La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 1.182 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

O jumătate de ştire şi un anunţ 1

aug.11

Nu sunt un fan al conferinţelor de presă, şi asta pentru că de acolo nu afli mai nimic.

Totuşi, când vine vorba de conferinţele de presă organizate de partidele politice situaţia ar trebui să fie oarecum mai dinamică. Cel puţin din partea opoziţiei, care are tot interesul să pună tunurile pe reprezentanţii puterii.

Astăzi, PSD Suceava a organizat tradiţionala întâlnire cu mass-media. În faţa microfoanelor au venit două persoane: Cătălin Nechifor, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, şi Ovidiu Milici, unul dintre vicepreşedinţii acestei structuri.

Dacă Ovidiu Milici a vorbit, mai bine sau mai rău, despre proiectul „Pelerin în Bucovina” criticând modul defectuos în care s-au cheltuit banii, Cătălin Nechifor a venit cu patru posibile subiecte. Cel puţin aşa am dedus eu.

Ca om din exterior eu spun că a fost o jumătate de subiect, plus un anunţ. Am să le iau pe rând pentru a fi cât mai explicit. Mai întâi, Nechifor a vorbit despre noua criză, despre starea gravă a economiei şi despre cum trebuie alungaţi Boc şi Băsescu. Bun, bun, şi unde-i noutatea? E suficient să deschizi televizorul şi să comuţi pe Realitatea TV sau pe Antena 3 şi o să vezi aceste subiecte dezbătute cu lux de amănunte, ba chiar şi cu multă ură şi înverşunare. Nimic însă despre criza din Suceava şi despre ceea ce-i doare pe localnici, asta nu că oamenii nu şi-ar dori să o ducă mai bine, cu sau fără Boc şi Băsescu. O altă chestiune abordată de Cătălin Nechifor a fost o întâlnire de ieri a ONG-urilor sucevene şi pe care PSD o salută şi doreşte să se concretizeze. Foarte frumos, dar tot nimic concret. E doar o chestiune protocolară, care nu merita adusă în atenţie la o conferinţă de presă politică.

Acum vine jumătatea de ştire, şi anume un aspect observat în judeţul Neamţ, cu ocazia unei întâlniri a PD-L-ului, prin care principalul partid aflat la guvernare încearcă să-şi schimbe culoarea din portocaliu în verde pentru a mai păcăli din nou electoratul. Nechifor a anunţat că oamenii trebuie conştientizaţi de acest pericol pentru a nu lua din nou plasă. O ştire cu potenţial bun, dar nu am aflat de aici cum va decurge procesul de conştientizare, dacă este un proces de durată sau doar o constatare. În fine, anunţul este că preşedintele PSD Victora Ponta vine luni la Suceava şi se întâlneşte cu oricine vrea să-l ia la întrebări.

Puţin, mult prea puţin pentru preşedintele principalului partid de opoziţie din Suceava pentru o conferinţă de presă. Iar dacă sfătuitorii săi de taină, unii de ei şi din presă, îl amăgesc că a fost zmeu înseamnă că alegerile sunt ca şi pierdute.

subscribe to comments RSS

Există un singur comentariu

 1. avatar kuku spune:

  Se achita si ei de niste obligatii obositoare,ce e aia sa castigi niste alegeri,alea sunt pentru fraieri,nu mai bine ne intelegem noi ca niste domni ce suntem,adica domnul George si cu domnii nostri?
  Cum adica s-au cheltuit defectuos banii pentru „Pelerin in Bucovina”? Dar care era solutia – afectuoasa,sa zicem? E un fel de-a spune ca e bun proiectul dar v- a scapat ceva maruntis pe jos,nu e frumos,domnu’ George…
  In realitate e o cacealma tipica,la Putna oricum merg oamenii de hramul Sf. Marii,pe jos,cu trenul,cu trasura,Flutur n-a inventat nimic… In ziua cu pricina sensurile de circulatie se blocheaza in zona Vaii Sucevei pe directia „spre Putna”,pana tarziu dupa miezul noptii nu poti merge decat in acea directie ! Asta este de sute de ani,programul lui Flutur ca si trenul sau de epoca cu locomotiva LDH intercalata intre cea cu aburi si vagoane e ca o frectie la un picior de lemn (de brad,precizez…) Ce vad pelerinii,inclusiv cei austrieci care sunt ca iarba de leac? Balarii de doi metri pe terasamente,gari parasite la Itcani,Dornesti,Radauti,Gura Putnei si care or mai fi in picioare dar si cate un pulica-franarul plantat decorativ ici-colo… M-a amuzat astazi sa aflu ca oficialii au identificat 7 (sapte) „pelerini” austrieci veniti in zona – e mult,bade,e ceva de vis,cam cum ai gasi sapte fire de matreata in nisipul de pe plaja sau sapte fire de par pe pantofii doamnei Udrea,cazute de nu-spun-unde…
  Daca The Big Chief Ponta merge si el la Putna cu trenul de epoca,este clar:se pune de-un blat de sa-i crape obrazul si lui Marza…
  Cat despre schimbarea culorii pedele,iaca scârţ,păi e treaba lor,in loc sa speculeze impasul in care se afla ei se plang ca si cum pedelistii ar trebui sa le ceara aprobare…Dar daca astia se razgandesc si vin inapoi pe partea stanga? Ce faceti,îi pârâţi la Pimen?
  Ce face Baisanu cu televiziunea lui? Ca toata ziua oamenii de pe strada numa’ stau si discuta despre ratingul emisiunilor sale… E USL-ul asta de la Suceava de o siretenie de vis,halal sa va fie,domnu’ Durin,da’ lasa ca turcu plateste!Părerea ta

* necesare