La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

  • 1.564 vizualizări

Popularitate

  • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Onofrei şi Băişanu nu au uitat că am fost ducat austriac 1

ian.11

O anchetă în mai multe episoade realizată de ziariştii de la Jurnalul Naţional pe tema tăierii pădurilor din România şi a celor care beneficiază de acest aspect a relevat aspecte bizare, cel puţin la nivelul judeţului Suceava.

Ampla anchetă, realizată de doi ziarişti foarte buni, Valentin Zaschievici şi Petru Zoltan, cuprinde mai multe episoade, dar până acum afacerile celor de la Schweighofer şi Egger în judeţul Suceava au fost atinse doar tangenţial.

„Pe lângă comunitate, de atenţia marilor companii beneficiază şi demnitarii. Cel puţin doi foşti prefecţi de Suceava au beneficiat de tratamente la Viena pe spezele Schweighofer”, se arată într-unul din materialele publicate în Jurnalul Naţional.

După ştiinţa mea, singurii prefecţi care au fost la tratament la Viena sunt Orest Onofrei şi Alexandru Băişanu.

De altfel, apropierea lui Orest Onofrei de firma austriacă este arhicunoscută încă din perioada în care firma se construia pe terenurile ţăranilor de la Dorneşti.

Fratele lui Onofrei, proprietarul unei benzinării în Marginea, era cel care asigura carburantul pentru maşinile care executau lucrări la Schweighofer. Şi nu oriunde, ci chiar de la câteva pompe mobile aflate la poarta fabricii austriecilor.

Varianta unor relaţii excelente între fostul prefect Onofrei şi firma de la Dorneşti este cu atât mai plauzibilă în aceste condiţii.

Celălalt prefect care ar fi beneficiat de ajutorul celor de la Schweighofer este actualul lider al PNL Suceava, Alexandru Băişanu.

Plecarea sa la Viena pentru a se opera de dureri la spate este de notorietate, iar costurile nu au fost prea scăzute, ridicându-se la aproximativ 10.000 de euro.

Bănuiesc că ziariştii de la Jurnalul Naţional au şi probe în sprijinul afirmaţiilor lor, dar la Suceava cam acestea sunt zvonurile.

subscribe to comments RSS

Există un singur comentariu

  1. avatar gogu spune:

    iar joci bambilici cu dinu? unul pune intrebarile si celalalt da raspunsurile!
    cat despre ducat , a fost al sfantului imperiu roman de natiune germana(pana la 1806)!Părerea ta

* necesare