La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 2.629 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Relu Fenechiu la Transporturi? Un dezastru pentru Suceava. 6

dec.18

Unul dintre numele vehiculate de presa naţională pentru postul de ministru al Transporturilor este ieşeanul Relu Fenechiu.

Dacă această informaţie pe surse se va confirma, Suceava poate începe deja să plângă. Lui Fenechiu nu i-a plăcut niciodată Suceava, iar numirea sa la Transporturi va însemna că cele mai multe fonduri vor fi direcţionate către Iaşi.

Şi câte investiţii ar fi necesare la Suceava, aeroport, modernizarea drumului european E85, de la Roman până la Siret, finalizarea şoselei de centură a Sucevei sau demararea investiţiei staţiei intermodale de transport marfă pe calea ferată de la Dărmăneşti.

Dintre aceste patru mari obiective, doar unul are şanse să fie finalizat, şi mă refer aici la şoseaua de centură. Pentru celelalte, cred cu tărie că trebuie să punem deja cruce şi să ne facem cruce ca ieşeanul Relu Fenechiu să nu stea prea mult în fruntea Ministerului Transporturilor.

Apropo, aţi văzut vreun sucevean propus pentru vreo funcţie de ministru în noul cabinet Victor Ponta?

 

subscribe to comments RSS

Există 6 comentarii

 1. avatar VIOREL spune:

  Da il pune pe Manolea la Ministerul propagandei.

 2. avatar COCO spune:

  Banii si padurile Sucevei trec pe la Bucuresti si se duc in Teleorman, la Dragnea si la Crin, iar bucovinenii trebuie sa mearga la Iasi sa-i ceara unui nenorocit de crasmar ca Fenechiu, autorizatie pentru un metru cub de lemne.

  Problema este ca se redistribuie avutia tarii. Faptul ca banii de la Timisoara pentru a fi cheltuiti la Timisoara trebuie sa treaca mai intai pe la Bucuresti.

  Faptul ca banii stransi din taxe si impozite la Suceava si din exploatarea padurilor, comoara noastra cea mai mare, o sa-i toace un golan.

  “Intr-o societatea capitalista se vand produse care aduc profit. Intr-o societate socialista sau intr-un capitalism de cumetrie profitul se obtine din vanzarea favorurilor”.

  Fenechiu este un personaj gregar care nu stie decat sa puna mana pe mitraliera cand aude de cultura, de Suceava si de Bucovina.

  Eu insa cred ca Ponta ne va scoate din Europa.

 3. avatar ROXI spune:

  Recladim si regionalizam, nu mai plangem, nu mai bocim in fata la CJ ca Boc vrea 14 euroregiuni si ca noi, saracutii si obiditii, vom merge cu traista-n bat pe la doctori, tocmai la Vaslui, stam pititi si tremuram de spaima si de remuscari…poate, poate…”nu mai urlam ca “…la,la, bla, bla…Bucovina nu-i a ta! da, bai, astia is mai rai ca ailalti, am incurcat-o”. Nici Marele Alb nu mai vine cu ceai cu rom sa va planga ipocrit si sagalnic de mila, nici o matura puturoasa si alcoolica cum este Darja si care sa profaneze tricolorul, legat de gat ca pe o opalca la un magaroi sifilitic si chior, nu, nu mai vreti revolutii ca si astia ne-au mintit…nu! Astia, ai lui, fac mai rau si mai aiurea decat ceilalti, da, am luat-o nebuneste si repede in barba de vedem galaxii intregi si nu stele, ne reguleaza si ne mint astia de ne rup. Nu mai faceti mitinguri, mai verzilor de baba chioara, nu va mai legati de garduri cu catuse?…

  Reclădim si regionalizam tarisoara cu Felix, cu Iliescu, cu Nuș, cu guzganul rozaliu, cu nepotul Tamarei care a furat și hidrocarburile din subsol, cu Mazăre, cu Dragnea, cu Oprișan, cu marionetele tălambe Fenechiu și Crin si alte cozi de topor, etc, etc, etc,…

  Numai că despre ei știm deocamdată că nu sunt buni decat de demolat, da poate a faciii la anul!!! Nu cred insă că sunt constructori. Sau, cine mai știe! Este vorba de „eu te-am făcut, eu te omor”. Să fie prima oară cand este valabilă și expresia „eu te-am omorat, eu te fac la loc”?.

  Si nu tasneste asa un ras sacadat si nervos din piepturile voastre de martiri ai bordurilor, fara remuscari trucate si platite, nu? Adio mandra Suceava, adio, taramas al manastirilor, adio Bucovina, sa mergem cu totii la Iasi sa-i lingem izmenele si papucii unui golan si unui tigan ca Fenechiu ca la noi avem impotenti slugarnici si venali, obezi in functii inalte, la CJ, trantori si tradatori, mari amanti sufocati de slanina. Adio, bravi si mandri suceveni, (nu-i asa ca suna pasoptist?) judetul si regiunea ta se pregateste sa moara, iar voi– la drumul mare unde va indeamna toti veneticii si neputinciosii.

  Nu va mai simtiti acum umiliti cand, dintr-un condei, aproape toata istoria voastra este aruncata la gunoi? Sau e ghinisor asa daca avem ceva de rontait si de baut?

 4. avatar VIOREL spune:

  Manole iti pute gura!

 5. avatar Bara Vasile spune:

  D-le roxi,sunteti simpatic tare cu numele zootehnice pe care le-ati dat politicienilor(Marele Alb si guzganul rozaliu) de am ras pe saturate.Acum daca tot spuneti ca politicianul Fenechiu este tigan de ce nu l-ati boteza si pe el cu numele unei rase de porci de formatie veche cum ar fi de pilda:Negru de Strei.Aceasta rasa de porcine era crescuta numai in genoteci de suine ca rezerva de gene,fiind folosita ca infuzie de sange la rasele perfectionate sensibile la boli in vederea sporirii rezistentei la epizootiile cu difuzibilitate mare intr-un timp relativ scurt(Pesta,Rujet,etc).Odata cu distrugerea cx.zootehnice de porcine au fost distruse si genotecile,asta datorita deciziilor tembele ale politicienilor,asa ca,cu numele raselor de porcine vor fi botezati politicienii dar totul depinde de culoarea pielii pe care o au,pentru a li se potrivi si noul nume de botez,si pentru a avea succes in politica mizerabila cu care ne pacalesc pe noi.Părerea ta

* necesare