La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 2.793 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

PNL Suceava, o castă în devenire 2

apr.23

La ultimele alegeri parlamentare, PNL Suceava a suferit un recul puternic, asta în ciuda faptului că a reuşit să trimită în Parlament, după redistribuiri ce-i drept, cinci persoane, patru deputaţi şi un senator.

Practic, PSD, ajutată şi de conjunctura la nivel naţional, a surclasat echipa PNL, cu toate că scorul obţinut la Suceava a fost peste media pe ţară.

Iar ca s-o spunem pe aia dreaptă, eşecul pentru liberali putea fi şi mai usturător dacă cei de la USR ar fi avut timpul necesar pentru a-şi crea structuri în cât mai multe localităţi ale judeţului Suceava.

Am crezut că a fost o lecţie suficient de bună pentru conducerea judeţeană a partidului pentru a lua măsuri mai radicale şi pentru a face demersurile necesare de a găsi şi a scoate în faţă şi alţi oameni, nu doar cei pe care îi cunoaştem aproape cu ochii închişi. Nu spun că oameni de valoare din partid ar trebui marginalizaţi sau, mai rău, daţi afară.

Dar nu se poate să mergi la infinit cu aceeaşi şi aceeaşi oameni. Iar dacă în intervalul de până la alegerile următoare pe scena politică va apărea un nou partid de dreapta, unul care să prindă la electorat, atunci PNL va fi cu adevărat în mare dificultate.

alegeri pnl suceava

 

Alegerile care i-au pus în fruntea organizaţiilor locale din Suceava şi Rădăuţi pe Ion Lungu, respectiv Dumitru Mihalescul, au fost practic cu uşile închise şi cu o reprezentativitate îndoielnică.

Chiar şi alegerile pentru funcţiile de conducere din organizaţia judeţeană a partidului au fost fără sare şi piper, cu candidaţi unici pentru fiecare post. Lipsa competiţiei nu poate aduce nimic bun, şi asta e valabil pentru orice structură democratică, iar cred că cei de la PNL aşa se consideră.

Până la urmă e treaba fiecăruia cum îşi face ordine în propria ogradă, dar eu cred că pentru PNL Suceava era un moment prielnic pentru înnoire, pentru a aduce în prim-plan şi alte persoane, mai puţin erodate de politică.

E un start care s-a ratat şi mă gândesc că în trei ani, până la alegerile locale şi parlamentare, era timp de şcolit, şi nu ştiu dacă termenul e cel mai potrivit, nişte tineri care să poată fi promovaţi.

În atari condiţii, mi se pare că PNL Suceava tinde să devină o castă în care se pătrunde tot mai greu şi în care există interese de grup. Repet, e doar un punct de vedere, dar unul la care ajunge probabil orice om care priveşte cu un pic de atenţie.

subscribe to comments RSS

Există 2 comentarii

 1. avatar Colea-n_vale-n_gradinita... spune:

