La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

  • 1.399 vizualizări

Popularitate

  • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Pentru ce vreţi 2 lei/h? 2

ian.27

Recent, Primăria Suceava a introdus parcările cu plată în diferite zone ale oraşului.

Până aici, nimic anormal, pentru că orice administraţie locală are posibilitatea de a-şi gestiona activitatea aşa cum crede de cuviinţă pentru a aduce cât mai mulţi bani la buget.

Numai că, pentru a cere bani trebuie să mai faci şi tu ceva. Nu se poate să spui că aerul este al Primăriei şi apoi să le ceri proştilor să cotizeze.

Bunăoară, în laterala Hotelului Bucovina – Severin există o parcare aparţinând Primăriei Suceava. Aşa cum s-a întâmplat şi cu alte parcări ale administraţiei publice locale, aici s-a instituit taxă de 2 lei/h pentru toţi cei care vor să-şi lase maşinile.

parcometru bucovina1

Urmarea? Parcarea e aproape pustie, cu excepţia unor maşini aflate în tranzit prin oraş. Revolta a venit şi din partea sucevenilor care-şi lăsau maşinile în acea parcare şi care cred că nu este corectă decizia de taxare.

Şi eu cred acelaşi lucru, nu se poate să-ţi taxezi oamenii care plătesc taxe şi impozite la fel ca pe ăia care trec o dată la trei luni prin oraş, eventual în vizită. Instituie un abonament lunar, la un preţ acceptabil şi suportabil.

La un calcul simplu, la 12 ore de stat cu maşina în parcare într-o zi ai de plată 24 de lei, iar dacă înmulţeşti cu 26 de zile pe lună (duminica nu se plăteşte parcarea) rezultă o sumă de 624 de lei. Enorm. De unde dracu să scoată un pensionar 600 de lei pentru a plăti parcarea pentru un hârb de dacie sau altă maşină ieftină. Ar fi parcarea mai scumpă chiar decât valoarea maşinii în sine.

parcometru bucovina2

Plus, fapt deloc neglijabil, parcarea are gropi. Adică tu, administraţie locală, îmi ceri 2 lei/h pentru parcare, dar nu ai fost în stare să arunci trei lopeţi de asfalt ori să pui acolo nişte pavele. Curată bătaie de joc, că altceva cred că nu mai e de spus.

subscribe to comments RSS

Există 2 comentarii

  1. avatar aquariuss spune:

    Și ca totul să fie în pur stil românesc parcomatul unde ar trebui să cotizezi …cam lipsește ! Am parcat și am zis ca asta este dau banul că așa-i legea dar unde să dai banul ?! Întreb un taximetrist și-mi zice că aparatul cu pricina e undeva la intrare adică în preajma bibliotecii așa că le-am urat de bine am plecat și am parcat pe o stradă laterală !

  2. avatar mielu spune:

    da de unde are pensionarul ala al tau bani de masina?Părerea ta

* necesare