La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 1.913 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Refuz să stau cu mâinile în sân 1

mart.27

Îi mulţumesc lui Nicu Axinia, fost viceprimar al oraşului Broşteni, care mă propune drept candidat pentru Primăria Suceava.

E onorant ca o persoană să mă vadă în această postură, mai ales fără a exista vreo discuţie prealabilă. O propunere pe care am citit-o şi eu, în această dimineaţă, pe reţelele de socializare.

Nu mi-am propus să candidez pentru funcţia de primar al municipiului Suceava şi nici nu o voi face, pentru că menirea mea cred că este alta.

Asta nu înseamnă că voi sta cu mâinile în sân şi voi privi nepăsător la tot ceea ce se întâmplă în jur, la modul cum Suceava involuează. Pentru că, asta se întâmplă în acest moment. Regresăm.

primaria suceava

Dacă stau bine şi îmi amintesc, cred că doar pe vremea lui Marian Ionescu mai erau asemenea gropi în oraş. Credeam că acele vremuri au dispărut, dar se pare că m-am înşelat. Un hâtru îmi spunea ieri că serbăm centenarul unirii şi în gropi. S-au unit şi sunt mai puţine. Dar mai mari.

Dar problemele oraşului nu se reduc la gropi. Suceava are nevoie de curăţenie, de parcuri de agrement, de infrastructură rutieră, de poduri, de o sală polivalentă, de un bazin de înot, iar lista este extrem de lungă.

Pentru toate acestea voi milita şi mă voi implica. Consider că a ne plânge de milă fără să întreprindem nimic este la fel de criminal ca a conduce oraşul aşa cum se întâmplă acum. Sper să adunăm alături şi alţi oameni, alţi suceveni care sunt nemulţumiţi de modul cum arată oraşul.

Şi slavă Domnului, cred că de aceeaşi părere sunt mulţi, foarte mulţi suceveni. Trebuie doar să ne punem pe treabă.

subscribe to comments RSS

Există un singur comentariu

 1. avatar Sucevean spune:

  Ideea cu o candidatura CREDIBILA la Primaria Sucevei, e dorita de multi dintre noi, sucevenii. Ma refer la cei putini/multi care nu il voteaza pe Lungu pentru pomana cu sarmale sau mici si bere cu orice ocazie se iveste, doar doar o sa-l mai voteze lumea la un nou mandat. Se pare ca TACTICA asta a functionat si e posibil sa functioneze si de acuma incolo, atata timp cat mentalitatea bazata pe logica „macar asta ne da ceva” e de mare actualitate. Sa nu uitam, ca din pacate intelectualitatea orasului, cred eu scade din doua motive: ne pleaca premiantii si copii bine crescuti si raman in urma cei cu DIPLOME de la fabricile din SUCEAVA.
  Referitor la ce e de facut? Pai in afara de a scrie pe acest blog, unul sau altul, si asta tot degeaba, cam nu prea vad ce se poate face. Oricum nu le pasa, nici lui LUNGU&Co si nicunui functionar de la primarie care zace pe salarii de multe milioane fara sa faca nimic. Doar azi prin centru, cei ce „montau” casute, mai ca adormeau sprijinindu-le. O firma privata, monta cu acelasi numar de oameni, toate casele alea in jumatate de zi. Nici sloganul ca noi ne facem ca muncim, voi va faceti ca ne platiti nu mai e valabil. De ce? Fiindca sunt platiti fff bine sa frece menta.
  Cine sa-i verifice? Sau pe aia de la curatenie? Sau problema cainilor, sau a parcari pe trotuare? Sunt toti intr-o increngatura de rudenie de numai o „bomba atomica” la primarie ar putea schimba radical situatia. Cred ca trebuie dati 80% afara si adusi in locul lor 10% HARNICI si cu chef de munca, pe salarii foarte foarte bune, dar sa ZBARNIE.
  Hai sa ducem rationamentul si mai departe. Pe cine am vota la localele urmatoare? PSD? Pai Lungu a fost la PSD. E evidenta cardasia cu PSD, care are obligatii fata de Lungu si sleahta lungului, sigur are nenumarati PSD-isti. Sa nu uitam ca mai ciripea CUSNIR pe acest forum, dar a tacut. Fie a fost angajat vreun apropiat, fie au fost incheiate niste contracte, fie s-a gandit ca daca participa si castiga primaria, i se poate „intoarce” favorul.
  A mai fost vehiculata optiunea unui securist cu acte, dovedit. Securist? Asta vrem dupa aproape 30 ani de la revolutie?
  Daca va uitati la primaria Suceava pe acea panoplie cu fosti primari ai orasului, veti vedea ca primii, au fost austrieci. Poate asta e solutia, primar din afara tarii/orasului.Părerea ta

* necesare