La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 7.318 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Executat pe linie PSD, repus în funcţie de judecători 1

mai10

Executat la comandă de către oamenii din PSD, inspectorul general şcolar Gheorghe Lazăr le râde acum în nas celor care l-au mazilit.

Şi asta pentru că instanţa de judecată a suspendat aplicarea ordinului de încetare a contractului de management până la judecarea pe fond a cauzei.

Gheorghe Lazăr a fost mazilit după ce vreo două controale ale Ministerului Educaţiei i-au acordat calificativul „nesatisfăcător”.

Despre această execuţie la comandă, de care Valentin Popa, ministrul Educaţiei după ce s-a suspendat din funcţia de rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, am scris şi în urmă cu vreo două luni şi jumătate în urmă.

Gheorghe Lazar

 

La acea vreme am spus că mi se lipsit de logică faptul că adjuncţii să primească „foarte bine”, iar şeful acestora să primească „nesatisfăcător”. Şi oricum, lui Gheorghe Lazăr îi expira mandatul în cursul anului viitor, iar PSD avea timp să-şi ungă un alt inspector general şcolar înainte de alegerile parlamentare din 2020.

Cred că cineva l-a dorit plecat mai repede pe Lazăr şi asta pentru a-şi impune acolo propria persoană. Să fie oare vreun senator PSD cu vechi state de plată prin învăţământul sucevean?

Cert este că demiterea lui Gheorghe Lazăr se dovedeşte, cel puţin pe moment, un eşec lamentabil.

subscribe to comments RSS

Există un singur comentariu

 1. avatar Vasile D spune:

  Palma grea pentru judecatorii de la Curtea de Apel Iasi! Poate fi cea mai rusinoasa sentinta din ultimii ani! Seful Politiei, condamnat pe nedrept!

  http://www.bzi.ro. Mai 2018

  Sorin Pavelescu

  comisarul sef Ioan Nicusor Todirut

  @ Seful Inspectoratului Judetean de Politie a fost trimis la puscarie pentru trei ani si zece luni de catre judecatorii de la Curtea de Apel Iasi, desi era total nevinovat @ Saptamana trecuta, Inalta Curte de Casatie si Justitie a anulat o decizie data de Curtea de Apel Iasi prin care au fost condamnate cinci persoane la inchisoare cu executare @ Dosarul a fost instrumentat de catre DNA si exista suspiciuni cu privire la faptul ca statul paralel ar fi actionat la instanta din Iasi @ Desi erau cu un pas in puscarie, toti acuzatii au fost gasiti nevinovati printr-o sentinta definitiva @ Sentinta data de judecatorii ieseni a inceput deja sa nasca serioase controverse in mediul juridic @ Dosarul vizeaza modul de achizitie al sediului in care functioneaza Inspectoratul Judetan de Politie Suceava
  O decizie luata de judecatorii de la Curtea de Apel Iasi naste controverse serioase in mediul juridic romanesc. Este vorba de o sentinta prin care au fost condamnati la inchisoare cu executare mai multi acuzati dintr-un dosar de coruptie intrumentat de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Suceava.
  Cap de lista in functie de notorietatea acuzatilor este comisarul-sef Ioan-Nicusor Todirut, fostul inspector sef al Inspectoratului Judetean de Politie Suceava. Potrivit deciziei luate de Curtea de Apel Iasi, comisarul-sefIoan Todirut ar fi trebuit sa mearga la puscarie timp de trei ani si zece luni. Aceasta a fost pedeapsa stabilita de judecatorii ieseni. La momentul pronuntarii acestei sentinte, s-au suspectat interventii si presiuni secrete din partea statului paralel despre care se tot discuta acum in spatiul public.
  Alaturi de Todirut a primit aceeasi pedeapsa si comisarul-sef Alexa Teodorovici, seful Serviciului Logistic din cadrul IPJ Suceava. Ambii au fost acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice. Omul de afaceri Constantin Bujorean, cel de la care ar fi pornit tot acest dosar, personajul care ar fi vandut politiei sucevene o cladire la un pret supraevaluat, a fost condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare.
  Nici cei doi evaluatori din cadrul Asociatiei Nationale a Evaluatorilor Autorizati din Romania (ANEVAR) nu au scapat de inchisoare, potrivit deciziei luate de Curtea de Apel Iasi. Mai exact, Mihai-Sorin Munteanu a fost condamnat la trei ani de inchisoare, iar Gheorghe Licurici a primit doi ani de inchisoare, ambele pedepse fiind cu executare.

