La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

  • 917 vizualizări

Popularitate

  • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Pică Guvernul? 6

feb.1

Adoptarea de către Guvern într-un mod şmecheresc, de Teleorman aş spune eu, a ordonanţei privind modificarea Codului Penal, pare începutul unui tzunami.

Chiar dacă actul a fost semnat aseară, asta nu a împiedicat mii de oameni să iasă în stradă pentru a protesta. La Bucureşti, lucrurile au fost la un pas să degenereze, dar până la urmă totul s-a terminat paşnic.

proteste bucuresti

Prevăd că acesta este doar începutul unor manifestări de stradă impresionante. După cum am mai spus, nu mi se pare normal ca strada să schimbe guverne şi parlamente. Acest lucru se face la urne, acolo unde românii sunt printre campionii absenteismului.

Se ajunge la stradă pentru că nu avem instituţii puternice şi o societate civilă bine pusă la punct. Acum, aceste aspecte contează mai puţin. Valul s-a pornit şi nu cred că mai poate fi oprit.

Credeţi că pică Guvernul în actualul context? Ar trebui să avem şi alegeri anticipate? Sunt două întrebări la care vom afla răspunsuri cât de curând.

subscribe to comments RSS

Există 6 comentarii

  1. avatar mielu spune:

    De ce au vrut ca ordonanta sa intre in vigoare dupa 10 zile? Crezi ca ei nu stiu cum sa mai calmeze spiritele? Daca guvernul pica protestatarii se vor calma( asa cred ei). Vine un guvern interimar. Guvernul interimar nu poate abroga aceasta ordonanta! Doar guvernul actual poate!

  2. avatar Ionel spune:

    Iar o sa o ia pesede la cioc pentru ca sant fetitze. Securistii astia ordinari o sa iar puterea. Ce ma seaca cel mai mult e ca securistii astia o sa nefure de o sa ne rupa dar cel mai grav o sa lase ca tarisoara noastra sa fie ciuruita si de de nu impartita teritorial intre cei care fac legea pe planeta. Asa ca nu avem nimic de pierdut. La arme , sa ne aparam tara fata de securistii astia tradatori de beamPărerea ta

* necesare