La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 1.531 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Dune de pavele 3

mart.9

Suceava defineşte un nou concept, care ar putea fi brevetat cu succes nu doar pe plan naţional, ci şi la nivel mondial: dunele de pavele.

Da, aţi citit bine, dune de pavele. Le găseşti în aproape tot oraşul, variază doar mărimea şi forma. Acolo unde au intervenit cu precădere echipele de la ACET şi Thermonet aceste noi forme de relief pot fi văzute în toată splendoarea. Iar maşinile sunt martorele costisitoare ale acestor intervenţii făcute în dispreţ de muncitori şi girate de indiferenţa celor de la Primăria Suceava.

strada reparata6

Iar în unele zone, spargerea asfaltului este o regulă. De exemplu, strada care face legătura între Bulevardul George Enescu şi Liceul cu Program Sportiv, pe o lungime de circa 150 de metri, are cel puţin 10 spărturi. O parte dintre ele au fost refăcute acceptabil spre bine şi se poate circula în condiţii decente, atât pietonal, cât şi rutier.

Din păcate, vorbim doar de o parte din găuri refăcute corespunzător, pentru că altele arată de parcă acolo a căzut ieri o grenadă.

strada reparata2

După cum spuneam, aici se găsesc dune de pavele. S-au format firesc, aş putea spune, în locurile unde s-a intervenit, gaura a fost acoperită cu pământ, care nu a mai fost compactat, iar deasupra au fost trântite pavele. Chipurile a fost o intervenţie ca la carte, iar terenul readus la starea iniţială.

De fapt, e o mare minciună, pentru că primele autovehicule care au trecut pe acolo au înfundat o parte din pavele în pământul necompactat şi astfel s-au format noile forme de relief ale municipiului Suceava.

strada reparata4

În alte zone, pavelele s-au scufundat pur şi simplu, iar altele nici măcar nu-şi mai găsesc locul în ecuaţie.

Acestea sunt cazurile fericite. Multe alte zone au rămas doar cu pământ şi balast, care parţial a fost măturat de ploi şi roţile maşinilor şi s-au format bălţi sau găuri numai bune de rupt picioare şi pivoţi.

strada reparata9

Iar pe această stradă circulă zilnic, cel puţin de două ori pe zi, sute de elevi ai Liceului cu Program Sportiv. Asta fără să mai punem la calcul microbuzele şi maşinile care vin la terenul sintetic al LPS la fiecare sfârşit de săptămână. Şi vin nu doar de la Rădăuţi şi Vatra Dornei, ci şi din alte judeţe.

strada reparata12

Stau şi mă întreb, la Primăria Suceava, din armata de oameni bine plătită, nu este nimeni responsabil cu verificarea lucrărilor derulate de diferite societăţi care sparg străzile şi trotuarele la foc automat?

Pot înţelege că sunt intervenţii, că reţeaua de alimentare cu apă şi cea de termoficare sunt varză în multe zone, dar o fi aşa de greu să-ţi faci treaba până la capăt?

subscribe to comments RSS

Există 3 comentarii

 1. avatar Consumator de presa spune:

  Poate si mai tare?
  La +10 GRADE, tampitii arunca cu sarea care le-a ramas ca sa o consume.

 2. avatar Consumator de presa spune:

  Pai nu stau nici eu toata ziua pe ziare, desi sunt consumator de presa.
  Azi dimineata, pe G. Enescu, vis-a-vis de Pasha, pe la florarie, umbla un omulet cu un carucior si arunca sara peste zapada de pe lateralele trotuarelor.
  Cu siguranta o plimbare pe acolo maine dimineata poate edifica pe oricine. Urmele kilogramelor de sare aruncate nu cred ca au disparut asa repede, chiar daca au citit pe aici. Din pacate nu am facut poze, dar pe viitor 🙂
  Dar mai interesant ar fi poate sa faceti niste poze la MILOGII care vor abonamente preferentiale, ca stau in centru vezi Domane, in parcarile subterane si care nu si-au mutat masinie cu lunile. E o troaca de DACIE portocalie, in parcarea 2 cum se intra dispre sensul giratoriu, pe care o vad zilnic cand vin in acelasi loc. Are fraierul GARAJ? DA! Politia locala face ceva? Nope. Iar ziua, locuri de parcare ZERO de cele mai multe ori.
  Cum ar fi ca oricine vine si-si parcheaza masina pe locul „cu abonament” al unui fraier, sa se trezeasca cu ea zgariata sau cu stergatoarele ridicate.Părerea ta

* necesare