarii liberali din sala ciripeau de zor chestiuni electorale,antiguvernamentale ,prosăseşti,pro UNESCO,preaflutureşti? Care pârau ei en gross precum si en detail cum îi pişcă Dragnea si ai lui de kur,când nu sunt ei atenti ,sau când sunt extrem de preocupaţi de absorbţia fondurilor europene,faza pe studii de fezabilitate?
  Ca să ce herr Klaus? Să vina să va ia/DNA! Să nu uitati ca unii politicieni locali au propus,la prima strigare cu regionalizarea,sa ne luam cu acte cu judetul Botosani,sa facem o noua Bucovina avându-l ca confectioneur pe herr Schmetterling iar marea smecherie ar fi aceea ca ,in aceasta maniera,am scapa de antepenultimul loc pe tara la salariiile cele mai mici…
  Ca Botosaniul e mai sus,ar fi un fel de bonus ca i-am facut si pe ei bucovineni!
  Dar mai este ceva: purtat de val,domnul Ghita s-a aratat indignat de fapta lu’ ROMSILVA,care nu dă comunităţii locale nici un ban, deşi are la pădure kklău,nu mai are nime cum avem noi! Dar aicea este o eroare,herr Ghita,banii se duc,dupa cum stiţi inca din mandatul dvs. de director ROMSILVA,la kumetrul Schweighofer,vorbiti cu el pre limba săsească,poate vă dă ceva din profitul lor pirpiriu.
  Nu vă temeţi,herr Ghiţă,dosarele cele vechi s-au precris iară cele noi,daca sunt,ca cum n-ar fi ,că iată,domnul Dâmbu dă semne ca este bine mersi in liberate si vă poate albi iar, din noua sa poziţiune de advocat &doctor in management,caănu i-a luat nimeni titlul iar la Dunarea de Jos nu se ezistă lucrari de doctorat plagiate,neam!
  Dar,desigur,acestea sunt supozitii duşmăneşti,care nu este adevărat,că dacă ierea adevărat ,ieşea doamna Muşcalău,fostă Dobrowolski sau invers,si ar fi facut precizări ritoase,sub protecţia UNESCO.

 3. avatar Pro Hans spune:

  Hai sa il si laudam pe hans al nostru putin.
  Ciuma ROSIE propunea zilele trecute gratierea coruptilor, faptele de abuz fiind parte integranta a acestei legi ce se vroia promulgata.
  A cuvantat Hans, in ritmul lui, a iesit lumea din nou in strada si gata. CIUMATII, abolesc propriile convingeri de frica scaunelor, ca de data asta se ajungea la anticipate si renunta la gratiere pentru CORUPTIE si ABUZ IN SERVICIU.

  APROPOS „mos” Sandrinio. De ce nu scrie MONITORUL nimic despre realizarile recente ale DNA SUCEAVA? Sa nu-l supere pe mincinosul de Flutur?

  Iata comunicatul DNA SUCEAVA de care MONITORUL cica nu stie.

  „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

  FLUTUR CĂTĂLIN – MUGUREL, la data faptei și în prezent primar al municipiului Botoșani, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit în formă continuată…”
  Pe scurt ce ar fi facut Flutur? De la o chirie atribuita prin licitatie de 77RON/mp s-a incheiat in final contractul cu o chirie de 4RON/mp.
  La fel ca si Flutur al unor suceveni, ca eu nu l-am votat, ambii fac parte din vechiul PDL, PDL care s-a rebranduit in PNL, devenind evidenta obsesia lui Base sa salveze de la puscarie a coruptilor si blondelor de partid.Părerea ta

* necesare