La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 1.933 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

O obsesie bolnavă 5

ian.7

Copilăria fiecăruia dintre noi a fost marcată de câte o povestire, mai romantică sau mai dramatică.

O povestire de care copilul din noi, devenit apoi, pe rând, adolescent, om matur şi bătrân, nu mai poate scăpa.

La fel se întâmplă şi cu politicienii. Primele impresii din copilăria lor politică lasă urme adânci, pe care le trag apoi după ei. În cazul unora dintre oamenii politici, aceste poveşti încep să tragă la un moment dat ca pietrele de moară.

Pentru Cătălin Nechifor, preşedintele PSD Suceava, povestea marcantă este nu a baronului Munchausen, cel care zbura pe obuze pentru a omorî turci, ci a baronului Mischie.

Iar povestea asta s-a transformat într-o obsesie bolnavă. Cum altfel s-ar putea explica desele ieşiri la rampă ale lui Nechifor care au ca scop terfelirea lui Gheorghe Flutur, preşedintele PD-L Suceava şi viitorul contracandidat al tânărului lider social-democrat, dacă nu ceva marcant din trecutul său.

Aproape fiecare atac la adresa lui Flutur este asociat de Nechifor cu numele lui Mischie. „Acest Gheorghe Mischie al Sucevei”, „Pixul portocaliu al lui Mischie de Suceava”, sunt doar două dintre sintagmele îndrăgite de liderul PSD Suceava.

În toată această ofensivă, Cătălin Nechifor a uitat un singur lucru. Şi anume că Nicolae Mischie a fost baron local, dar în perioada când PSD făcea legea prin ţară.

În Gorj, judeţ pe care l-a condus după bunul său plac în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, în perioada 1996-2004, Mischie a devenit o oaie neagră, iar renumele său de aranjor a ajuns unul de nivel naţional.

Să vii acum să faci asocierea între Gheorghe Flutur şi Nicolae Mischie mi se pare că-ţi baţi singur cuie la sicriul pregătit de alţii. În traducere, cei din PD-L sunt la fel de hoţi ca şi ai noştri, din PSD. Bine, o să-mi spuneţi că Mischie nu mai este în PSD. Absolut corect. Dar toate potlogăriile le-a făcut având în spate scutul partidului din care face parte şi Cătălin Nechifor, fie că s-a numit el PSD sau PDSR.

Dacă tot vrea să-l facă terci pe Flutur şi să-l scoată de pe scena politică, aşa cum declară cu orice prilej, Nechifor ar trebui mai întâi să-şi schimbe discursul politic. Să meargă la un psiholog care să-l vindece de obsesia Mischie, iar între timp poate găseşte ceva mai bun.

Apropo, de ce nu-l asociază Cătălin Nechifor pe actualul preşedinte al CJ Suceava cu predecesorul său, Gavril Mîrza, şi el cunoscut drept un baron local în perioada guvernării PSD? Iar dacă memoria nu mă înşeală, Mîrza şi Mischie au stat ani buni la aceeaşi masă unde se împărţea tainul ţării.

subscribe to comments RSS

Există 5 comentarii

 1. avatar Camil spune:

  Mârza nu s-a îmbrăcat în pompier să stingă incendii, nu a pârlit porcul la muzeul satului, nu a furat bundiţe de la ţărani, nu a scris cu oi pe dealuri şamd. De aia Flutur e comparat cu Mischie, că ăla era un penibil de genul ăsta. Singura diferenţă dintre Mischie şi Flutur e că al doilea nu s-a făcut profesor universitar, dar nu e timpul pierdut, o bagă pedelepra rector pe bătrâna comunistă Sanda Ardeleanu şi o să fie Flutur şi profesor universitar şi doctor honoris causa şi membru al Academiei Române.

 2. avatar kuku spune:

  Intr-un fel,Catalin Nechifor face si bine si rau ca se refera la Mischie: rau, pentru ca da dovada de lipsa de imaginatie si patineaza intr-o directie care il lasa rece pe her Schmetterling,intrucat astfel de tactici sunt brevetate de Marele- Reformator-Chior-De-Beat;
  bine, pentru ca acelasi Mischie nu este un domeniu rezervat,este doar un potlogar ,un prototip al baronetilor locali,un fel de Trabant care poate fi dat ca exemplu negativ copiilor din politica care nu papa tot. Prin comparatie, baronii PDL in frunte cu Flutur sunt ca niste camioane grele,daca s-ar pune cap la cap,cu probe (ceea ce nu-i prea preocupa pe USL-asi,ei au ce au cu stramosii lor intru ale furatului,deja condamnati,adica un fel de masochism de stanga…)
  daca s-ar preocupa cineva serios sa-i publice lui herr Schmetterling lista tuturor infractiunilor comise,unele de rezonanta nationala sau de siguranta nationala efectuate personal sau prin interpusi,toate conturile,hotelurile,mânariile,asocierile sale cu sectantii care ii sponsorizeaza deplasarile la Ierusalim ca sa ne dea lumina,bietul Mischie ar fi ca furnica pe langa elefant,i-ar crapa obrazul sau de baron arhetipal…
  Numai sofisticata cotcarie cu blocarea programului „Utilitati si mediu…” sau despaduririle si mismasurile cu austriecii i-ar procura o garsoniera la Botosani pentru batranete lui si tuturor purtatorilor de bundite kitsch de la C.J. al PDL Suceava – intelectualii-zootehnisti,zootehnistii-miolionari in vetustul euro,kurve masculine,contribuabili de partd,etc.
  Pana una alta ,ei se lasa amagiti de frectiile duioase ale USL Suceava care nu prea exista dar se smiorcaie din cand in cand si ne asigura ca are,totusi,un candidat la primarie…

 3. avatar gogu spune:

  destul de simplu raspunsul: pentru ca mischie a fost uschit din psd, dat la o parte si bagat la apa de ponta. se poate lauda careva din pdl ca a mazilit vreun baron?

 4. avatar gogutu spune:

  mischie a fost bagat la apa cand pesedeu a trecut in opozitie iar el nu a mai adus voturi. ai rabdare sa vina opozitia peste pedele (daca va veni vreodata ) si au sa faca astia curatenie. articolul dovedeste altceva si nechifor o stie……..intre pesede si pedele nu exista nicio diferenta. acelasi sistem mafiot, aceeasi oameni de rahat. pedeleul nu a apucat inca sa ridice ziaristi de pe strada cum facea nastase, dar are timp.

 5. avatar kuku spune:

  Pedeleul nu a apucat mai multe dar le va apuca… O sa fii surprins atunci sa descoperi diferente majore intre guvernarea Boc si guvernarea Nastase sau intre coruptia de pe atunci,cu vagoanele de copii „exportate’,cu miliardele depuse in „Marile Chinei”,cu Metrorex,Sensiblue,termopane,etc., si cele de acum – ALRO Slatina,patinoarele,traficul de tigari,asfaltatorii,energia…
  Sigur ca o sa va mangaiati ca ati reformat tara,ascultand in acest sens manele cantate de cantautori bagati la zbarna,sa va tina de urat. Chiar si atunci,Romania se va vedea,totusi,altfel prin privirile imbarligate ale unui anume Chior si ale unei anumite kurve,nevasta de kokos.
  Daca in tara asta a fost un concurs de leprozerie politica,l-ati castigat,singura chestie in care frauda era in caietul de sarcini.Părerea ta

* necesare