La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

 • 1.913 vizualizări

Popularitate

 • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Să ajutăm PSD Suceava să intre în legalitate 3

mai22

Biroul Electoral Municipal Suceava a admis plângerea formulată de Partidul Ecologist Român privind încălcarea legii electorale de către PSD Suceava.

Consecinţa este că social-democraţii suceveni trebuie să retragă de pe piaţă cele 55.000 de pliante electorale în care a folosit ”combinaţia de culori şi însemne grafice care evocă drapelul României”, pliante distribuite pentru promovarea candidaturii la funcţia de primar de Suceava a medicului Tiberius Brădăţan.

Ca o paranteză, ideea că folosirea culorilor din drapelul naţional este o încălcare a legii electorale mi se pare o absurditate, dar unde-i lege, fie ea şi votată cu fundul, nu-i tocmeală. Păi dacă un candidat ne pune culorile din steagul Ungariei pe afişul electoral e mai bine?

pliant psd

Revenind la oile noastre, PSD nu va putea strânge niciodată cele câteva zeci de mii de pliante şi asta din motive obiective. Sute sau poate mii de astfel de elemente de campanie electorală au ajuns deja la coşul de gunoi ori au fost aruncate pe foc sau în vreun ungher al casei.

Un astfel de exemplar am şi eu şi ca să fiu sincer nu ştiu şi nici nu mă interesează ce aş putea face cu el. Totuşi, pentru a respecta valorile democraţiei, mă ofer să ajut la strângerea de pliante ilegale marca PSD.

Îi provoc pe toţi cei care mai au un asemenea exemplar să mi-l „doneze” pentru a-l trimite acolo unde a menţionat Biroul Electoral Municipal Suceava, adică la tocătorul de maculatură. Bine, puteţi s-o faceţi şi voi acasă.

Cine doreşte să „ajute” la această cauză nobilă mă poate suna la telefonul 0744.479.733.

 

Apropo, amenda sau sancţiunea pentru încălcarea legii electorale cine o va suporta? Se aude domnu strateg Donţu?

subscribe to comments RSS

Există 3 comentarii

 1. avatar Precizări spune:

  1. Sunt interzise afisele electorale care COMBINĂ CULORI sau alte semne grafice, astfel incat SĂ EVOCE simbolurile nationale ale Romaniei ori ALE ALTUI STAT (alineatul 7 al articolului 79 din Legea 115/2015 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, pentru modificarea Legii administratiei publice locale nr. 215/2001, precum si pentru modificarea si completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali – ce nume frumos!)
  2. BEC a adoptat Hotărârea 27 din 19.05 prin care a dispus retragerea şi depunerea materialelor la sediul organismului, „urmând ca acestea să fie restituite după alegerile locale din 5.06.2016 (o fotocopie a documentului este accesibilă pe blogul unui alt coleg jurnalist). BEC nu a hotărât distrugerea materialelor, cum se înţelege.

 2. avatar Precizări spune:

  Şi candidatul PMP la funcţia de primar a municipiului încalcă prevederile Legii 115/2016, art. 73, cu privire la informaţiile care trebuie să însoţească orice sondaj de opinie. Aşa zisul sondaj (desfăşurat pe un portal web) apare într-o foaie volantă distribuită astăzi (luni, 23.05.16) în cutiile poştale. Văd că există şi diverse articole preluate cu menţionarea sursei (monitorulsv.ro, agerpres.ro, newsbucovina.ro), o posibilă încălcare a drepturilor de autor.

 3. avatar mediul spune:

  Cum dracu s ajutam psd sa intre in legalitate? E ca si cum am incerca sa facem din John Dillinger, Al Capone si fratii Corduneanu cetateni model.Părerea ta

* necesare