La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

  • 2.155 vizualizări

Popularitate

  • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Noua centrală termică şi asul din mâneca lui Lungu 1

aug.8

Aşa după cum era de aşteptat şi cum preconizau toţi specialiştii, noua centrală termică a municipiului Suceava nu va fi gata în termen util pentru a asigura căldura la iarnă.

Nu mă miră nici replierea recentă a primarului Ion Lungu, care începe să-şi ia măsuri de siguranţă pentru a nu se trezi cu tot oraşul ridicat în cap, deşi dacă vor îngheţa de frig, sucevenii ştiu în capul cui trebuie să spargă toate oalele. Ieri, edilul Ion Lungu a început să bată şaua ca să priceapă măgarii de suceveni, iar pentru a rămâne în picioare vrea să gândească strategii alternative pentru încălzirea oraşului.

Sunt doar vorbe pentru fraieri, pentru că, în realitate, primarul Lungu are deja totul pregătit în cele mai mici amănunte.

Iar strategia a fost gândită cu ani înainte, iar acum este doar pusă în aplicare. Insolvenţa Termica a fost doar un pas din acest lanţ al slăbiciunilor, dar probabil că primarul nu a luat în calcul că acolo vor veni administratorii judiciari care îi vor putea pune beţe în roate.

ion lungu

Chiar şi pentru această situaţie nedorită a existat o variantă salvatoare. Practic, 75% din bunurile de la Termica, asta însemnând nu doar terenuri, ci şi clădiri, başca utilaje, se află în proprietatea Primăriei Suceava. Printre acestea se numără şi centrala pe huilă, astfel încât aceasta poate fi pornită la ordinul lui Ion Lungu în cel mai scurt timp.

Bineînţeles, activitatea va fi concesionată sau oferită într-o altă formă noilor baroni ai energiei termice din Suceava, austriecii de la Schweighofer, cei care au intrat hoţeşte în asocierea privind noua centrală termică.

Şi uite aşa, Ion Lungu va bifa o nouă victorie şi va poza ca salvator al Sucevei, într-o situaţie prezentată în culori nu dintre cele mai grozave. Peisajul este creat artificial şi asta pentru ca eroul să fie cât mai mare la final, nu-i aşa?

Nu sunt singurele măgării care se fac pe spatele defunctei Termica, iar zilele următoare voi veni şi cu alte dezvăluiri despre ceea ce se petrece acolo.

În final, cineva va avea de câştigat. Şi nu puţin, ci sume enorme. Cine va fi acela sau cine vor fi cei care vor zâmbi vom afla nu peste foarte mult timp.

Există însă o certitudine: sucevenii pierd pe linie şi vor avea zile grele în viitor.

subscribe to comments RSS

Există un singur comentariu

  1. avatar Bara Vasile spune:

    Daca aveti gaze in oras,toti cetatenii montati-va centrale de apartament,ca sunt extraordinar de bune si lasati-l in pace pe Lungu ca si asa tot nu rezolvati nimic,iar la iarna cu siguranta veti avea caldura suficienta.Ba mai mult veti avea si apa calda la discretie,asa canu veti mai avea treaba nici cu Termica,iar austriecii isi vor lua catrafusele si vor pleca sa-si caute alti fraieri,sau vor pleca acasa.Cam costa putin dar asta este.Părerea ta

* necesare