La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 2.236 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Pronosticurile mele 6

iun.8

Campania electorală s-a cam încheiat. Ce a fost de spus s-a cam spus, acum urmează să vorbească alegătorii.După tot spectacolul la care am asistat în ultima lună mi-am făcut o părere despre ceea ce se va întâmpla duminică, pe 10 iunie.

Ofensiva puternică a USL, cu greii de la Bucureşti veniţi în cascadă la Suceava, nu cred că o să ajute prea mult. Zarurile sunt aruncate şi spun asta bazându-mă atât pe anumite sondaje, pe discuţiile pe care le-am avut cu diferiţi membrii ai ambelor tabere combatante, cât şi cu alegătorii, care vor înclina până la urmă balanţa într-o parte sau alta.

Să le luăm pe rând. La Consiliul Judeţean câştigător va fi Gheorghe Flutur, cu 15-20% din procente în faţa lui Cătălin Nechifor. Pentru candidatul USL, o pierdere cu 15% poate fi considerată chiar un succes, asta în condiţiile în care această alianţă va reuşi să adune o majoritate în rândul consilierilor judeţeni. Dacă nu vor obţine 50%, iar PD-L se va alia cu PP-DD, liberalii şi social-democraţii vor avea parte din nou de patru de ani de opoziţie şi frustrări.

La Primăria Suceava, lucrurile în privinţa Consiliului Local stau cam la fel ca la nivel judeţean, alianţa cu PP-DD urmând să fie decisivă. Cu menţiunea că Ion Lungu îl va bate pe Alexandru Băişanu cu o diferenţă de cel puţin 25 de procente.

La Gura Humorului câştigătorul se ştie de acum patru ani, în persoana primarului Marius Ursaciuc, cum la fel de cunoscut este şi învingătorul de la Siret, respectiv primarul în exerciţiu Adrian Popoiu.

Nici la Fălticeni şi Rădăuţi nu vor fi probleme pentru primarii în funcţie, Vasile Tofan şi Aurel Olărean urmând să câştige un nou mandat.

Foarte strânsă va fi lupta la munte, unde învingătorul este incert la Câmpulung Moldovenesc, şanse de câştig având, poate surprinzător pentru unii, chiar şi primarul rejectat de PD-L şi care s-a dat independent pe ultima sută de metri, Gabriel Constantin Şerban. Şi la Vatra Dornei se anunţă o luptă strânsă, discursul coerent al lui Cezar Ioja fiind combătut de adversarii săi cu acţiuni jegoase, gen atacuri la familie şi la un trecut care există doar în imaginaţia bolnavă a celor disperaţi că-şi vor pierde privilegiile odată cu puterea.

subscribe to comments RSS

Există 6 comentarii

 1. avatar carmen spune:

  Conform sondaj IRSOP si ce am mai aflat la Consiliul judetean batalia este crancena Flutur 44% Nechifor 44%.La Consiliul local si Consiliul judetean USL are 60%

 2. avatar jack spune:

  Sandrinio, nu stiu ce informatii ai sau de unde le-ai luat dar iti pot spune ca este impotriva oricarei logici ca Olarean sa ramana primar in Radauti. Din cite stiu eu, contrar a ceea ce s-a prezentat la TV si in presa din suceava, PDL-ul a cam fost huiduit la scena deschisa in aprox 80% din localitati(Flutur). Dar, vorba ta, vom vedea! Dupa parerea mea, Flutur este doar un MIT. Pentru suceava el a facut un marketing scump(oi pe dealuri, tot soiul de tarabe, intr-un cuvant doar chitibusereli). Programele mari de infrastructura le-a pornit Marza(se poate verifica foarte simplu). Faptul ca Flutur isi aroga meritele este o propaganda ieftina(cum se practica in Coreea de Nord). Dar aceasta propaganda tine aici in zona asta pentru ca oamenii sunt foarte saraci si extrem de inculti(vreau sa fiu totusi elegant in exprimare).

  • avatar ion caciula spune:

   :)) sa deschizi gura aici luni. pana atunci mai vedem. daca pedeleul ia la suceava cel mai mare scor pe tara ma cac pe mine de ras. sunteti de tot cacatul.

   • avatar jack spune:

    ba ioane, cum e? totusi pdl-ul are un scor bun la suceava. din fericire nu-i majoritar.si din nefericire pentru tine cred ca te-ai constipat!:))

 3. avatar jack spune:

  daca ia cel mai mare scor pe tara imi voi mentine afirmatia facuta in ultima fraza din primul comentariu.

 4. avatar mediul spune:

  sper ca nu v ati riscat banii pe la vreo casa de pariuri cu pronosticurile astea, d le ziarist!
  sau poate vi le a „sugerat” cineva, spuneti drept!Părerea ta

* necesare