La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 2.195 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Pupincurismul şi turismul 6

aug.14

De câteva săptămâni bune asist la acest spectacol numit „Pelerin în Bucovina”.

Pentru a fi sincer de la cap la coadă, trebuie să spun că ideea nu este deloc rea, mai ales că s-au accesat fonduri europene pentru a promova Bucovina şi pentru a atrage turiştii. Orice tip de promovare e binevenită, iar proprietarii de pensiuni şi hoteluri ar trebui să-i mulţumească apăsat preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur.

Nu pot să remarc şi o serie de evenimente de-a dreptul hilare. Despre distinsul pelerin Niculai Barbă şi a sa cursă pe jos, apoi cu bicicleta şi care în final s-a dovedit cu maşina am scris deja şi nu are rost să mai revin.

Una din ultimele acţiuni din acest proiect a fost pelerinajul directorilor de instituţii sucevene, când pe jos, când cu maşina, de la Poiana Micului la Suceviţa. Fireşte, peste munte.

Au răspuns prezent o grămadă de pupincurişti. Şi spun asta cu toată responsabilitatea pentru că pe traseu unii aproape că şi-au dat sufletul, dar au vrut cu tot dinadinsul să-i dovedească lui Gheorghe Flutur ce idee bună a avut. Sunt tare curios dacă o parte bună dintre directori, atât bărbaţi, cât mai ales femei, merg măcar pe jos până la piaţă. Convingerea mea este că nu, iar dacă maşina instituţiei ar putea depune mărturie ar avea multe de spus.

Nu văd scopul de a-i duce pe directori în acest pelerinaj, doar dacă nu cumva Flutur le-o fi trasat ca sarcină obligatorie şefilor de instituţii să organizeze astfel de evenimente şi cu angajaţii din subordine. Ar fi o bună modalitate să-i facă pe oameni să uite de disponibilizări, reduceri salariale şi presiuni din toate direcţiile. Eventual, indezirabilii pot fi uitaţi prin pădure.

subscribe to comments RSS

Există 6 comentarii

 1. avatar kuku spune:

  Ar merita o dezbatere serioasa,pentru ca pretentiile lui Flutur cu privire la rezultatele actiunilor sale de imagine (care ii merg pentru ca are sprijinul indirect si uneori direct al USL Suceava, cu care se hârjoneşte in considerarea unei viitoare curvasării) sunt si deplasate si hilare – de exemplu,de unde scoate el cifrele alea cu ocuparea spatiilor de cazare la 97% ?? Ori fi spatiile de cazare ale pedelistilor sai,mai bine s-ar ocupa sa se creeze contextul normativ necesar pentru ca proprietarii de pensiuni neafiliati politic si cu spagile in registrul jos sa poata si ei trai… Apoi,nu e gluma,ce sa vada cei 7 (sapte) pelerini austrieci care au speriat estul daca se urca in trenul de epoca impins /tras cu LDH-ul? Balarii,puradei dezinhibati care isi fac nevoile pi pironul garii Itcani,alte gari parasite in care si barurile se inchid ! Daca se ia anuarul statistic al Sucevei cu datele de pe 2010,alt an cu ofensive din astea cretine, cu festivaluri,ambasadori islamisti ospatati de Dragos Juravle cu şoric si alte delicatese de porc (deh,la Gitty, la Iasi,precum si la Vicov de Sus toti musulmanii mananca porc,altfel sunt trasi in teapa…),se vede spectacolul deprimant al unui an ratat,cum se profileaza si acesta. Bifeaza actiuni,lumea il vede cum alearga cu bundita pe umar,transpirat,coborand regal din tren,amestecandu-se cu nebunii la Sasca,etc… Sigur ca maine ,15.08.2011, va fi full la Putna dar cand nu a fost de la Stefan cel Mare incoace?
  Dupa toate aceste dezmaturi publicitare jenante,cu sefii de institutii facand alpinism de circumstanta dupa ce ,inainte de a pleca,si-au inchis scaunele directorale in fichet ca sa nu le ocupe alti directori care le-au castigat in instanta… Nu pare de la Casa de filme numarul 9 de la Sasca?
  Bani europeni pentru turism? Sigur,e ceva serios insa acesti bani pot fi cheltuiti cu rezultate nu la imaginea lui Flutur ci la dezvoltarea tursimului – daca,de exemplu,s-ar da bani unor studenti merituosi sa faca site-uri de promovare cum fac toti vecinii nostri,daca s-ar face drumuri de access adevarate,daca proprietarii de pensiuni ar fi eliberati de biruri si taxe de protectie,daca PDL ar cere azil politic in Ucraina,toate acestea nu ar fi mai potrivite? Intrebare retorica.

