La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 2.158 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

În gura presei 7

nov.11

 

Am rămas uimit ieri după ce am lecturat un material dintr-un săptămânal local, „Jupânu’” pe numele lui. De aici am aflat că antrenorul echipei locale de handbal, Leonard Bibirig, ar fi un dictator şi un necioplit în relaţiile cu presa.

Nimic mai fals. Am avut prilejul să particip la câteva conferinţe de presă şi să discut atât telefonic cât şi direct cu Leonard Bibirig. Nu am avut nici un moment impresia că s-ar afla pe poziţii războinice cu presa locală.

„Omul nu cunoaşte <schimbul de pase> cu presa, de fapt cu publicul, pentru că presa nu ia şi duce informaţiile la ea acasă pentru a le pune pe iarnă. Dacă va continua în stilul pe care se pare că vrea să-l consacre, acela de unic gestionar al relaţiilor interumane şi de înţelepciune univocă a fenomenului handbalistic, atunci înseamnă că Leonard Bibirig n-a înţeles nimic din lecţia profesorului Ghervan. Nici secretomania şi nici poziţiile războinice faţă de presă nu le-am întîlnit vreodată la antrenorul Ghervan. Şi nu vedem de ce am suporta tratamente deosebite din partea actualului antrenor”, se arată în materialul la care fac referire.

bibirig conferinta2

Într-adevăr, Leonard Bibirig nu este cel mai bun orator şi nici nu cred că va deveni vreodată. Esenţial este ca el să transmită mesajul corect către jucătorii pe care îi antrenează, iar la fel de important este ca elevii lui să-l înţeleagă.

Şi până acum au vorbit aceeaşi limbă, de vreme ce echipa este în grafic în Liga Naţională de Handbal.

Conferinţele de presă susţinute de Bibirig nu sunt interminabile. Omul vorbeşte scurt şi la obiect. Asta nu înseamnă că dă dovadă de „secretomanie” şi nici nu se află pe „poziţii războinice” cu cineva anume. Pur şi simplu atâta crede de cuviinţă că trebuie spus, iar dacă cineva îl întreabă despre un subiect îi răspunde politicos. Ultima convorbire cu Leonard Bibirig am avut-o duminică şi pentru că nu ştia exact marcatorii meciului de la Satu Mare şi-a cerut scuze şi a promis că se documentează şi mă anunţă. A sunat în 10 minute. Repet, a sunat. Nu a dat bip, aşa cum fac unii şefi de instituţii sau oameni „avuţi” din târgul ăsta. Asta înseamnă că a lipsit la lecţiile de bună purtare?

Nu ştiu pe cine şi cu ce să fi supărat Leonard Bibirig, dar de la sosirea sa la Suceava echipa a obţinut două calificări în cupele europene şi a jucat o finală de Challenge Cup. O fi prea puţin pentru valoarea sportului sucevean?

subscribe to comments RSS

Există 7 comentarii

 1. avatar Chido spune:

  Sunt curios care e cea de-a „doua calificare in cupele europene” intrucat sezonul trecut am participat pentru prima oara in Cupa Challenge???

  • avatar sandrinio spune:

   La sfirsitul sezonului 2007-2008 in calitate de jucator, si fara el nu cred ca ajungeam in cupele europene, a fost prima calificare, iar la finalul sezonului trecut a doua calificare, cind deja era antrenor-jucator.

 2. avatar Camil spune:

  Prorbabil i-a ramas dator cu o vodca lui Avram.

 3. avatar Chido spune:

  Camile… numa’ tu si Ciuvica ce va mai pricepeti la toate. De la pediatrie la agricultura, de la politica la sport. Daca Leonard Bibirig are o relatie colocviala cu cei de la Monitorul asta nu inseamna ca ea se extinde la toata presa suceveana, in numele careia vad ca vorbeste Sandrinio. Daca cei de la Monitorul se multumesc strict cu firimiturile pe care le primesc la conferintele de presa e problema lor. Bibirig da din casa atat cat ii convine si il deranjeaza cand altii publica chestii din culisele echipei. Pana la urma e de inteles, protejeaza spoiala care acopera echipa locala de handbal. Articolul din Jupanu nu-i un atac, ci mai degraba o reactie.Părerea ta

* necesare