La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

  • 1.380 vizualizări

Popularitate

  • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Rectorul „taxe majorate” 0

mai23

Adrian Graur, fostul rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, are toate motivele să-şi plângă în pumni.

Urmaşul său pe funcţia de rector, Valentin Popa, pe care l-a susţinut necondiţionat conduce instituţia într-un mod cel puţin curios.

Singura sa realizare, dacă poate fi numită aşa, este creşterea taxelor de tot felul, în unele cazuri chiar şi de câteva ori. Practic, din dorinţa de a face bani, birurile au crescut şi totul pe spatele studenţilor, care la finalul unei facultăţi vor constata că mai bine urmau cursurile unei instituţii de învăţământ particulare.

Justificarea ar fi aceea că taxele nu au mai crescut de câţiva ani. Corect şi nu prea. Şi asta pentru că rata inflaţiei în ultimii 4 ani în România a fost foarte mică, iar cursul de schimb euro-leu aproape că a stagnat. De exemplu, în mai 2009, euro era cotat la BNR la 4,15 lei, iar acum este 4,34 lei. Devalorizarea a fost mică în comparaţie cu taxele care au crescut de 3-4 ori, aşa că eu nu văd nici o justificare.

O altă „realizare” a lui Valentin Popa este distrugerea şi ciunţirea parcului din faţa Universităţii. Nu ştiu cine i-a dat aprobări pentru lucrările de acolo, dar mie mi se pare un adevărat genocid ecologic.

În rest, nu am văzut nimic deosebit în activitatea rectorului Valentin Popa. Iar perioada de graţie care i se acordă oricărui nou venit într-o funcţie a trecut.

Oare Aurel Burciu s-ar fi descurcat mai bine?

subscribe to comments RSS

Încă nu există comentarii

Părerea ta

* necesare