La Stejari Residence

Articol scris

Vizualizări

  • 2.691 vizualizări

Popularitate

  • 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele

Bârfa următoare

Bârfa anterioară


ArtBOA

Gavril Marza
Gheorghe Flutur
Ioan Balan
Ioan Nechifor
Ion Lungu
Mirela Adomnicai
Orest Onofrei
Ovidiu Dontu
Varujan Vosganian

Se anunţă mari probleme pentru Jean Valvis. Şi nu numai. 1

nov.14

Presa de ieri şi de astăzi a relatat despre un om de afaceri eleveţian pus sub acuzare de procurorii din ţara cantoanelor pentru că şi-ar fi escrocat un partener de afaceri.

Numele acestuia nu este dat publicităţii, dar toate datele duc la Jean Valvis,  omul de numele căruia sunt legate mai multe afaceri şi în judeţul Suceava, în special în zona de munte, la Vatra Dornei.

Dacă aceste acuzaţii se vor dovedi reale, Jean Valvis va avea mari probleme. Şi nu doar el, ci şi asociaţii cu care derulează afaceri bănoase de ani buni în diferite domenii de activitate, începând de la ape minerale şi terminând cu produsele lactate.

Iată articolul integral care a apărut pe agenţiile de ştiri, respectiv Mediafax, în cursul zilei de ieri.

„Un om de afaceri elveţian activ în România, în domeniul sportului, apei minerale, produselor lactate şi vinului, este acuzat la Geneva pentru că şi-ar fi înşelat un fost asociat, păgubindu-i pe moştenitorii acestuia cu aproximativ 70 de milioane de euro, potrivit ediţiei online Tribune de Geneve.

Moştenitorii unui investitor din Geneva se luptă de mai mulţi ani să recupereze aproximativ 70 de milioane de euro de la un magnat elveţian cu afaceri în România, în domeniul sportului, vinului, produselor lactate şi apei minerale, acest „magnat al Carpaţilor” fiind pus sub acuzare de procurorul Marc Tappolet, potrivit publicaţiei elveţiene.

Moştenitorii finanţistului, decedat în 2008, consideră că acuzatul şi-ar fi clădit averea profitând de boală mentală a celui dintâi, în timp ce au fost asociaţi.

În 2002, cei doi au vândut o companie producătoare de apă minerală unei multinaţionale producătoare de băuturi răcoritoare, însă acuzatul nu ar fi distribuit câştigul în mod egal, potrivit moştenitorilor, numiţi Bauer şi Halaucescu în articolul citat.

„Şi-a primit partea (…) A fost mulţumit, se inventează probleme”, a spus în schimb acuzatul în timpul audierilor.

Moştenitorii mai spun însă că acuzatul ar fi redus participaţia partenerului său de la 50 la 8 la sută între 2004 şi 2007, acesta arătând că de fapt fostul său partener ar fi dorit retragerea treptată din aceste afaceri, încă din 2002.

Sănătatea mentală a investitorului se deteriorează începând din 2005, el pierzând orice capacitate de discernământ chiar în acel an, spun moştenitorii.

În 2007, ei îi vând acuzatului părţile finanţistului pentru un milion de euro, iar acesta vinde ulterior o companie agro-alimentară pentru 80 de milioane de euro.

„Clientul meu le-a spus că trebuie să aştepte, totuşi ei au vrut să vândă”, a spus avocatul apărării, adăugând că moştenitorii finanţistului au trimis şi un expert pentru a evalua afacerile deţinute în România în vederea recuperării investiţiei.

Moştenitorii consideră că acuzatul ar fi ascuns adevărata valoare a afacerilor şi că ar fi început negocierile pentru tranzacţia cu compania agro-alimentară chiar înainte de 2007.

În schimb, omul de afaceri consideră că a avut parte, începând din 2006, de „o adevărată declaraţie de război şi de umilinţe” din partea reclamanţilor.

Iniţial, cazul a fost închis de procuror, în 2011, acesta apreciind că este vorba de un litigiu civil. Reclamanţii au făcut însă recurs în penal, procurorului cerându-i-se să continue cercetările. Astfel, în urma acestei sesizări, omul de afaceri din România a fost pus sub acuzare”.

subscribe to comments RSS

Există un singur comentariu

  1. avatar Ionut spune:

    Mi se pare o mare prostie sa se faca un atat de mare caz pentru o problema de genul acesta. Jean Valvis pare un afacerist care a stiut sa faca afaceri bune in Romania si se pare ca a suparat foarte mult pe unii-altii. Nu arunca cu banii aiurea, a ridicat din nimic mai multe lucruri. Pe langa asta, este si specialist educat in marketing, cu experienta, nu cum sunt hotomanii nostri de politicieni, care nu au stiut decat sa fure din averea publica. Acuzele de acest gen au la baza necesitati financiare. Cu siguranta ca el si-a avantajat partenerii. Sa nu uitam ca el este cel care face toate eforturile in afaceri si este normal sa beneficieze de orice bonusuri ii aduc reusitele in afaceri. Nu stiu de ce, dar publicarile acestor „probleme legale” par putin fabricate, clar induse publicului in mod fortat, pentru a-i stirbi reputatia. De ce, nu stim acum, insa vom afla curand. Si el pare victima acestei campanii pornite impotriva exportului agricol al Romaniei, fie de stat fie privat. Distrugerea exportului, cuplata cu regulamentele dure europene, nu poate duce decat la un import masiv de produse agricole, iar acest import stim ca este coordonat si realizat doar de cativa mari afaceristi romani, cu antecedente demonstrate in serviciile secrete. Si totul a inceput dupa succesul in alegeri al USL. Si continua in mod evident. Oricum, sunt interesante de urmarit aceste stratageme comerciale. In rest, cu siguranta ca vor suferi angajatii din societatile comerciale respective si producatorii agricoli. Se si vede acest lucru peste tot. Miroase a razbunare badaraneasca si concurenta neloiala a unor mari inavutiti din agricultura romaneasca in ultimii 20 de ani. Asa pare, dar mai vedem…Părerea ta

* necesare