La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 5.310 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

O spirală periculoasă 3

apr.19

În rândul multor locuitori din municipiul Suceava, dar şi printre unii politicieni locali pare să se fi instaurat o stare de lehamite amestecată cu indiferenţă.

Este o combinaţie letală, care nu poate duce la vreo schimbare. Nu are cum să aducă un plus pentru societatea în care trăim.

Am să explic concret şi la ce mă refer. Peste tot, dar absolut peste tot, pe stradă, prin birouri, parcuri sau pieţe mi se comunică o stare de nemulţumire vizavi de modul în care arată oraşul şi cum este administrat acesta.

Înjurături, ironii, glume pe seama primarului Ion Lungu se fac aproape ca pe vremea lui Ceauşescu. Ca şi în perioada de glorie a fostului dictator, concluzia finală este invariabilă: „Tot Lungu iese primar şi în 2020”. Să nu uităm că Nicolae Ceauşescu a avut de partea sa o întreagă armată de oameni, care nu l-a putut ajuta cu nimic în momentul critic.

spirala

Nici Ion Lungu nu este indestructibil politic şi de nebătut în viitoarea campanie electorală. Ştiu că la alegerile din 2008, 2012 şi 2016 şi-a jucat cartea foarte bine. În unele cazuri a promis funcţii sau privilegii oamenilor din alte partide, pe care i-a atras de partea sa determinându-i să-şi trădeze propriul candidat, în altele situaţii şi impus propriul om drept candidat din partea unui alt partid pentru a rupe voturi. Una peste alta, are experienţă politică şi ştie exact unde să lovească. Dar, repet, nu este de nebătut.

Asta cu o condiţie. Aceea ca oamenii care îşi exprimă nemulţumirea şi frustrarea vizavi de activitatea sa ca primar să-l lovească printr-un vot negativ. Eu sper să iasă din această spirală a pasivităţii şi a văicărelii fără acţiune. Este probabil cel mai periculos lucru care i se poate întâmpla unei comunităţi.

Astăzi, cineva a deschis subiectul despre primarul Ion Lungu şi l-a finalizat exact pe aceeaşi temă. I-am spus că se poate, dar pentru asta nu trebuie să stea nepăsător şi neîncrezător nici el şi nici ceilalţi care s-au săturat de acest mod de administrare al oraşului.

Şi pentru a nu crede că am vreo vendetă personală cu Ion Lungu, vreau să vă spun că în 2004, la venirea sa în funcţia de primar, chiar am crezut că poate schimba în bine faţa oraşului. Şi în primul mandat chiar părea că totul este pe drumul cel bun.

A fost doar o aparenţă, pentru că probabil oricine ar fi venit primar după Marian Ionescu ar fi avut succes. Am evaluat greşit o persoană şi bunele sale intenţii în ceea ce priveşte viitorul oraşului. Îmi cer scuze public.

subscribe to comments RSS

Există 3 comentarii

 1. avatar Observator spune:

  Felicitari pentru:

  1) logica aproape impecabila a articolului.
  2) recunoasterea publica a faptului ca ai luat, ca si mine de altfel, TEAPA in 2004.

  Hai sa mergem si mai departe cu logica si sa vedem daca iese sau nu tot asta:

  1) Lungu o sa inceapa iar cu micii si berea care la foarte multi o sa prinda.
  2) Lipsa unui candidat credibil, tanar, fara apartenenta politica de preferat cu aptitudini de bun manager dovedite.
  3) Exista cineva care o sa promita injumatatirea personalului de la primarie sau sa puna efectiv la treaba politia locala si sa si spere sa iasa? Nu!

  • avatar Sandrinio spune:

   Eu spun ca avem timp sa gasim acea persoana capabila sa schimbe orasul in bine. Trebuie doar sa credem si sa nu stam cu mainile incrucisate

   • avatar Sucevean spune:

    Este o mare diferenta intre a fi optimist si a fi realist.
    Cred ca in Romania se vrea functie in general de catre non valori. Indivizi doar cu liceul, chiar repetenti, sau cu studiile facute dupa 35 ani pe la pseudo facultati considerate fabrici de diplome, ajung sa conduca destinele tarii, doar pentru ca cei de bun simt isi vad de treaba lor sau, mai grav, PLEACA DIN TARA.
    O chestiune interesanta ar fi sa analizam faptul ca avem fosti prim ministri PUSCARIASI, misnistri de finante, cei pusi sa gestioneze bani de autostrazi, spitale, etc, posibili puscariasi, nu mai punem directori si directorasi.
    Sa fie oare o concluzie faptul ca romanilor trebuie sa le dai functie ca sa-i cunosti cu adevarat? Cred ca da. Majoritatea cred ca ei nu vor fi prinsi.
    Iar cand le ajunge cutitul la os, vor sa dea LEGE, sa poata face PUSCARIE ACASA, in vilele cu piscine si saune, construite si DONATE eventual, tot din banii ce trebuiau folositi pentru progresul tarii.
    Acest „MESIA” in care trebuie sa credem, cum spui tu, e de mult plecat din tara si nu o sa se intoarca. Poate doar copii copiilor lui, cand ciuma rosie o sa dispara, dar si PDL-istii aciuati prin diferite partide doar ca sa ramana la ciolan, daca nu vor aparea altii intre timp.Părerea ta

* necesare