La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

  • 1.955 vizualizări

Popularitate

  • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Împărat şi proletari 1

feb.13

Duminică seară, o parte a cartierului George Enescu, adică vreo câteva sute de familii, au rămas fără apă la robinete.

 

Până aici, nimic ieşit din comun, pentru că avarii se întâmplă să apară. Problemele încep însă din acest moment. De duminică seară, ora 22.00 şi până luni dimineaţă, ora 9.00, absolut nici un angajat de la ACET Suceava nu a ridicat vreun deget pentru a remedia avaria.

Ulterior, s-a început munca şi după două tentative eşuate de a relua furnizarea apei potabile, a treia încercare s-a dovedit cu succes. Se întâmpla la ora 20.00, adică după 22 de ore în care sute de familii au stat fără apă curentă.

interventie acet george enescu1

Ei bine, luni seară, la faţa locului a fost prezent pentru a superviza lucrările viceprimarul Lucian Harşovschi. Subliniez, viceprimarul Sucevei nu directorul ACET, Ştefan Groza, aşa cum ar fi fost normal.

Probabil că domnului director Groza i s-a părut un efort prea mare să se deplaseze la faţa locului. Ce ar fi dacă ar proceda la fel şi şeful ISU Suceava, general de brigadă Ioan Burlui, şi ar trata incendiile sau intervenţiile mai serioase cu aceeaşi detaşare şi ar considera că totul se poate rezolva de la căldurica biroului?

Sau dacă şeful Poliţiei Suceava ar considera că la evenimentele mai grave e suficient să-şi delege atribuţiile către subalterni?

E o problemă de atitudine, aceea de a te considera împărat în faţa proletarilor. Şi nu doar ai celor din bătătura proprie, ci şi a sucevenilor care ar trebui să beneficieze de nişte servicii oferite de către cei de la ACET.

În discuţie aş vrea să aduc şi o altă problemă. De ce a fost necesar să treacă 11 ore pentru ca muncitorii de la ACET să se apuce de treabă? Unde sunt echipele de intervenţie, că eu prin echipă de intervenţie înţeleg să poată interveni la orice oră din zi sau noapte.

Ce ar fi dacă poliţiştii ar fi chemaţi la un caz de agresiune şi ar ajunge a doua zi? Sau dacă pomperii ar constata la final că locuinţa la care trebuiau să intervină pentru a stinge incendiul a ajuns scrum?

Sau dacă medicul i-ar spune pacientului ai timp să aştepţi?

ACET, o instituţie cu vreo 300 de oameni la nivelul municipiului Suceava, are la birouri aproximativ jumătate dintre ei. Oameni care, fireşte, nu merg pe teren la intervenţii. Ei, şi de aici e de înţeles de ce trebuie 11 ore pentru a te apuca de muncă.

Stefan Groza

Probabil că domnului director Ştefan Groza i se pare normală situaţia, dar eu cred că lucrurile stau taman invers. Dar aşa e când ai senzaţia că eşti veşnic pe funcţie. Am încercat să-mi aduc aminte de când este Ştefan Groza director la ACET şi mi-a fost imposibil, pentru că sunt peste 20 de ani.

Vorba unui coleg, Ştefan Groza e director la ACET de pe vremea lui Petru Groza.

 

subscribe to comments RSS

Există un singur comentariu

  1. avatar Groza Vul spune:

    Ce nu s-a spus?
    Societatea, pe care o platesc suceveni cu varf si indesat, a evoluat CONTRA NATURII.
    De ce? Simplu. Evolutia informatica a dus la cresterea cu 65% a numarului de angajati, a cresterii nejustificate a salariilor cand mnca, ca eficienta a scazut, la aparitia de spatii de birouri noi, suprafata acestora TRIPLANDU-SE. E bine la caldurica cu multe GAGICI cu salarii pentru ….. ppe banii luati fraierilor care platesc unora care maresc tarifele PENTRU CA POT!Părerea ta

* necesare