La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 2.158 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Oficial le merge rău. Celor din familia Onofrei 1

nov.6

Probleme pentru familia ex-prefectului Orest Onofrei. Mai bine zis pentru bunul mers al afacerilor firmelor fostului senator PDL.

Zilele trecute, Tribunalul Suceava a admis cererea de intrare în insolvenţă depusă de administratorul firmei Perla Suceviţei, Viorel Berceanu, de loc din Afumaţi-Ilfov.

Firesc, apare întrebarea ce legătură este între Viorel Berceanu şi familia Onofrei. Este, pentru că în tentativa de a ascunde ceva, nu ştiu ce anume, fratele fostului senator, Dănuţ Onufrei (da, aşa este corect, fraţii au nume diferite) a schimbat numele firmei Dagida Exim SRL Rădăuţi în SC Perla Suceviţei SRL. Tot cu aceeaşi ocazie, a fost schimbat şi administratorul, fiind numit acest Viorel Berceanu.

Totuşi, familia Onofrei a păstrat controlul asupra firmei Perla Suceviţei, acţionar principal, cu 100.000 de acţiuni, ceea ce reprezintă 98% din totalul acţiunilor, fiind Dănuţ Onufrei. Ceilalţi doi acţionari, cu câte 200 de acţiuni fiecare sunt Viorel Berceanu şi Florin Cristian Bogdaniuc.

Cererea de intrare în insolvenţă a fost admisă pe data de 22 octombrie, iar motivul este legat de datoriile uriaşe pe care fosta Dagida Exim le-a adunat. Este vorba de creanţe de aproape 17 milioane de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 3,7 milioane de euro.

orest onofrei

Iată cum sunt distribuite aceste creanţe, cu SC Reifenpneus Import-Export Cornetu, judeţul Dolj, în top, cu o datorie de 8.727.393 de lei. Urmează BRD, care are de recuperat de la firma fratelui senatorului Orest Onofrei suma de 3.326.461 de lei, SC Caroli SRL Arbore, cu 1.617.120 de lei, Mol România, cu 889.136 de lei şi RCG Distribution Marginea, cu 858.011 de lei. Cu o datorie de 580.766 de lei figurează şi Rompetrol Downstream, ANAF, cu 47.615 de lei şi E.ON, cu 32.967 de lei.

Interesant, pe lista datornicilor apare chiar şi Dănuţ Onufrei, care vrea să recupereze de la propria firmă suma de 662.137 de lei, dar şi o altă firmă a familiei Onofrei, Dagida Trans SRL Marginea, care s-a înscris la masa credală cu creanţe de 113.092 de lei.

Toate aceste probleme au apărut la numai un an de la ieşirea de la putere a PDL, în condiţiile în care firmele controlate de familia Onofrei nu dădeau nici un semn de slăbiciune. O fi doar o simplă coincidenţă sau încep să tragă clopotele pentru familia fostului senator şi prefect de Suceava?

subscribe to comments RSS

Există un singur comentariu

 1. avatar grigore spune:

  are un apartament fff scump si in iasi.
  acolo locuiesc copii i lui frate-sau.
  fura ei mult de le UE. Saracii de ei!!! Vai de ei!!!!
  Pe cand DNA pe urmele lor???Părerea ta

* necesare