La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 2.318 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Previziuni 2

iun.3

Pentru că mai multă lume, prieteni, apropiaţi sau chiar necunoscuţi, m-a întrebat cine va ieşi învingător după scrutinul de duminică, 5 iunie, am să încerc câteva previziuni.

Să vedem dacă îmi şi ies, pentru că acum 4 ani am cam dat-o în bară, dar vorba aia, nimeni nu-i profet în ţara lui.

La Consiliul Judeţean Suceava am auzit PSD-işti care spun că vor vota cu Flutur şi implicit cu PNL, după ce actuala conducere a judeţului, social-democrată de altfel, i-a dezamăgit profund. Condiţia ca Gheorghe Flutur să ajungă preşedinte al CJ Suceava este aceea ca PNL să ia 19 consilieri, adică să aibă 51% la alegeri, iar asta e foarte probabil. Aşa că, pentru CJ Suceava pariul meu este PNL câştigător şi Gheorghe Flutur preşedinte.

În municipiul Suceava lucrurile sunt un pic mai complicate. După cum am mai spus aici, lupta va fi destul de dură, dar cred că Ion Lungu pleacă la drum cu prima şansă. Dacă va şti să-şi conserve avantajul pe care-l avea încă din start va fi ales din nou primar. Să vedem cât de mult îl ajută sau îl încurcă şi ploile din ultima vreme.

alegeri

Pentru Consiliul Local Suceava cred că vom avea trei partide: PNL, PSD şi ALDE. Bine, este posibilă şi apariţia celor de la PMP, dar pentru a scoate procentul de 5% vor avea mari emoţii.

O luptă pe viaţă şi pe moarte este la Rădăuţi, unde eliminarea din joc a primarului ales acum 4 ani, Aurel Olărean, lasă deschisă orice variantă câştigătoare. Aflat pe valul PNL îl creditez pe Cătălin Miron cu şansa întâi, dar repet, învingătorul se va decide la mustaţă.

În fine, singurul oraş unde se mai dispută funcţia de primar este Vatra Dornei. Şi aici va fi o bătălie mare între Cezar Ioja şi Ilie Boncheş, iar primar va fi cel care îşi va atrage mai bine electoratul de partea sa.

Despre celelalte oraşe importante din judeţ nu este mai nimic de spus, primarii în funcţie din Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Siret fiind mari favoriţi pentru a prinde un nou mandat. 

subscribe to comments RSS

Există 2 comentarii

 1. avatar mediul spune:

  D le Sandrinio, am si eu o previziune cu sanse 100% de a se indeplini. Nu despre castigatori ci despre pierdantul acestor alegeri.
  Eu afirm cu toata convingerea ca, indiferent cine va castiga aceste alegeri(in Suceava sau oriunde altundeva in Romania), singurul pierzator important va fi marea majoritate a romanilor cinstiti(NOI), increzatori naivi intr un sistem asa zis democratic al unor alegeri care de fapt nu iti ofera nici o alternativa: ori EI ori tot EI.

  Alegerile acestea nu sunt importante decat pentru EI si pentru apropiatii lor. EI si au impachetat interesele intr o forma pe care NOI ar trebui sa consideram ca serveste nevoilor noastre. Aceasta inselatorie grosolana a prins de a lungul multor ani si probabil va prinde si acum.

  Drept pentru care eu ma cac in alegerile LOR.

 2. avatar Alecu spune:

  Hmmm … „singurul oraş unde se mai dispută funcţia de primar este Vatra Dornei. Şi aici va fi o bătălie mare între Cezar Ioja şi Ilie Boncheş, iar primar va fi cel care îşi va atrage mai bine electoratul de partea sa”. Primarul „Doamne ajută!” a căștigat cu vreo 70%. Aici nu ți-a ieșit previziunea. Oricum, nimeni nu-i perfect! Totuși, când îmi aduc aminte cum scriai anul trecut că Lungu nu trebuie să mai iasă primar și că oricine în locul lui ar trebui susținut … Nu simți nicio amăreală? În afară de jena/scârba pe care ți-o provoacă alde ăștia ca mine care nu te laudă deloc.Părerea ta

* necesare