 2. avatar mediul spune:

  Dl Flutur are ambitii care depasesc mult simtul realitatii si idei pe cat de marete pe atat de daunatoare mediului. Exemplul deja realizat este cat se poate de ilustrativ.
  Intrebati pe cineva care a fost pe Rarau in zilele din week end ul 13 – 15 august. La ce a folosit drumul super Pojorata – Rarau? Ca sa aduca sus pe munte o groaza de marlani (aprox. 1000 de auto in doua zile}, sa lase mizeria de pe lume si sa strice cheful tuturor celor care iubesc cu adevarat muntele.
  Intreaba l te rog Sandrinio pe Voicu Raia despre ce a fost acolo si roaga l sa ti spuna sincer ce crede despre asta(si el depinde de fonduri de la CJ}.

 3. avatar COSTEL spune:

  19 motive să rămâi în România

  1) Pentru că din România poţi să pleci, totuşi, oricând. Nu te ţine nimeni cu forţa;
  2) Pentru că aici ceilalţi sunt gata să împartă cu tine tot ce au: manelele din maşină, gripa din autobuz şi nevasta de acasă;
  3) Pentru că aici marinarul a ajuns preşedinte. Îţi dai seama unde poţi să ajungi ca pompier sau mecanic auto?
  4) Pentru că doar în România sunt mai multe Jeep-uri decât milionari şi mai mulţi milionari decât firme;
  5) Pentru că doar aici ni se pare firesc să primim fără să oferim ceva în schimb;
  6) Pentru că România e singura ţară în care numai dacă priveşti la cei care muncesc, primeşti un spor de spectator numit „indemnizaţie de conducere”;
  7) Pentru că doar aici te poţi bucura în orice clipă de ospitalitatea proverbială a poporului român. De pildă, în trafic, toată lumea vrea să-ţi cunoască mama şi să-ţi iubească copiii, morţii şi sfinţii;
  8) Pentru că suntem singurul neam la care „hoţule” este o vorbă de alint;
  9) Pentru că doar aici putem vorbi urât de unguri, bulgari, evrei, olteni, moldoveni, ardeleni. şi să fim consideraţi haioşi în acelaşi timp;
  10) Pentru că avem cea mai bună shaorma, chiar dacă arabii sunt minoritari;
  11) Pentru că aici cineva se poate numi Simona Sensual, fără să fie neapărat actriţă porno;
  12) Pentru că avem mai multe Silicon Valley, dar nu între două dealuri din California, ci între doi sâni din Dorobanţi;
  13) Pentru că aici poţi să devii şofer, fără să dai vreun examen;
  14) Pentru că numai în România se poate organiza campionatul mondial de 3.000 km slalom printre obstacole (căruţe, gropi, câini morţi de foame, beţivi morţi de beţi);
  15) Pentru că pe meleagurile româneşti zăpada este considerată sfântă, numai pentru că a picat din cer. Odată aşezată pe şosea, o lună de zile nu o mai atinge nimeni;
  16) Pentru că în România se iau pauze înainte de a începe munca;
  17) Pentru că românii sunt foarte ataşaţi de noţiunea de politeţe. Atât de ataşaţi, încât, de pildă, le este foarte greu să dea de la ei un simplu „bună ziua”;
  18) Pentru că doar aici parfumul se cumpără după nume, nu după miros;
  19) Pentru că atunci când toate locurile din iad vor fi ocupate, România va deveni destinaţia de rezervă. Cei care rămân aici vor fi scutiţi de cheltuielile de transport.

 4. avatar Bara Vasile spune:

  Kucule se scrie „peronul garii”si nu „pironul garii”fii si tu atent la gramatica,nu numai altii.Ai si tu cumva vreo pensiune si vrei sa fii eliberat de taxe?

 5. Odata cu lansarea celor doua produse, CROSSwire si TRUSSwire, obiectivul nostru este acum mai real decât oricand.Părerea ta

* necesare