La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

  • 2.550 vizualizări

Popularitate

  • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Lungu, un primar sărac lipit pământului 1

sept.19

Ion Lungu este printre cei mai săraci primari din judeţ, o aparenţă pe care şi-a creat-o pentru a acoperi cine ştie ce.

 

Potrivit declaraţiei de avere din 2013, Ion Lungu şi-a donat cea mai mare parte din bunuri către copii, mai exact către Petrică Ştefan Lungu şi Ioana Loredana Lungu.

Curios este că actul de binefacere a avut loc pe 22 februarie 2010, dar menţiunile apar abia după trei ani, ori asta, după mintea mea, înseamnă fals în declaraţii.

Normal era ca donaţiile să figureze în declaraţia de avere din 2011 şi nu în cea din 2013. Întrebarea e de cine şi de ce a vrut edilul Sucevei să ascundă această manevră, care mie îmi miroase a repliere, ca s-o numesc elegant, din faţa unor eventuale probleme penale.

Iar pentru cei ce nu ştiu, am să fac şi o scurtă enumerare a bunurilor donate către cei doi copii.

primar-ion-lungu

În primul rând este vorba de casa în suprafaţă de 240 mp situată în Salcea, la drumul principal care duce de la Suceava spre Botoşani, construită în 1996 şi modernizată ulterior de mai multe ori.

Apoi sunt terenurile de la Salcea, 5 la număr şi toate în intravilan. Cele cinci parcele variază ca dimensiune între 4.350 mp şi 7.200 mp, ceea ce înseamnă că în total Ion Lungu a adunat aproape 3 hectare de pământ.

Nu ştiu ce s-a întâmplat cu autovehiculul marca Citroen, an de fabricaţie 2009 şi care în declaraţia de avere de anul trecut apare, dar s-a volatilizat în declaraţia depusă în 2014.

Singura explicaţie ar fi aceea că a fost vândută recent, pentru că dacă a fost înstrăinată, fie prin donare, fie prin vânzare, în cursul anului 2013 ne aflăm în faţa unui alt fals în declaraţii.

Una peste alta, edilul Sucevei mai deţine o Skoda Octavia din 2000 şi un apartament de 73 mp, pe strada Samoil Isopescu, achiziţionat în 1999.

Concluzia este clară: avem un primar curat de sărac. 

subscribe to comments RSS

Există un singur comentariu

  1. avatar Cititor PRINTRERANDURI spune:

    Chestiunile astea se stiu de multa vreme de catre cei care citesc si sunt curiosi.
    Intrebarea care se impune: DE CE TOCMAI ACUMA? Sa scada cumva influenta lui Lungu asupra flaminzilor care pt un mic si-o bere voteaza orice? Aia nu citesc nici declasratii de avere, nici presa, nimic.
    Dar daca demersul e corect, poate nu ar strica de analizat si alte declaratii de avere ale unor consilieri locali.Părerea ta

* necesare