La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 8.207 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Drumul crucii 2

apr.24

În urmă cu circa trei săptămâni au demarat lucrările de asfaltare a străzii Vasile Bumbac, o iniţiativă bună în sine.

Minunea pare să aibă şi punctele ei slabe, iar riveranii încep deja să-şi pună serioase semne de întrebare vizavi de perioada în care această lucrare se va încheia.

423c48bf-dc12-4bad-8847-cc9d411a5328

Conform autorizaţiei de construire, termenul de finalizare este 4 octombrie 2018, iar constructorul, Autotehnorom, are toată acoperirea şi tot timpul pentru a duce la bun sfârşit contractul încheiat cu Primăria Suceava.

Marea problemă este că de câteva zile bune nu se mişcă nimic pe acest şantier. Cârcotaşii spun că astfel de episoade vor continua mult şi bine în această vară, iar lucrările se vor finaliza aproape de termenul limită.

a84fa761-736b-4707-a3e2-2fe0afe07805

 

Direct afectate de aceste lucrări sunt trei localuri, Centru Vechi, Taco Loco şi Neromo. Cu praful care se ridică de pe drumul în lucru clienţii celor trei localuri vor fi extrem de fericiţi şi atraşi. Cum poţi rata un meniu cu ceva nisip în el? Ar fi unicat.

195bc583-94f7-4e45-88ae-eebd17c93b59

Fără a mai pune la calcul şi zgomotul infernal din momentele în care chiar se lucrează. Cu zgomot şi praf eventual s-ar putea pune în meniu o masă muncitorească de şantier, cu pâine, salam şi roşii.

Oare are cineva interesul ca aceste trei localuri să o ducă rău?

subscribe to comments RSS

Există 2 comentarii

 1. avatar dorin spune:

  Toti cetetorii tai Sandrino stiu cine e beneficiarul direct al acestei tergiversari a lucrarilor…….si nu ar fi nici prima nici ultima marlaneala care o face in ,,comuna,, sa!

 2. avatar Bumbăcel spune:

  Mai există și alte variante: astfel,ar trebui să nu ne mai prefacem că nu știm că repararea străzii Vasile Bumbac le priește ,poate chiar în primul rând, cârciumarilor „riverani” (formulare amuzantă dar frecvent uzitată ,in sens impropriu..),cel puțin doua dintre aceste cârciumi din buricul târgului,adică „Centru Vechi” dar și „Taco Loco” acuzând mai mult sau mai puțin vocal accesul strangulat dar și lipsa cronică a locurilor de parcare… Cârciumi grele,de partid și de stat paralel,care s-au obținut prin concurs de șpagă și mită in dulcele stil galițian al cârciumilor de schtetl,plesnite strategic dar și tactic ezact în forul public in care sunt și vor mai fi amplasate monumentele de for public (cum altfel??),adecă,iaca,renumita statuie din materiale refolosibile ,molia inaripată,careia a trebuit să i se planteze ,după dezvelire, un anunț pe una dintre laturi ,ca să știe tăt omu care este fața și care kuru…Într-un decor meschin in care ar urma să fie plasat și următorul monument de for public,desigur,tot din fibră de sticlă,dedicat Marii Uniri de la 1918!
  Deci, ce se întâmplă,fie că se modernizează strada V. Bumbac,fie că nu?
  La zi de sărbătoare națională,de exemplu,când după ciudatul obicei instituit de CJ al PDL se cântă slujba de mort (!!) de către soborul de preoți agreat ,din imediata apropiere,adecă de la „Centru Vechi” răsună valea de hit-urile sărbătorești ,cf. tipicul sărbătorilor de la cârciumi,cum ar fi „Unde-a pus mândra chiloții”,altele din același potpuri… Că amândouă cârciumile mai sus enumerate au prelungiri ,bat cum s-ar spune,cu dosul in spațiul vital al forului public,înghesuind cârciumărește bizarele statui din fibră de sticlă… Cam cu zona bucatariiilor dar și a WC-urilor,ca să se audă de către cinstiții omagianți nu numa’ hit-ul dar și momentul special al tragerii apei…
  Acuma nu-i bai,că și clienții de la susnumitele aud slujba și,adesea,în necunoștință de cauză,fac estimări greșite,in sensul că,iaca,s-a mai dus unul,Dumnezeu să-l ierte! Să mai vină o tură!
  Poate din acest motiv,al confuziei instituțional-cârciumărești,la o serbare din aceastea,pre când domnul Băișanu era prefect,pătruns până la os,a inceput cuvântul său cu „…Onorată instanță!”,în loc de „ Onorată asistență…”,derutat,pesemne,de „La Chilia-n port”…
  Dar să fie bine,să nu fie rău,că mirosurile specifice ies cu tamâie din cădelnițe iar strada se lărgește cât să le incapă cârciumarilor merțanele,să aibe și ei oleacă de pleaț,colea…
  P.S.
  Nici nu este relevant,domnule S.N.,că nu publicați anumite comentarii,că de frică,că de scârbă și îndoială,că din ordin,că din oportunism… Cine are de le citit,oricum le citește,în virtutea ocupației de bază.Părerea ta

* necesare