La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 1.875 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Hora parangheliei 3

mai10

Hora Bucovinei ar trebui numită Hora parangheliei, pentru că altă motivaţie pentru o asemenea manifestare nu găsesc.

Duminică, cu mic, cu mare, cu mici, cu bere şi cu discursuri sforăitoare vom avea parte de o nouă acţiune inutilă. Nu cred că cineva va mai scrie cu oi pe dealuri, dar yesmenii din jurul lui Gheorghe Flutur sunt capabili de orice, aşa încât nu vreau să le subestimezi capacitatea de a inventa vreo altă tâmpenie.

Din punctul meu de vedere, Hora Bucovinei este o acţiune clar electorală, la care Gheorghe Flutur va aduna câteva mii de oameni şi nu va rata momentul să explice celor prezenţi de ce este el cel mai bun.

Spuneam şi mai devreme că acţiunea este total inutilă. Ea ar trebui să sărbătorească, dacă nu mă înşel, plecarea ciobanilor cu oile la munte.

În ritmul în care evoluează lucrurile pe la noi pe acasă, în scurt timp oile vor putea fi văzute doar prin cărţi sau la grădina zoologică. În loc să cheltuiască o grămadă de bani pentru un asemenea eveniment, Gheorghe Flutur cred că ar fi avut altceva mai bun de făcut.

De exemplu, să se intereseze cum unii primari le iau cu japca proprietarilor de oi subvenţiile acordate prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. Şi nu doar să se intereseze de măgăriile care se petrece în toate colţurile judeţului, ci să ia şi măsuri. O încercare de acest gen a avut fostul prefect, Sorin Popescu, dar a murit înainte de a se materializa ceva.

Şi tot Gheorghe Flutur putea găsi indivizi care să preia lâna de la oi, să impulsioneze înfiinţarea unor abatoare specializate în prelucrarea cărnii şi a laptelui de oaie. Şi câte nu mai putea face Flutur pentru crescătorii de oi. Dar asta înseamnă multă bătaie de cap şi prea puţină reclamă. În schimb, Hora parangheliei rămâne în mintea fiecărui om de la ţară, iar dacă  mai vine şi îi strânge mâna şi Gheorghe Flutur mândria este maximă.

subscribe to comments RSS

Există 3 comentarii

 1. avatar kuku spune:

  Acuma,nici paranghelia nu mai e ce-a fost…Cum o sa fie , cand esti in pozitia ingrata a mioriţei?? Adica taci tu si rumegi cât rumegi, da’ ori faci ori nu faci Hora Bucovinei,pe la nas iti adie aburii amoniacali de obiele de procuror uslaş,ca nu mai e Nuţi care o avea pe mama mă-sii din zona si mirosea altfel,mai a pizda-tigancii,colea,era altfel cand te prindeai cu ea in hora…
  Plus ca e trasă de păr,(hora,nu Nuţi) ca cine a mai vazut in Bucovina reala sa plece oile la munte cu ciobanii imbracati pestrit,jucand cu carnetele de pedelisti in mâna?
  Eu il vad pe domnul Flutur râzând cam intr-un dinte,cam ca câinele la barabule fierbinţi,mai ales dupa ce baciul ungurean s-a dus de pe prispa căsii cam acolo unde precizeaza lirica populara…
  Cât despre altii baci de aceeasi etnie dar de credinte diferite,nu-i mai mentionez decât ca fiind preocupati si ei de anumite probleme de spate,desi ei se arata foarte interesati de problemele specifice horelor Bucovinei,chiar daca sunt veniti cu pluta din Botosani – Hiliseni,Havârna,Sârbi,Vlasinesti,Manoleasa,precum si alte depozite de bucovineni de dreapta.
  S-a cam inchis sezonul si la tăiat panglici,unii pamblicari vor intra in şomaj tehnic… Ce să mai Hora Bucovinei??? Mai unde? Mai când? Mai cu cine?

 2. avatar Dar-Din-Dar spune:

  Nenea cu „…unii pamblicari vor… „, sa stii ca nu gasesti in DEX aceasta expresie (pamblicari), e cam curat gresita. Si sa stii ca dupa virgule normele impun „un spatiu”- iar la mata nu este nicaieri, in niciun comentariu. Sant cu miile. Parol cu scuze!

 3. avatar kuku spune:

  Ce sa-ti fac eu daca dumneata,presupunând ca ai citit macar o carte in afara de DEX ,nu ai aflat nimic despre licente,despre arhaisme,etimologii populare folosite intentionat,etc. ?? Analiza unui text presupune sa stii mai mult decat alfabetul,presupune sa fi citit carti ale caror pagini fosnesc ,nu numai trimiteri de pe Google…Cât despre alte norme pe care le invoci,stai in banca ta,maniera in care se utilizeaza virgulele e o speta prea complicata pentru tine si,in general,pentru plutasii din clasa Igas.
  Dupa cum s-a vazut,a fost o problema chiar si pentru Funeriu…Părerea ta

* necesare