La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 2.451 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Incompetenţi sau fricoşi? 2

oct.19

Poliţia din Suceava a ajuns într-un punct pe care nu credeam că-l voi vedea vreodată.

O fi fugă de răspundere, o fi incompetenţă, o fi laşitate, sau poate toate la un loc, dar cert este că sistemul în sine pare să moară „pre limba lui”.

Afirmaţiile le-am făcut în contextul în care mai multe funcţii importante de şefi de poliţie sunt vacanțe, iar în viitorul apropiat nici nu se întrevede vreo modificare substanţială.

Situaţia cea mai dezastruoasă se regăseşte chiar în fruntea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, acolo unde nici una din funcţiile de conducere nu este ocupată prin concurs.

S-a ajuns în cazul de-a dreptul penibil în care o persoană împuternicită pe funcţia de inspector general adjunct să conducă instituţia. Practic, din trei funcţii de conducere nu este ocupată nici una.

sediu politie suceava

Aceeaşi situaţie se regăseşte şi la alte structuri, cum ar fi Poliţia Municipiului Suceava, Serviciul Poliţiei Rutiere, Poliţia Rădăuţi şi Poliţia Vatra Dornei, toate conduse de persoane împuternicite.

În istoria post-decembristă a IPJ Suceava nu ştiu să se fi întâmplat vreodată aşa ceva. Mai grav este că la concursurile organizate nu se prezintă mai nimeni, iar asta îmi ridică alte semne de întrebare.

Totuşi, Poliţia este, mă rog, ar trebui să fie o instituţie de forţă în care să te poţi baza, dar lucrurile se pare că nu stau deloc aşa. Cel puţin în judeţul Suceava.

Dacă se va continua pe aceeaşi linie nu m-ar mira ca Poliţia să fie condusă de vreun proaspăt absolvent de Academie. Asta dacă îşi va dori, că există şi varianta să fie numit şef vreo persoană recrutată din sursă externă. 

subscribe to comments RSS

Există 2 comentarii

 1. avatar GOGU spune:

  poate mai da balena albastra vreun ordin si se pensioneaza toti la 30 de ani!

 2. avatar Mic intreprinzator spune:

  Eu cred ca motivul e altul. Poate ca si-au aranjat sotiile sau amantele, sau alte rubedenii in posturi caldute cu salarii de multe milioane, oferite ca recompensa sa inchida ochi.
  Argumente?
  Ieri scria presa ca DUPA DOAR??? 2 ani au realizat incadrarea gresita (nu cumva o fi cu intentie??) in cazul aleia de la ISJ, Cristina. Iar tot de la ISJ, chestia cu casa corpului didactic in mijlocul PUSTIETATII, a fost si aia tratata ciudat, doar baietii stiu cum se lua bacalaureatul si cum se musamalizeaza de ei cacaturile sesizate.

  Cum lucreaza alti?

  Iata din presa tot de azi: „Procurorul de şedinţă a cerut condamnarea lui Blaga la închisoare în baza vechiului Cod penal, confiscarea sumei de 700.000 de euro şi menţinerea sechestrului asigurător. La aplicarea pedepsei, vă rugăm să aveţi în vedere poziţia nesinceră a inculpatului şi gravitatea faptei. De asemenea, vă rugăm să-i interziceţi inculpatului dreptul de a mai avea calitatea de membru în formaţiuni politice, în Parlament şi să ocupe demnităţi publice. În perioada 2011 – 2012, în calitate de secretar general al unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horaţiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenţei prin intermediul inculpatului Ştefan Gheorghe (vicepreşedinte al aceluiaşi partid) asupra unei persoane care a deţinut consecutiv funcţii de conducere la două companii naţionale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horaţiu Bruno să obţină contracte la cele două companii naţionale.”Părerea ta

* necesare