La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

  • 1.087 vizualizări

Popularitate

  • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Eroarea care naşte terorişti 1

ian.29

Venirea migranţilor din Asia şi Africa în Europa am considerat-o de la bun început o mare eroare şi am afirmat răspicat că aceştia nu au ce căuta aici.

Îmi menţin opinia şi nu sunt de acord ca statele Uniunii Europene, atât cât va mai exista aceasta alianţă de conjunctură, să plătească solidar pentru deciziile luate doar de către cei care se cred mai deştepţi. În cazul de faţă Germania, în primul rând, dar şi alte state au fost extrem de permisive şi au încurajat venirea sirienilor, afganilor şi ce naţii or mai fi prin taberele de refugiaţi.

A fost o greşeală colosală să crezi că vei primi milioane de oameni, cu o cultură total diferită, cei mai mulţi fără nici o educaţie şi cu nişte reguli de viaţă neschimbate de secole, iar aceşti oameni te vor ajuta să-ţi consolidezi structurile proprii şi se vor integra într-un timp record.

Oricum, fluxul de migranţi continuă să se reverse către Europa printr-o poartă numită Grecia, pe care mai marii de la Berlin şi Bruxelles încearcă s-o închidă. Dar nu cu nişte soluţii viabile, ci prin ameninţarea Greciei cu excluderea temporară din spaţiul Schengen. Cu alte cuvinte, se caută o rezolvare de suprafaţă, care nu va stopa sub nici o formă exodul.

migranti

Între timp, Germania, Suedia şi Norvegia, principalele „beneficiare” de migranţi par să-şi fi dat seama, în sfârşit, de prostia pe care au girat-o. Şi ce s-au gândit? Hai să găsim o soluţie. Fireşte, una la fel de proastă, idioată şi cretină.

Bunăoară, Suedia a anunţat că este pe cale să expulzeze 80.000 de migranţi, măsuri similare fiind puse în discuţie şi în celelalte ţări care au primit astfel de persoane. De fapt, decizia de expulzare riscă să transforme cele 80.000 de persoane în posibili terorişti.

După ce oamenii ăia şi-au vândut probabil şi viitorul pentru a ajunge în Europa, să-i trimiţi acasă, de unde au fugit, înseamnă moarte curată. Decât să mori ucis de ISIS sau de foame, nu e o variantă mai bună să te pui în slujba ISIS şi să arunci în aer câte ceva prin Europa?

Oricum, şi dacă se vor întoarce acasă, cei 80.000 de migranţi, iar numărul lor probabil va ajunge la câteva sute de mii, vor deveni duşmani de moarte şi declaraţi ai Europei şi a tot ceea ce înseamnă ea pentru noi.

Ce nu au reuşit alţii în mii de ani, Merkel şi alţi deştepţi sunt pe cale să facă în doar vreo doi ani. Asta da performanţă germană.  

subscribe to comments RSS

Există un singur comentariu

  1. avatar Alecu spune:

    Ce vină ar avea, totuși, bieții oameni care au fugit de niște demagogi înarmați cu mitraliere pentru a da peste alți demagogi înarmați cu mijloace economice și de propagandă și pentru care mitralierele sunt ceva destul de primitiv în comparație cu dronele? Oare miile de copii care sunt chinuiți mai tare de cărăușii – interlopi și de autoritățile nepregătite au vreo vină? E drept că tanti Merkel a greșit și ar fi trebuit adoptate alte măsuri, în primul rând criterii de triere mai bune, măcar pentru bieții copii și mamele lor, poate și pentru tați într-o anumită formulă. Timpul nu este pierdut nici acum: Turcia, Libanul, Iordania și Grecia trebuie să primească un ajutor substanțial prin politici clare și bine orientate spre susținerea milioanelor de refugiați. Sună utopic, dar niciodată nu este prea târziu.
    Asta nu înseamnă că nu sunt de acord și cu unele măsuri parțial disperate, dar totuși de protecție a statului, cum ar fi expulzarea migranților. Aș dori să se pună accentul mai mult pe criteriile de expulzare.Părerea ta

* necesare