  Temeiul achitarii: fapta nu este savarsita cu vinovatie

  In mod oficial, saptamana trecuta, Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca judecatorii ieseni au gresit profund in rationamentul aplicat pentru condamnarea celor mentionati mai sus.
  Astfel, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus achitarea acuzatilor din acest dosar. Prin aceasta achitare se arata de fapt ca din punctul de vedere al Curtii de Apel Iasi, cinci oameni nevinovati ar fi trebuit sa-si petreaca urmatorii ani in spatele gratiilor. Achitarea pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie nu are in spate dezincriminari ale infractiunii de abuz in serviciu si un temei de drept din care reiese ca judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au putut fi subiectivi in hotararea luata: art. 16 alin. 1 lit. b) teza a II-a din Codul de procedura penala.
  In traducere, fapta nu a fost savarsita cu vinovatia ceruta de lege. Pentru a dispune in acest sens, judecatorii instantei supreme au audiat mai multi martori si au readministrat mare parte dintre probe. La Inalta Curte, majoritatea probelor cerute de fostul sef al Politiei Suceava au fost respinse, acesta fiind salvat practic de probele cerute de ceilalti inculpati. Judecatori i-au admis un singur martor.

  Cum a inceput povestea

  Toata povestea in urma careia sefii politiei Suceava au fost decapitati a pornit de la achizitionarea imobilului in care functioneaza sediul Politiei municipiului Suceava.
  „În perioada iulie-octombrie 2006, în contextul desfasurarii procedurii de achizitie a unui imobil în care urma a fi stabilit sediul Politiei municipiului Suceava, inculpatul Todirut Ioan-Nicusor, în calitatea sa de inspector sef al IPJ Suceava si de ordonator tertiar de credite, a semnat un contract prin care a dispus, din bani publici, plata unei sume cu 5.865.152 lei mai mari decât valoarea de piata a imobilului. Imobilul a fost achizitionat de la SC Servicii Comerciale SRLSuceava, reprezentata de inculpatul Bujorean Constantin, printr-o procedura în care inculpatul Todirut Ioan-Nicusor si-a încalcat atât atributiile de serviciu, cât si anumite prevederi ale legislatiei achizitiilor publice. Suma de 5.865.152 lei, ce a fost achitata nejustificat din bugetul Ministerului Administratiei si Internelor, constituie prejudiciu provocat în dauna acestuia si, în acelasi timp, un folos necuvenit pentru SC Servicii Comerciale SRL, reprezentata de Bujorean Constantin”, au precizat procurorii de la DNA.

  Le-au fost respinse multe dintre probe

  Oamenii legii mai sustin ca Dumitru-Alexa Teodorovici a contribuit decisiv la cumpararea imobilului la supra-pret, din postura de sef al Serviciului Logistic. Bugetul maxim aprobat a fost de 1.500.000 lei, insa sefii politiei sucevene au acceptat sa plateasca mult mai mult.
  „În calitate de sef al Serviciului Logistic din cadrul I.P.J. Suceava, inculpatul Teodorovici Alexa Dumitru a creat premisele încheierii contractului fara parcurgerea etapelor legale, în sensul ca a dispus întocmirea unor acte, dintre care unele retroactiv, menite sa confere o nota de legalitate procedurii de achizitie a imobilului. În calitate de presedinte al comisiei de negociere, Teodorovici Alexa-Dumitru a condus împreuna cu inculpatul Todirut Ioan-Nicusor sedinta de negociere a pretului de vânzare-cumparare, fara a stabili un plafon maximal de negociere a pretului, astfel încât achizitia imobilului sa se încadreze în limita creditului bugetar aprobat, respectiv 1.500.000 lei”, au completat procurorii.
  „În calitate de asociat – împuternicit al SC Servicii Comerciale SRL Suceava, inculpatul Bujorean Constantin l-a ajutat pe Teodorovici Alexa-Dumitru pe parcursul procedurii de achizitie a imobilului sus mentionat. În acest sens, el pus la dispozitie un raport de evaluare întocmit, la cererea sa, de inculpatul Muntean Mihai-Sorin, raport care a stabilit o valoare de piata a imobilului supraevaluata, pe baza careia, ca urmare a negocierii formale desfasurate, a fost acceptat un pret de cumparare injust, de 11.900.000 lei. Raportul de evaluare a consemnat date fictive, dotari inexistente, inadvertente si calcule eronate”, au conchis oamenii legii. Trebuie mentionat ca judecatorii ieseni au respins mai multe dintre probele prin care inculpatii doreau sa-si dovedeasca nevinovatia.
   Părerea ta

* necesare