La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 3.871 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Flutur, „omul cu două feţe” din curtea bisericilor 3

dec.17

Ca să fiu sincer, nu ştiu cu exactitate de partea cui este dreptatea în privinţa Fondului Bisericesc Ortodox Religionar din Bucovina.

Mai precis, nu mă pot pronunţa 100% dacă Fondul a fost proprietar sau doar administrator al celor aproape 200.000 de hectare de păduri pentru care se duc lupte grele de aproape 10 ani.

De ceva vreme, în curţile bisericilor ÎPS Pimen a dat ordin să se amplaseze panouri anti-Flutur şi favorabile cauzei Fondului. Din punctul meu de vedere este un act împotriva oricărei reguli creştine pe care Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor îl susţine. Să vii să-l mitraliezi în scop de şantaj pe Gheorghe Flutur în Postul Crăciunului nu mi se pare deloc moral şi în spiritul cuvântului biblic.

Sunt convins că şi partea de opoziţie a lui Gheorghe Flutur vizavi de cererea de retrocedare a fost una extrem de importantă şi deranjantă în acelaşi timp pentru mai marii bisericii din Suceava, dar de aici şi până la a picta un om în public în culorile Diavolului e cale destul de lungă.

Şi totuşi a fost posibil. „Dacă domnul Gheorghe Flutur vrea să facă dovada că este un om cinstit şi nu <om cu două feţe> să prezinte la procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ce va avea loc la data de 1 martie 2011, o declaraţie identică cu cele spuse în presă locală în 9 august 2010. (…) Aceasta făcându-o va arăta că este cu adevărat un bun creştin ortodox, dovedind că fapta aducerii, de două ori, a Sfintei Lumini a Învierii, de la Sfântul Mormânt, a fost pornită dintr-un imbold al conştiinţei de creştin şi nu în mod politicianist, mascând o duplicitate politică”, scrie pe panourile pro Fondul Bisericesc.

Tot de acolo am aflat că lui Flutur i se cere să se spovedească, nu public, pentru că a acţionat duplicitar, fără să existe vreo garanţie că ceea ce spune preşedintele Consiliului Judeţean nu vom citi pe alte panouri peste câteva luni, aşa cum văd că răsuflă alte discuţii în care a fost implicat şi preşedintele Traian Băsescu.

Demersul ÎPS Pimen mi-a lăsat un gust amar. Mi se pare că Biserica a fost transformată într-o portavoce pentru satisfacerea unor interese. Este posibil ca aceste interese să fie îndreptăţite, dar tentativa de şantaj public îmi repugnă.

subscribe to comments RSS

Există 3 comentarii

 1. avatar kuku spune:

  Nu va lasati furat de peisaj si de brosurile propagandistice ale consateanului dvs.,domnule Neagu…Pe vremea in care le scria acela avea alti stapani,cu alte grade,tragea la alt ham. Biserica nu are drept la replica ,macar in spatiile sale,pentru ca presa locala cântă ode marelui pădurar taietor de panglici si promotor de sumane si bundiţe kitsch?? Ar fi cam un hectar de scris despre ceea ce face Flutur cu problema proprietatii bisericesti,iata numai cateva mici aspecte de cazut pe ganduri:
  – daca padurea merge inapoi la Fondul Bisericesc prietenii austrieci ai domnului Flutur cui vireaza parandaratul cu valiza pentru lemnul exploatat pana la raderea padurilor din Bucovina?
  – ce se face Orest cu pocaiţii lui daca biserica obtine aceasta importanta sursa de venit?
  – ce fac pedelistii pentru care padurea este un sugiuc care concureaza vămile,cea de la Siret si cea de la Stanca – Costesti ? Asta pentru ca IPS Pimen nu e genul cu care sa faca ei mismasuri iar padurarii actuali sunt cei mai buni agenti electorali ai pdl; daca nu credeti intrebati prin satele in care sunt primari ai acestui partid.
  Nu in ultimul rand,pentru un fin cunoscator al problemei care este IPS Pimen,un om de mare cultura si probitate morala,nu a fost greu sa-si dea seama ce impostor este Flutur,ce ipocrit si ce sluga a intereselor personale si ale cultelor neoprotestante este ‘mnealui.

 2. avatar nato spune:

  kuku tata ma sperii ” IPS Pimen,un om de mare cultura si probitate morala ”

  stai sa imi revin ca nu mai pot de ras – sa inteelg ca tu esti pentru ca Maria sa IPS Pimen sa primeasca cele 200 000 hectare zic sa le primeasca deoarece nu le primeste arhiepiscopia ci o fundatie unde bla bla bla

  Daca sa zicem le primea arhiepiscopia eram 50 pentru 50 impotriva dar asa sa le primeasca o ASOCIATIE pentru a le administra uau e cam prea de tot

  Arhiepiscopia e stat in stat nu stie nimeni ce venituri au ce cheltuieli

  Felicitari pentru domnul Flutur care are curajul sa infrunte pe reprezentantii arhiepiscopiei si pe abuzurile lor nemaiinchipuite.

 3. avatar Marius spune:

  Ce mi-e Flutur, ce mi-s popii. Difera motivatia si calea, dar miza e aceeasi: raderea padurilor ce-s numai bune de muls. Unu o va face pt. politrucii lui portocalii ce-si finanteaza campaniile lasand tot restul in paragina, iar ailalti pt. finantarea chisoniilor de ctitorii noi, in timp ce monumentele istorice se paraginesc si saracii cersesc la poarta inchisorilor-muzeu ce-au devenit manastirile.Părerea ta

* necesare