La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

  • 1.251 vizualizări

Popularitate

  • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Patetic şi atât 1

iun.14

În ziarele de astăzi, primarul Ion Lungu a ieşit public şi le-a cerut proprietarilor de terenuri din Şcheia să nu blocheze lucrările la şoseaua de centură a Sucevei.

Până aici, nimic în neregulă. Primarul are dreptate, dar numai până la un anumit punct. Şi spun asta din postură de om neutru, nu de proprietar de teren care ar trebui să primesc despăgubiri pentru o anumită suprafaţă.

Ceea ce face statul român în acest moment este o naţionalizare desprinsă din anii de după 1947. Mai concret, tu, stat român, vii şi-mi pui sula în coaste şi mă obligi să-ţi dau terenul pentru te miri ce. Asta în condiţiile în care vecinul meu a primit pentru aceeaşi suprafaţă de teren, situată într-o zonă similară, o sumă de câteva ori mai mare. Păi să nu-şi vină să iei sapa şi să stai de veghe lângă pământul tău?

Iar primarul Lungu vine şi le cere oamenilor din Şcheia să dea dovadă de maturitate şi să vadă efectele benefice ale acestui proiect. După ce îi dai omului vreo 800 de euro în loc de 20.000 de euro cât ar fi încasat pentru aceeaşi suprafaţă de teren cine mai crede în astfel de poveşti? Nimeni. Nici măcar copiii de grădiniţă.

M-a apucat râsul când am citit că edilul Sucevei face apel şi la partidele de opoziţie să nu exploateze electoral acest subiect. Râd pentru că dacă nu s-au gândit s-o facă, tocmai au primit pe tavă o idee extrem de rodnică cu care să iasă la atac, şi nu doar o singură dată.

Vreau să-i spun primarului Ion Lungu că problema nu e nici la proprietarii de terenuri şi nici la opoziţie, ci la vârful partidului din care face parte. Dacă ar fi avut minte cât de cât, colegii săi din Parlament ar fi votat o lege prin care se spunea că toate proiectele care demarează după data de 1 ianuarie 2011 vor intra sub incidenţa noilor tarife de despăgubire, iar proiectele aflate deja în lucru îşi urmează cursul firesc. Aşa ar fi fost evitate o grămadă de discuţii inutile şi nemulţumiri justificate. Nu era cea mai bună soluţie, şi asta pentru că despăgubirile trebuie să se facă la valori reale, nu în bătaie de joc, dar era măcar o soluţie de compromis.

subscribe to comments RSS

Există un singur comentariu

  1. avatar nato spune:

    Am auzit ca baietii cu terenuri au primit bani frumosi pe teren – repet am auzit doar nu am intalnit inca pe cineva care sa imi confirme acest lucru .Părerea ta

* necesare