La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

  • 2.214 vizualizări

Popularitate

  • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Lecţia de demnitate a unor ţărani 2

oct.17

Naţionalismul începe să prindă rădăcini şi în România, cu alte cuvinte mămăliga stă să explodeze.

O naţie adormită şi de care şi-a bătut joc cine a vrut şi cine nu a vrut se trezeşte. Sper să fie doar începutul unei lungi revolte a românilor. O revoltă împotriva celor care ne-au cumpărat pe doi lei, dar, mai ales, a celor care ne-au vândut la târg ca pe nişte vite.

Iar lecţia de demnitate a unor oameni simpli, nişte ţărani de undeva din Vaslui, ar trebui să constituie un exemplu pe care să-l urmăm cu toţii. Un mare concern american, care avea alături autorităţile corupte şi neputincioase ale statului român, este pe cale să dea înapoi. Probabil că nu vor renunţa la exploatarea gazelor de şist ci îşi vor reconsidera strategia pe care o vor urma.

Nimeni nu şi-a închipuit că ţăranul român poate fi atât de hotărât, iar cum acei oameni nu au fost luaţi în calcul, cei care ne conduc nu prea au ştiut cum să reacţioneze.

Sper ca exemplul ţăranilor de la Pungeşti-Vaslui să fie urmat de toţi românii care s-au săturat să fie slugi pentru alţii. Revolta nu trebuie să fie doar pe reţelele de socializare, ci trebuie dusă în stradă, pentru ca cei care ne-au înrobit să simtă că nu sunt doriţi şi, fie să-şi reevalueze poziţia faţă de noi, fie să plece dracului şi să ne lase în sărăcia noastră.

romani nationalisti

Dar cum sărăcirea noastră înseamnă îmbogăţirea lor, mă tem că nu vom scăpa prea uşor de ei. Cine crede că E.ON va părăsi România tocmai acum când a primit o pleaşcă numită lege din partea statului român prin care i se permite să naţionalizeze, da, aţi auzit bine, proprietăţi private, iar în acest sens am să vin şi cu exemple concrete în câteva zile.

Cine îşi închipuie că zăcămintele de gaze naturale şi, probabil gaze de şist, din judeţul Suceava vor fi abandonate de grupurile de interese care au pompat deja milioane de dolari în prospecţiunile efectuate pe la Putna, Bilca şi în celelalte comune de pe la noi, se înşeală amarnic.

Sarea de la Cacica este şi ea vânată pentru a ne fi furată, pădurile sunt o altă ţintă a austriecilor de pe la noi, iar lista este mult mai lungă.

Din ce am văzut până acum în România, singura modalitate de a schimba ceva este presiunea străzii. Atât şi nimic mai mult. Orice dezvăluire de presă, despre anumite matrapazlâcuri, nu s-a soldat decât rareori, de mult prea puţine ori, cu vreo demisie sau vreo acţiune concretă împotriva celor care au greşit. De aceea, nu pot decât să mă înclin în faţa ţăranilor de la Vaslui şi să cred că acelaşi lucru se va întâmpla la Putna, Dorneşti, Suceava şi peste tot unde am fost decăzuţi din drepturile care ni se cuvin.

subscribe to comments RSS

Există 2 comentarii

  1. avatar Grigore spune:

    Ca bine mai zici dar nu vei avea finalitate. Esti ca un catelys in lant care latri

  2. avatar Bara Vasile spune:

    Ne-au cumparat ei pe doi lei dar,sa speram ca noi romanii ii vom vinde doar pe doi bani,firar ei ai dracului de jivine hidoase.Favorurile lor nu au fost aduse de statul roman ci de golanii de politicieni care si-au batut joc de noi poporul roman.Noi romanii nu avem nevoie de reevaluarea pozitiei lor fata de noi insine,ci avem nevoie sa se duca dracului si sa ne lase in pace.La munca in strainatate cu ei ca noi ne-am saturat de atatia ani chinuiti pe nedrept,datorita golaniilor lor cu hidosii care ne exploateaza in tara noastra.A venit vremea sa fim si noi schimbati sa vina si ei sa vada cum este sa lucrezi in strainatate chinuit apoi sa se gandeasca la ce au facut atatia ani de zile.Desteaptate romane din somnul cel de moarte.Părerea ta

* necesare