La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

  • 4.048 vizualizări

Popularitate

  • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Noua centrală termică a Sucevei se construieşte ILEGAL 2

apr.26

Ilegalităţi cât Casa Poporului la noua centrală termică a municipiului Suceava. În acest moment, centrala care ar urma să asigure căldura în casele sucevenilor începând cu iarna următoare se construieşte ILEGAL.

Pentru ca toată lumea să înţeleagă am să descriu în amănunt ce şmecherii s-au făcut în acest caz şi cum zeci de mii de oameni sunt luaţi de proşti.

Pe 9 mai 2011, Primăria Suceava a semnat contractul cu firma care a câştigat licitaţia pentru construcţia noii centrale termice, respectiv Adrem Invest, o societate despre care s-a vehiculat că este controlată de liderul democrat liberal Adriean Videanu.

Prin contract, noua centrală termică trebuia construită în termen de doi ani. La punctul 9.1, aliniat 3, din contract se menţionează următoarele: „concesionarul nu va putea subconcesiona activele concesionate decât către un subconcesionar organizat în forma unei societăţi comerciale al cărei unic acţionar este concesionarul şi cu condiţia ca subconcesionarea să nu genereze modificări ale clauzelor contractuale care ar avea ca efect o diminuare a responsabilităţilor concesionarului/subconcesionarului sau o denaturare a obiectului prezentului contract, a obiectului sau obiectivelor concesiunii”.

La numai un an de zile, Adrem Invest înfiinţează o nouă firmă, SC Bioenergy Suceava SRL, cu sediul la demisolul unui bloc din Bucureşti, în biroul unui avocat. La noua firmă, la data înfiinţării, în aprilie 2012, unic acţionar era Adrem Invest. Până aici, totul în regulă, conform contractului încheiat cu Primăria Suceava.

Surprizele vin la începutul acestui an, când SC Bioenergy Suceava SRL îşi schimbă acţionariatul, iar Adrem Invest devine minoritar. Mai exact, după modificările operate în luna februarie a acestui an, Adrem Invest rămâne cu 48,98% din acţiuni, restul fiind preluate de RZ Rumanien Beteiligungs GMBH din Austria, cu 25,51% din acţiuni, şi Bio Electrica Transilvania, tot cu 25,51% din acţiuni, ambele firme controlate de omul de afaceri Gerald Schweighofer, patronul fabricii din Dorneşti care exploatează masiv pădurile din Suceava şi alte judeţe ale ţării.

Cu alte cuvinte, ne aflăm în faţa unei încălcări flagrante a contractului încheiat între Primăria Suceava şi Adrem Invest.

Din punctul meu de vedere, acel contract încheiat în mai 2011 este nul de drept, iar mersul firesc ar fi organizarea unei licitaţii.

Pentru că ştiau exact cum stau lucrurile, cei de la Bioenergy Suceava au venit ieri în şedinţa de Consiliu Local cu un alt act, pe care cei mai mulţi dintre consilierii locali l-au înghiţit pe nemestecate. În noul contract pe care Primăria Suceava trebuie să-l semneze se vorbeşte doar de Bioenergy Suceava, fără ca Adrem Invest să mai apară pe undeva.

Este un furt pe faţă, la care consilierii locali, cei care au votat pentru aprobarea lui, au făcut-o fără ca măcar să ştie.

Oare primarul Ion Lungu este în temă cu această poveste care mie nu-mi miroase deloc bine? În cazul în care noul contract va intra în vigoare, licitaţia organizată acum doi ani este egală cu zero, iar clauzele pe care Adrem Invest şi le-a asumat sunt, de asemenea nule. Practic, un oraş întreg rămâne la cheremul unor afacerişti care urmăresc numai şi numai să scoată bani şi din piatră seacă.

 

subscribe to comments RSS

Există 2 comentarii

  1. avatar gigicarabarabulea spune:

    păi draga sandy, evident ca s-a stiut la varf, pt ca unii au de castigat frumusel din porcaria asta.. dar ce te mai miri? noi suntem prostii… a, ai vazut aseara de treaba lu tov. Ponta cu Rosia Montana? uite aşa, lumea voteaza ca proasta, pentru ca sa ne amintim, rahateii de USL-işti au cersit votul,nostru efectiv ! au cersit, iar acum ne indoapa cu petarde si sifonari !nu am mai ramas nimic de facut, decat de rugat la Cer sa ii trazneasca pe marlani… blocul de la pe Marasesti, stii tu scandalul… blocul de pe Aleea Nucului, ba cu 4 ba cu 6 etaje… centrala termica…. bazarul… iti vine greata…

  2. avatar Mary spune:

    Da ce s-a facut legal in orasul asta ? Totul e o bataie de joc la adresa sucevenilor ! Uite parcarile stau goale, iar pe pietonal fiul lui Lungu isi va deschide terasa, ca doar e riveran si are dreptul. Oare cind se va satura prelipcanul asta smenar?Mars la Prelipca Lungule ca ne-am saturat de tine si familia ta !Părerea ta

* necesare