La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 2.727 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

ÎPS Pimen, acuzat de matrapazlâcuri 4

sept.9

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, este făcut praf de un „comitet de reflecţie ortodoxă”, iar acuzaţiile care i se aduc sunt dintre cele mai grave.

Într-o scrisoare deschisă publicată astăzi în cotidianul „Obiectiv”, înaltul prelat este invitat să părăsească funcţia pe care o deţine şi să lase locul unei alte persoane.

Între altele, ÎPS Pimen este acuzat că a furat icoane de patrimoniu, iar tot ceea ce face este doar în interes propriu. Mai mult, potrivit celor care semnează această scrisoare, colaborarea dintre ÎPS Pimen şi Anton Hrib, fostul secretar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor nu a încetat nici un moment dat, iar eliberarea ultimului din funcţie a fost doar o chestiune de faţadă.

De altfel, potrivit altor surse, incendiul care a mistuit locuinţa din Iaşi a lui Anton Hrib a avut rolul de a acoperi urmele unor icoane de patrimoniu luate de pe la lăcaşurile de cult din Suceava.

ips pimen

În scrisoare nu este omis nici ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, ale cărui vizite extrem de dese în judeţul Suceava sunt suspecte. O altă problemă ridicată este aceea a cumpărării linguşitorilor de către ÎPS Pimen, iar promovările în ierarhie nu au nici o legătură cu competenţa, ci doar cu mărimea plicului.

Nu ştiu cine face parte din acest „comitet de reflecţie ortodoxă”, dar cert este că tot ceea ce este expus în scrisoare reprezintă adevărate lovituri de ciocan în cazul în care se adeveresc.

Sunt curios dacă ÎPS Pimen va avea vreo reacţie la toate aceste acuze, dar experienţa ultimilor ani îmi spune că nu se va întâmpla nimic, iar tăcerea va fi de aur şi în continuare, aşa cum se întâmplă de fiecare dată când un anumit subiect nu-i convine prelatului ajuns la vârsta de 84 de ani.

subscribe to comments RSS

Există 4 comentarii

 1. avatar Alex spune:

  Corect, nu se va întâmpla nimic. cei mai sus menţionaţi şi alţii fac parte dintr-o frăţie, „Fii colniei lui Traian”.

 2. avatar Bilan spune:

  cum sa-i ceri cinste unui turnator la securitate ca Pimen ? Un ticalos.

 3. avatar Bara Vasile spune:

  Pai nu avea dreptate Kuku,ca-i mai bine in penticostalie la mine.Treceti toti de partea mea taica.

 4. avatar Bara Vasile spune:

  Pai nu avea dreptate Kuku,ca-i mai bine in penticostalie la mine.Treceti toti de partea mea taica.Părerea ta

* necesare