  Foarte instructiv si mobilizator acest articol despre ceva despre care nu stim sigur daca este o adunare a unor neoprotestanţi constituiţi intr-un fel de framework al statului de drept paralel,secţiunea pe judeţe si regiuni, sau o adunare de dare de seamă si alegeri a unui răposat partid care e-n toate,in cele ce sunt si-n cele ce mâine vor râde la soare,sau un fel de sedinţă de exorcizare,de scoatere a dracilor radicali liberi din organizaţia judeţeana a PNL Suceava,ca să ramână numai dracii puri,puri si simpli ,din fostul PDL al PD,astăzi si mâine,după cum se vede din fotografia de pe scenă,in care se vad mai puţini liberali decat – sa zicem – aveti dvs. in familie castigatori la loto 6/49…
  A iesit cine trebe,adecă tusea si junghiul,domnul col.(r) Flutur Gheorghe,ca ober,dar si domnul sau,mă rog,imitaţia de domn, Ionut Balan,ambii buhăiţi si părând a fi muşcati de vacă,parveniţi de duzină,ca intreg comitetul lor judeţean,in costume puse cu furca pe prepelecii arivismului si imposturii din vremurile de glorie ale kiorului… Mai aflăm din zicerile domnului Ionuţ că ce bine este ca au scapat ei judeţul de PSD (cand? cum?) că cum au deschis ei robinetul la lapte si miere care ruginiseu binişor in timpul ocupatiei pesediste (care? cand?),că dumnealui are o colecţie de oauă inchistrite ,colecţie care ,ce sa vezi,lucru’ dracului ,are cam aceeaşi vechime ca si calitatea dumnealui de creştin ortodox,care se botezaseu acum cca 5 ani,când era cât pe ce sa ne fie baci… Dumnealui ,care nu ştim ce grad are,afara de gradul său de impostura care este greu de egalat,chiar si intre reperele propriului său grup politico-cultural precum si interarme…Dar o sa ne arate el in curând,ca patron de televiziune,cum este să fii mogul de interes raional si cum renaşte partidul din te-miri-ce,ca musca din kkt…
  Pentru că iese interfaţa,recte domnul Gheorghe,colonelul,insărcinatul cu afaceri in relaţiile cu bucovinenii,pe la cine ştie ce organ de presa,vreun Răcnet al Obcinelor Mari&Mici,pe la televiziunea pentru o regiune penticostală puternică,deci iese si sare lejer peste promisiunile electorale (“…lasă,astea se rezolva ele…),ce gaze,ce pârtii de schi,care centură,dar eu am zis,staţi ghinişor că avem festivaluri – ale brânzei,cepei,cetinei,ale oauălor de pikera&struţ inchistrite,hai in Bucovina,marş in Bucovina,Crăciun in Bucovina,Sf.Aşteaptă in Bucovina – numa’ să ştiţi sa fâşcâiti şi sa aveti know-how-ul de mâncat mici!
  In toata splendoarea sa histrionică de aranjor de panarame de bâlci,de iarmaroace galiţiene făcute după modelul luat de la pretenii ukraineni de peste gard,o bucovină butaforică sezonieră ,Bucovina Felix,in care lăcuitorii se imbracă hojma ,in aceleasi haine de sarbatoare, la muls,la arat,la dat cu jula,la violuri atât in grup cât si asupra unor babe pesediste individuale,la biserică si la notar,pe scenă dar si pe holurile şcolii,ce mai!
  Si in care preşedintele CJ,ales indirect, este un fel de agent comercial,comis voiajor al unor interese tulburi,veniţi sa luati lumina apoi hai să va facem noi rost de un ecumenism soft,adica frivol,in care voi puneţi ,măi nătângilor,bisericile si mânăstirile iar noi punem dughenele si know-how-ul de făcut bani precum si bici din kkt ,să vedeti si voi cum pocneşte…
  Cu ce rezultate ?
  Cu aceleaşi din primul lor mandat,important este să vina cineva să vă facă aeroport,centura,cetate ca să aveţi unde vă micţiona cu ocaziunea unor festivaluri precum cele de mai sus ,y compris Bucovina Rock Castle,apoi unul medieval cu domni si domniţe,cavaleri imbracaţi in bulendre second-hand luate pe dos,altele… Dar mai avem si proiectul stefanian,că doar noi am pus festivalurile,toate bucovinene,iar un oarecare Stefan ,viteaz-viteaz,dar cam prostanac si kurvar,deoarece el nu stia ca locuieste in Bucovina,in capitala ei,el credea cu este un fel de sef peste Moldova,cu hotarul pe Ceremus,deci el a pus bisericile “bucovinene”…
  In acest timp statisticile oficiale,reci si distante,arată că la turism Suceava nici nu apare in primele 8 (opt) judeţe ,ca număr de vizitatori străini,fie ei si diasporeni,ceea ce inseamnă că agentul comercial Ghiţă este fie prost, fie canalie,fie amândouă! Iar la salarii,in aceleaşi statistici, apare si Suceava,ca judet,intre primele trei cu cele mai mici salarii…
  Iar Judetul Botosani,hulitul,persiflatul,Paylanda,rezervorul de bucovineni reşapaţi,nu apare,măi Ghită,la cei cu salarii mici… Oare de ce? Fiindca – aruncam si noi o ipoteza de lucru – nu traiesc din iluzia festivalurilor?
  Dar cu locurile de muncă nou create,cum stăm? Că tot din statisticile INS rezulta că in România s-au creat cam 72.000 locuri de munca tomnai in regimul pesedist de care zice domnul Nelu ca ne-au scapat ei!
  Ce sa fie?
  Iata: sub conducerea dumnealor,adeca de cand au luat ei puterea,tusea si junghiul,Ghita+Nelu=Love=Liby,au aparut meserii noi,care nu apar in nomenclatorul de functiuni,de locuri de munca,cum ar fi:
  -horitori&horitoare de dreapta;hăulitori ,răgălai de şanţul Cetăţii; boncăluitori&micţionari idem, la şantul Cetăţii;diseuze,fripteuze (care fac fripturi si mici la festivaluri&cumetrii de dreapta);inchistritori de oauă;cofecţioneuri de catrinţe&iţari, la imprimantă;jurnalişti_pupincurişti,cu gramatica si ortografia dobândite prin efracţie si escaladare,in/din/cât display-ul telefonului mobil,creştini ortodocşi penticostali;reprezentanţi ai interesului national,cu grade luate prin vii,la apelul de seară…
  Că, dacă nu este asa,sa ne spuneţi dvs. cum e…
  Dar, ca să evitam monotonia,trebuie sa stăm strâmb si sa judecăm drept: firma Ghita&Sohn tot a făcut ceva pentru judeţ – anume,ne-a lăsat ca propunere inedită de activitate economica aducatoare de venituri colosale creşterea vacii de carne in sistemul lohn! Adica,fermierul olandez,de pildă,işi trimite vacile batave costelive la Bucovina domnului Ghită,la alegatorii săi din zona de munte,ăia le cresc purtându-se cu ele ca cu oul cel roşu,in regim de stabulaţie libera-la,apoi dupa ce pun carne pe ele,le trimit inapoi, gata lohn-ite,in Olanda!
  Ezact ca mai jos,unde aveţi ocazia sa faceti comparaţii,cine cu cine seamană:
  http://prntscr.com/ezrxpd
  Eu mizez pe flerul devenit proverbial ca si pe imaginea domnului Predoiu,insă nici cu Ghita nu mi-e rusine! Cât despre Nelu,sa-I lăsăm la oauăle sale inchistrite,de creştin ortodox cu dispensă…
  Cum ar zice o veche admiratoare a domnului Ghiţă,doamna Maria Loghin-Suceava,incordându-şi lira:
  “ …Colea-n vale-n grădiniţă/paşte vaca lui Gheorghiţă/şi cu vaca lui Ion/numa ‘ in sistemul lohn!”
  Bis!

 2. avatar mediul spune:

  Intr adevar, foarte palpitante alegerile astea de la PNL, cred ca au fost urmarite cu sufletul la gura de cei pe care i au interesat(daca au interesat pe cineva).Părerea ta

* necesare